“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

Μέχρι και τα σκυλιά τους πήραν στο κυνήγι !!! Εμείς πότε θα το κάνουμε;

Χθες το πρωί την ώρα που ο εκπρόσωπος της Κομισιόν στην Τρόικα Ματίας Μορς προσερχόταν στη συνάντηση με το οικονομικό επιτελείο το αυτοκίνητό του έγινε στόχος επίθεσης από ... αδέσποτα σκυλιά της πλατείας Συντάγματος. 
Από Παπατζήδες

Ραγιάδες τότε, ραγιάδες τώρα. Χαράτσια τότε, χαράτσια τώρα

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο λαός εξαθλιώνεται και εξουθενώνεται με την επιβολή φόρων θα κάνουμε μια αναδρομή στο παρελθόν για να θυμηθούμε την ιστορία που έχει να κάνει με τον Κεφαλικό φόρο η χαράτσι επί τουρκοκρατίας.
του Κώστα Βουκελάτου
Άραγε οι απίστευτοι σε έμπνευση φόροι του τότε έχουν να κάνουν με την φορομπηχτική πολιτική του σήμερα;;; Οι Οθωμανοί στα χρόνια της σκλαβιάς, είχαν συλλάβει και είχαν εφαρμόσει ένα σχέδιο οικονομικής εξόντωσης των υποδούλων ώστε να τους εξαναγκάσουν να εξισλαμιστούν ή να μην έχουν την δυνατότητα από τους εξαντλητικούς φόρους να σηκώσουν κεφάλι λόγω της πείνας και της εξαθλίωσης, παραμένοντας ραγιάδες.

Η κατάσταση της ψυχής μετά τον θάνατο του σώματος

Το θέμα θα αναλυθεί εν συντομία σε δύο ενότητες. 
Στην πρώτη, θα εξετάσουμε ποια είναι τα συστατικά του ανθρώπου, θα πούμε κάποια πράγματα περί της ψυχής, και θα δούμε τι σημαίνει θάνατος.
Στην δεύτερη ενότητα, θα εξετάσουμε περί του θανάτου ότι δεν σημαίνει «εξαφάνιση», ότι η ψυχή έχει πλήρη συνειδητότητα, και θα εξετάσουμε ορισμένα χωρία που χρησιμοποιούν οι αιρετικοί θνητοψυχίτες.

Το προκλητικό τουρκικό ερώτημα για ΑΟΖ και "τρομοκρατία" και η αμηχανία Σαμαρά

Αμηχανία προκάλεσε το ερώτημα που έθεσε η Τουρκάλα δημοσιογράφος στον έλληνα πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Ταγίπ Ερντογάν. Μεταξύ των 2 ηγετών, είχε συμφωνηθεί να γίνει μια ερώτηση από κάθε πλευρά. Όταν λοιπόν ήρθε η σειρά της τουρκάλας δημοσιογράφου το ερώτημα ήταν το εξής:
"Συζητήσατε το θέμα των στρατοπέδων τρομοκρατίας στην Ελλάδα, τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης; Τι είπατε για την ΑΟΖ;"

Πρόκληση Ερντογάν – Αξιώνει συνεκμετάλλευση των ενεργειακών κοιτασμάτων της ΑΟΖ μας

Συνεκμετάλλευση της ελληνικής ΑΟΖ, συνεπώς και των ενεργειακών κοιτασμάτων, αξιώνει η Άγκυρα. Ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν στη συνέντευξη που παραχώρησε στη ΝΕΤ και παρουσιάστηκε στις 9 σήμερα, μίλησε για συνεργασία Ελλάδας και Τουρκίας στο θέμα αυτό. Ανήγαγε δηλαδή το εθνικό κυριαρχικό μας δικαίωμα για αξιοποίηση των υδρογονανθράκων στην ΑΟΖ σε διμερές θέμα.

Θαύμα της Παναγίας σε τυφλό κορίτσι

Επί δύο ολόκληρα χρόνια προσευχόταν στην Παναγία για να βρει και πάλι το φως της, η νεαρή Ελένη από το Κίεβο της Ουκρανίας. Η Ελένη έχασε όραση και ακοή σε ηλικία 12 ετών, μετά από μακρά ασθένεια που πέρασε. Οι γιατροί από την αρχή δεν έδιναν ελπίδες στην οικογένεια της Ελένης, τονίζοντας πως η περίπτωσή της είναι δύσκολη.

Άρχισαν οι εκβιασμοί και στην Κύπρο. Τα ίδια έλεγαν και για εμάς !!!

Όλι Ρεν: «Η Κύπρος κινδυνεύει να εγκαταλείψει την Ευρωζώνη, σε περίπτωση άτακτης χρεοκοπίας»
Η Κύπρος κινδυνεύει να αναγκαστεί να εγκαταλείψει την Ευρωζώνη, εάν οδηγηθεί σε άτακτη χρεοκοπία, προειδοποίησε ο αρμόδιος για την Δημοσιονομική Πολιτική Επίτροπος Όλι Ρεν. «Ακόμη και όταν...προέρχεσαι από ένα μεγάλο κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα πρέπει να έχεις συναίσθηση ότι κάθε μέλος του ευρώ έχει συστημική σημασία», ανέφερε ο ευρωπαίος Επίτροπος σε συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel» και υπογράμμισε ότι «εάν η Κύπρος καθίστατο άτακτα αφερέγγυα, τότε η συνέπεια θα ήταν, με μεγάλη πιθανότητα, η έξοδος από την Ευρωζώνη». Παράλληλα άσκησε κριτική στην γερμανική κυβέρνηση, η οποία, όπως εξηγεί, εξακολουθεί να αμφισβητεί την συστημική σημασία της χώρας. 

Βιολογική ασπιρίνη Κρήτης… Η επανάσταση ήρθε από τα νότια!

Η νέα βιολογική ασπιρίνη φέρει την Κρητική υπογραφή. Ήρθε για να αλλάξει άρδην όλα όσα μέχρι σήμερα γνωρίζαμε για την προστασία της...υγείας μας από τα κρυολογήματα και την κοινή γρίπη. Πρόκειται για μία μαγική κάψουλα που αποτελείται αποκλειστικά από τρία είδη κρητικών βοτάνων διαλυμένων σε ελαιόλαδο!! Η μαγική αυτή κάψουλα παρασκευάσθηκε από ομάδα καθηγητών του Πανεπιστημίου Κρήτης, αποτελεί παγκόσμια πατέντα με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας και συνδυάζει την απόλυτη αξιοποίηση των κρητικών βοτάνων με τις αυστηρές προδιαγραφές που θέτει η σύγχρονη φαρμακευτική επιστήμη.

Αμόκ έχει πιάσει τους Τούρκους! Ψάχνουν λέει για απαντήσεις .... σε «μύθους»!!!

Στα άδυτα της Αγιάς Σοφιάς! ΒΙΝΤΕΟ και φωτογραφίες
του Λ.ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗ
Με τον τίτλο «Στο φως τα μυστηριώδη βάθη της Aγίας Σοφίας» η τουρκική εφημερίδα Milliyet παρουσιάζει 23 φωτογραφίες του ντοκυμαντέρ «Στα βάθη της Αγίας Σοφίας» (την γράφει στα τουρκικά Ayasofya)  το οποίο γύρισε ο σκηνοθέτης Göksel Gülensu που επί 15 χρόνια πραγματοποίησε έρευνες στις μυστηριώδεις υπόγειες σήραγγες του Χριστιανικού Μνημείου, ένα από τα παλιότερα έργα στον κόσμο.

«Ανάπτυξη» …. με μισθούς 250 ευρώ !!!

Μείωση σοκ του κατώτατου μισθού στα 250 ευρώ ζητούν οι ξένοι για να επενδύσουν στην Ελλάδα
-Εκπρόσωποι πολυεθνικών συ-ζήτησαν από τον υπουργό Ανάπτυξης να δίνουν μισθούς 250 -300 ευρώ και μείωση προειδοποίησης απόλυσης ώστε να καταβάλλουν μικρότερη αποζημίωση.. 
-Πατάνε πάνω στην απελπισία των ανέργων που λένε ''μία δουλειά θέλω, ότι να ΄ναι και όσο να 'ναι'' 
-Με μιά φωνή οι μάνατζερ των πολυεθνικών είπαν: ''Θα επεκτεινόμασταν και άλλο εαν η Ελλάδα ήταν ''φιλικότερη'' προς τις επενδύσεις'' 
-''Δεν είναι δική μου αρμοδιότητα η μείωση στον κατώτατο μισθό αλλά θα το μεταβιβάσω'' ήταν η απάντηση του έκπληκτου Κ. Χατζηδάκη

Συμπαιγνία Γερμανίας-Τουρκίας σε βάρος της Ελλάδας για τα κοιτάσματα;

Μεγάλη ανησυχία προκαλούν οι πληροφορίες που έχει στη διάθεσή του το «defence-point.gr» οι οποίες αναφέρουν ότι η πρόσφατη επίσκεψη της Γερμανίδας καγκελαρίου στην Τουρκία ενέπλεξε και τα ελληνικά εθνικά συμφέροντα… Σύμφωνα με καθ’ όλα αξιόπιστες και καλά πληροφορημένες πηγές, φαίνεται πως διαμορφώνεται συναίνεση ανάμεσα στο Βερολίνο και την Άγκυρα σχετικά με τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων της Ανατολικής Μεσογείου, κυρίως όμως αυτά που συμπεριλαμβάνονται εντός της ελληνικής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ).