“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Δευτέρα 23 Απριλίου 2018

Τούρκος αγάς: “Με σάπισε στο ξύλο… ένας νεαρός καβαλάρης” !

Θ.Π.: O Άγιος δεν «βαράει» μόνο αγάδες αλλά «βαράει» και σουλτάνους…. Και όταν «βαράει», «βαράει» άσχημα… προς γνώσιν και συμμόρφωσιν!!!!
Λένε ότι ένας αγάς στο Μαργαρίτι θέλησε να κάμει την Εκκλησία του Αγίου Γεωργίου τζαμί. Το Μαργαρίτι τότε ήταν τουρκοχώρι. Κάλεσε λοιπόν τον παπά, του εξήγησε τον «ιερό σκοπό» του και του είπε αυστηρά:
-Πριν κλείσει μήνας, να μου έχεις παραδώσει την Εκκλησιά!
Τον έπιασε παράπονο τον παπά. Να παραδώσει την Εκκλησία του Χριστού, να γίνει τόπος λατρείας του αντίχριστου; Μα και τί μπορούσε να κάμει; Τελειώνοντας ο μήνας, ο αγάς θα την έπαιρνε με το “έτσι θέλω”!

Άκου σουλτάνε “υπάρχουν ΆΓΙΑ Κομάντο που απελευθερώνουν στρατιωτικούς”

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Όταν δηλώνεις τα παρακάτω αναγορεύεσαι αμέσως σε κοινό εκβιαστή με αντίτιμο την ανθρώπινη ζωή.
Όλη η Ελλάδα γνώριζε από τις πρώτες ώρες της σύλληψης των δυο στρατιωτικών μας στον Έβρο σε τι εξυπηρετούσε η κίνηση αυτή άσχετα αν μας φλόμωσαν στα δήθεν και  μήπως.
Έγινε η απαγωγή των δυο παλληκαριών μας διότι όπως φαίνεται οι τούρκοι απέτυχαν να απαγάγουν τους 8 τούρκους στρατιωτικούς από τις Ελληνικές αρχές το προηγούμενο διάστημα και σκαρφίστηκαν την γνωστή τακτική τους με την ανταλλαγή.

Η Παναγία Μας

Η Ταπείνωση της Παναγίας
Τι ανύψωσε τη Μητέρα του Θεού πάνω από όλα τα δημιουργήματα; Η ταπείνωση.
Ο Θεός «επέβλεψεν επί την ταπείνωσιν της δούλης αυτού» (Λκ. 1, 48), και γι’ αυτή την επιβραβευμένη ταπείνωσή Της την μακαρίζουν όλες οι γενιές.
Καί εσύ περισσότερο από όλα τα άλλα προσπάθησε να αποκτήσεις ταπείνωση. Ο Θεός στους ταπεινούς δίνει τη χάρη, ενώ στους υπερήφανους αντιτάσσεται.

Η παράκληση του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου

Χρόνια Πολλά στις εορτάζουσες και στους εορτάζοντες, και στην αγαπημένη μας Γερόντισσα Γεωργία της Πετρούπολης ευχόμαστε επιπλέον γρήγορη και καλή ανάρρωση για να συνεχίσει το βεβαρημένο και ιεραποστολικό έργο της, που όλα αυτά τα χρόνια δεν την εμπόδισε καθόλου να καθοδηγεί πνευματικά, με τις παραινέσεις της την ιστοσελίδα μας, καθώς επίσης και  να προσεύχεται για τις πολλές αμαρτίες μας....  
Χρόνια πολλά Γερόντισσα !!!   (Θ.Π.)