“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017

Περί της συνεχούς Μεταλήψεως των Αχράντων Του Χριστού Μυστηρίων

Αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτου
Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος: όταν καλώς και αξίως μεταλαμβάνουν το ιερό και πανάγιο Σώμα του Κυρίου μας, αυτό γίνεται όπλο για όσους πολεμούνται...
Και επαναστροφή για όσους έχουν απομακρυνθεί από τον Θεό. Ενδυναμώνει τους ασθενείς, ευφραίνει τους υγιείς, θεραπεύει τις ασθένειες, διαφυλάσσει την υγεία.
Με τη Θεία Μετάληψη διορθωνόμαστε ευκολότερα και γινόμαστε περισσότερο μακρόθυμοι και υπομονετικοί στους πόνους και στις θλίψεις. Μας καθιστά περισσότερο θερμούς στην αγάπη, λεπτούς στη γνώση, πρόθυμους στην υπακοή, οξείς και γρήγορους στην ενέργεια των χαρισμάτων.

“ο πονηρός χώρισε τον πλανήτη σε 7 ζώνες καταστροφής και ετοιμάζεται αλλά…”

Γράφει  ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
«ο  πονηρός χώρισε τον πλανήτη σε 7 ζώνες καταστροφής και ετοιμάζεται αλλά τον ξεπερνάει ο πνευματικός νόμος»
Είναι ο  πνευματικός  νόμος που κρίνει τα έθνη, γιατί αυτός είναι πάνω από τους κοσμικούς. Όμως ο πονηρός δεν αφήνει κανένα ειδύλλιο ειρήνης να προκόψει στις μέρες μας, ειδικά αυτά τα ειδύλλια που αντί για έρωτα ΧΡΙΣΤΟΥ έχουν ¨έρωτα συμφέροντος¨

Χαράτσι 46% στους μισθωτούς μηχανικούς

του Δημήτρη Κατσαγάνη
Εισφορές 46% πρέπει να καταβάλλονται από 1/1/2017 επί των αμοιβών των μισθωτών που ήταν ασφαλισμένοι στο τέως ΕΤΑΑ (τομέας ΤΣμΕΔΕ, μηχανικοί), σύμφωνα με την εφαρμοστική εγκύκλιο που εξέδωσε σήμερα το Υπ. Εργασίας.
Από αυτές τις εισφορές, το 20% θα καταβάλλουν οι ασφαλισμένοι και το 26% οι εργοδότες.

Όταν οι "ακατήχητοι" ορθόδοξοι βαφτίζουμε τον δυτικόφερτο Άγιο Βαλεντίνο προστάτη των ερωτευμένων……

….σε ένα άκρως υλιστικό, εμπορικό και κερδοσκοπικό πανηγύρι εορτασμού του, η Φιλοκαλία μιλά ξεκάθαρα για τον μόνον άξιο να αγαπηθεί από τη φύση του, τον Ένα Θεό.
Όταν ο νους ανεβεί μέχρι τον Θεό είναι αδύνατο να μην γίνει εραστής Του. Γιατί βλέπει να πηγάζει από Εκείνον μία ομορφιά που δεν μπορεί να εκφραστεί με λόγια ούτε μπορεί να κατανοηθεί. Οπότε ο νους που έχει θείες ελλάμψεις μοιάζει με δίχτυ που κινδυνεύει να σκιστεί από το βάρος των πολλών ψαριών που ψάρεψε.