“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

Οι S 300 κάνουν άνω κάτω τη Μέση Ανατολή κι εμείς τους κοιτάμε!

Εμείς τους έχουμε και τους …κοιτάμε! Οι Τούρκοι κάθε τόσο τους φωτογραφίζουν! Συζητάμε χρόνια τώρα να …τολμήσουμε να κάνουμε μία -έστω- εκπαιδευτική βολή. Οι S 300 “είναι το απόλυτο σύστημα αεράμυνας” ! Δεν το λέμε εμείς αλλά ο Ούζι Ρούμπιν, πρώην επικεφαλής της αντιπυραυλικής άμυνας του Ισραήλ και ανώτερος ερευνητής στο Begin Sadat Center for Strategic Studies. "Καλύπτουν τεράστιες περιοχές και είναι τόσο καλά συστήματα ώστε όταν οι Κύπριοι τα αγόρασαν οι Τούρκοι τους απείλησαν με πόλεμο”, δηλώνει σε ισραηλινή εφημερίδα.

Σοκ από γερμανό χρηματιστή… Ομολογία 2η

"Το ΔΝΤ καταστρέφει σκόπιμα την Ελλάδα για να ξεπουληθούν τα κοιτάσματά της!"
Ο Γερμανός ειδικός σε θέματα χρηματιστηρίου Ντιρκ Μιούλερ - γνωστός και ως «Mr. Dax» -, στο νέο βιβλίο του, με τίτλο «Showdown», υποστηρίζει ότι οι ΗΠΑ προκάλεσαν την κρίση στην Ευρώπη, προκειμένου να ανακόψουν την αύξηση της επιρροής του ευρώ έναντι του δολαρίου. Ο ίδιος θεωρεί ότι η Ελλάδα θα ήταν καλύτερα αν είχε το δικό της νόμισμα ή αν αξιοποιούσε τα κοιτάσματα φυσικού αερίου της, καθώς, όπως λέει, «στο ελληνικό υπεδάφος βρίσκονται τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη», ενώ τονίζει ότι σκοπός του ΔΝΤ είναι να καταστρέψει την ελληνική οικονομία ώστε τα ελληνικά κοιτάσματα να πωληθούν φθηνά σε πολυεθνικές.

Άρχισαν οι ομολογίες … Ομολογία 1η

Πρόεδρος Γαλλίας: "Η ευρωζώνη αντέχει ακόμα χάρη στην παραμονή της Ελλάδας"
Η ύφεση που πλήττει την Ευρώπη, οφείλεται πρωτίστως στις πολιτικές λιτότητας, δήλωσε ο Πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ από τις Βρυξέλλες, λίγο μετά τη συνάντηση που είχε στην έδρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με τον Πρόεδρό της, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

Με λαμπρότητα ο Εορτασμός του Αγίου Ιωάννου του Καλοκτένους στη Θήβα !!!

Με  Λαμπρότητα γιορτάστηκε και φέτος η Εορτή του Αγίου Ιωάννη του Καλοκτένη Πολιούχου της πόλης της Θήβας.  Πλήθος πιστών έφτασαν από νωρίς στην κεντρική πλατεία της Θήβας όπου βρίσκεται ο Ιερός Ναός του Αγίου Ιωάννη τού  Καλοκτένη και μετά τήν Θεία Λειτουργία όπου Χοροστάτησαν  ο Μητροπολίτης Θηβών καί Λεβαδείας κ. Γεώργιος καί ο Μητροπολίτης Κηφισίας και Ωρωπού κ. Κύριλλος και πλήθος Ιερέων, ακολούθησαν την Λιτανεία της Ιερής Εικόνας.

“Πως γράφεται η λέξη μέλλον;”

“Ενα χαρτομάντηλο;”  μια φωνή έκοψε σε χίλια κομμάτια τις σκέψεις μου. Επιασα να τις μαζέψω. Δύσκολο.
Κοίταξα τριγύρω. Να βρω τον υπαίτιο. Να ζητήσω το λόγο.
Οι σκέψεις πέταξαν. Λέφτερες.
“Χαρτομάντηλο;” ακούστηκε ξανά η παιδική φωνή
Και νάτος που καθόνταν πάνω σε ένα κομμάτι χαρτόνι μπροστά μου.
Τραντάχτηκε το βλέμμα μου. Η μήπως ήταν η καρδιά μου;

Σμήνη ακρίδων σαρώνουν το Ισραήλ-Οργή Θεού;

Σμήνη ακρίδων σαρώνουν το Ισραήλ
Αναβιώνουν οι πληγές του Φαραώ για τους κατοίκους του Ισραήλ και της Παλαιστίνης, καθώς τις τελευταίες ώρες αναρίθμητα σμήνη τεράστιων ακρίδων σαρώνουν κάθε σπιθαμή γης και κυριολεκτικά “καταπίνουν” την αγροτική παραγωγή, απειλώντας με ολοκληρωτική καταστροφή και με τεράστιο επισιτιστικό πρόβλημα!

Αυτοί είναι οι οικονομικοί δείκτες της Ελλάδας μετά από 3 χρόνια Μνημονίου

Με τέσσερα γραφήματα που δείχνουν τις ραγδαίες αλλαγές στους "πυλώνες" της ελληνικής οικονομίας (ΑΕΠ, ανεργία, χρέος και έλλειμμα), περιγράφει το CNN την πορεία της Ελλάδας, στα τρία χρόνια εφαρμογής των Μνημονίων. Το άρθρο αναφέρει ότι...πριν από τρία χρόνια η Ελλάδα έλαβε δάνειο ύψους 110 δισ. ευρώ, που αποτέλεσε τελικά το πρώτο από τα δύο συνολικά δάνεια που έχει λάβει ως τώρα, από τους ευρωπαίους εταίρους της και το ΔΝΤ. 
Από τότε και μετά η οικονομία έχει πιάσει πάτο, λόγω των σκληρών μέτρων λιτότητας, ενώ η ανεργία έχει εκτοξευτεί, ειδικά στους νέους, στους οποίους οι 6 στους 10 είναι χωρίς δουλειά.

Ρεπούση προς ΟΛΜΕ: «Και τι θέλετε να κλαιω επειδή θα απολυθείτε;»

«Και τι θέλετε να κλαιω επειδή θα απολυθείτε;», ήταν η φράση της Μαρίας Ρεπούση, βουλευτίνας της Δημοκρατικής Αριστεράς, σε απάντηση που έδωσε στον Γενικό Γραμματέα της ΟΛΜΕ Θέμη Κωτσιφάκη.
Τελικά οι μάσκες πέφτουν και οι ετικέτες όπως αυτή της Αριστεράς φαίνεται να ξεθωριάζουν...
Πηγή: pinakio.blogspot