“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2018

Η Εκκλησία είναι άνω-κάτω! Και τι εξέλιξη θα έχουμε κανείς δεν το ξέρει. Ο Θεός να βάλει το χέρι του!

Αυτά διαβάζουμε σήμερα μέσα στις αντεγκλήσεις των εκκλησιαστικών προσώπων, αλλά να το λέει αυτό κάποιος πριν τριάντα και χρόνια, φυσικά φαινόταν  παράδοξο. Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ έβλεπε αυτά που βιώνουμε σήμερα  στην επικαιρότητα. Ο ίδιος ως παιδαγωγός μας δίνει το στίγμα των επερχόμενων αλλά και την θεραπεία ώστε να διαφύγουμε τα χειρότερα.
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Ο Θεός να βάλει το χέρι του!  « Η Εκκλησία, η πολιτεία, όλα τα έθνη είναι άνω-κάτω! Καί τι εξέλιξη θα έχουμε κανείς δεν το ξέρει.  Ο Θεός να βάλει το χέρι του!  Πρέπει οι καλόγεροι να κάνουν πολύ προσευχή. Και επείγουσες δουλειές αν έχουν να τις σταματήσουν όλες και να στραφούν στην προσευχή.

Βίος Αγίας Βαρβάρας της Μεγαλομάρτυρος

Η Αγία Βαρβάρα η Μεγαλομάρτυς εορτάζει στις 4 Δεκεμβρίου
«Που πορευθώ από του Πνεύματος σου...»
Το γνωστό γραφικό στίχο που πορευθώ από του Πνεύματος σου και από του προσώπου σου που φύγω... θυμίζει ο τρόπος με τον οποίο η χάρις του Θεού άγγιξε την ψυχή της Βαρβάρας και φωτίζοντας την με της θεογνωσίας το φως, την έκανε χριστιανή, για να φωτίζει έκτοτε και στους αιώνες τους πιστούς με την άθληση και το μαρτύριο της.
Στην Ηλιούπολη της Κοίλης Συρίας (Φοινίκης), πόλης κτισμένης στους ανατολικούς πρόποδες του όρους Αντιλίβανο, γεννήθηκε η Βαρβάρα. Για τη μητέρα της δεν παραδόθηκαν από τους συναξαριστές στοιχεία, ο πατέρας της όμως μας είναι γνωστός.