“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Κυριακή 17 Μαρτίου 2013

Απόσπασμα απ’ την ομιλία του Α. Σαμαρά στη Συναγωγή της Θεσσαλονίκης

Bilal Hafeez (της Deutsche Bank): "Χρειάζεται ένας επιπέδου Ιησού Χριστού για να σωθεί το ευρώ" !!!

ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ "ΦΕΡΟΥΝ" ΚΑΠΟΙΟΝ;
Όταν άνθρωποι τελείως υλιστές όπως στελέχη της Deutsche Bank, αρχίζουν και σου λένε ότι "χρειάζεται μια προσωπικότητα επιπέδου Ιησού Χριστού, για να σωθεί η ευρωζώνη", τότε ανησυχείς για δύο λόγους. 
Ο πρώτος γιατί...η κατάσταση έχει ξεφύγει από τα χέρια των μαθητευόμενων μάγων, και ο δεύτερος γιατί ξαφνικά πέφτει ο λόγος για κάποια προσωπικότητα που θα είναι σεβαστή σε όλο τον πλανήτη, και θα μας λύσει όλα μας τα προβλήματα που ως δια μαγείας ουδείς από αυτούς διαθέτει την νοημοσύνη για να λύσει.

Μόσχα προς Αθήνα: Κύριοι, θέλετε τα λεφτά μας;

Τα αδιέξοδα της ελληνικής πλευράς στην ενεργειακή σκακιέρα που έχει στηθεί στην περιοχή.
Γράφει ο Τειρεσίας
Το ερώτημα ήταν σαφές και τέθηκε με τον πιο ευθύ τρόπο εξαρχής: «Κύριοι, θα θέλαμε να αγοράσουμε και τις δύο ενεργειακές εταιρίες που πουλάτε και σας δίνουμε αυτά τα λεφτά. Κι αν χρειαστεί και κάτι παραπάνω. Μας τις πουλάτε;». Οι Ρώσοι, για τους δικούς τους λόγους, «κατέβασαν» όχι έναν αλλά δύο υποψήφιους επενδυτές στο διαγωνισμό για τις ΔΕΠΑ - ΔΕΣΦΑ, συμμετείχαν σε όλες τις φάσεις της διαδικασίας, ακολουθώντας κατά πόδας το γράμμα του νόμου και περίμεναν για πάνω από ένα τρίμηνο μια απάντηση.

«Εταίροι» ή… σαρκοβόρα;

Οι εξελίξεις στην Κύπρο, επιβεβαιώνουν όλους εκείνους που επέμεναν για την προβληματική Ευρώπη, για την Ευρώπη του 4ου Ράιχ, για την Ευρώπη των σαρκοβόρων που έστησαν παγίδα θανάτου με το πρόσχημα της αλληλεγγύης, της αδελφοσύνης και της… δημοκρατίας! Η γενέτειρα της Αφροδίτης, το πολύπαθο νησί της Κύπρου στοχεύθηκε από τους… «εταίρους» και δέχεται ευθεία επίθεση. Μία επίθεση που μπορεί να μην γίνεται με στρατιωτικά όπλα, αλλά τα αποτελέσματά της θα είναι το ίδιο –ίσως και περισσότερο- οικτρά για την Κύπρο.

Η Κύπρος, το «κατοχικό δάνειο» και ο «τύπου Σόιμπλε» κουμμουνισμός

Από το πρωί του Σαββάτου, η Κύπρος βράζει. Και, σύμφωνα με κάποιες ενδείξεις, στις Βρυξέλλες ήδη έχουν αναπτυχθεί εντονότατοι προβληματισμοί για το ιστορικό λάθος που συνιστά η απόφαση με την οποία η Ευρώπη προχωρά στη «διάσωση» της Κύπρου και τις κατά πολύ ευρύτερες από την ίδια την κυπριακή υπόθεση συνέπειές της. Αντιλαμβάνονται κάποιοι τώρα ότι οι συνέπειες αυτές μπορεί να είναι πολύ μεγάλες, ειδικά σε μία χώρα η οποία έχει ανεπτυγμένο διεθνώς τον τραπεζικό τομέα. 

Απίστευτα χυδαία και προκλητική δήλωση της Μέρκελ: «Όλοι οι καταθέτες στην Κύπρο υπεύθυνοι» !!!

Απύθμενο θράσος και αλητεία από τους εγκληματίες της Ευρώπης!!!
«Υπεύθυνοι είναι όλοι οι καταθέτες στην Κύπρο», δήλωσε το Σάββατο βράδυ η Γερμανίδα Καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ σε παρέμβαση της για τις εξελίξεις στην Κύπρο. Σε δήλωση της κατά τη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης των Χριστιανοδημοκρατών το Σάββατο το βράδυ, η Μέρκελ ανέφερε...«είπαμε ότι όσοι έχουν τα χρήματα τους στις κυπριακές τράπεζες πρέπει να συμβάλουν στη διάσωση της Κύπρου». 

Ἡ Ρωσία εἶναι ἡ μόνη διέξοδος

Γράφει ὁ Νίκος Χειλαδάκης, Δημοσιογράφος-Τουρκολόγος
Ἡ ἄθλια συμπεριφορὰ τῆς Εὐρωπαϊκῆς Ἕνωσης στὴν κρίση τῆς κυπριακῆς οἰκονομίας, μίας οἰκονομίας ποὺ πρὶν υἱοθετήσει τὸ εὐρὼ ἦταν ἡ καλύτερη οἰκονομία τῆς νότιας Εὐρώπης, ἔδειξε γιὰ ἄλλη μία φορὰ πὼς κάποιοι στὴν Εὐρώπη δὲν ἐνδιαφέρονται νὰ δείξουν ἀλληλεγγύη καὶ νὰ σώσουν τοὺς λαοὺς ποὺ παγιδεύτηκαν κυριολεκτικὰ στὴν εὐρωποίηση τῆς οἰκονομίας τους, ἀλλὰ νὰ δημιουργήσουν προτεκτοράτα γιὰ νὰ ἀπομυζήσουν χωρὶς καμία ἀντίσταση.
Τὸ κούρεμα τῶν κυπριακῶν τραπεζῶν ποὺ ἐκτέθηκαν τὰ τελευταία χρόνια γιὰ νὰ στηρίξουν τὴν ἑλληνικὴ οἰκονομικὴ κρίση καὶ τώρα τὸ πληρώνουν ἀκριβά, ἔγινε καὶ γιὰ ἕνα ἄλλο πολὺ σοβαρὸ λόγο. Τὰ μεγαλύτερα ποσὰ τῶν κυπριακῶν καταθέσεων εἶναι ρώσικης  προέλευσης.

Ένα άγγελος ζήτησε από εμένα να προσευχηθώ γι’ αυτόν!

Ἕνας Γέροντας εἶπε ὅτι ὑπῆρχε κάποιος ἀναχωρητής, ποὺ κατοικοῦσε στὴν πιὸ βαθιὰ ἔρημο ἀπὸ ἀρκετὰ χρόνια κι εἶχε ἀποκτήσει χάρισμα διορατικό, ὥστε νὰ συναναστρέφεται μὲ τοὺς ἀγγέλους. Καὶ συνέβη τὸ ἑξῆς: Δυὸ ἀδελφοὶ μοναχοὶ ἄκουσαν τὰ σχετικὰ μ᾿ αὐτὸν καὶ εἶχαν τὴν ἐπιθυμία νὰ τὸν γνωρίσουν καὶ νὰ ὠφεληθοῦν. Βγῆκαν ἀπὸ τὰ κελιά τους καὶ πήγαιναν πρὸς αὐτὸν μὲ ἐμπιστοσύνη στὴν καρδιά. Καὶ ἀναζητοῦσαν τὸν δοῦλο τοῦ Θεοῦ στὴν ἔρημο.

“Βόμβα” Πούτιν σε Αναστασιάδη: “Βάλε καλύτερα μια γερμανική σημαία στο Προεδρικό Μέγαρο!”

Ένα οργισμένο τηλεφώνημα από τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν έλαβε, νωρίς το πρωί της Κυριακής, ο Νίκος Αναστασιάδης.
Ο Πούτιν-σύμφωνα με πληροφορίες-είπε αυτολεξί στον Κύπριο πρόεδρο
-Καλύτερα να βάλεις την γερμανική σημαία στο Προεδρικό Μέγαρο. Δεν έχεις καταλάβει πως με αυτή την απόφαση καταστρέφεις τη χώρα σου; Πως θα υπάρξουν τράπεζες την Τρίτη; Ποιος θα τις εμπιστεύεται; Εάν προχωρήσετε σ΄αυτή την ενέργεια ξεχάστε μας...

Πετάει ΕΞΩ όλες τις ξένες Τράπεζες ο Πούτιν!

O πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, υπέγραψε σήμερα ένα νομοσχέδιο που ψήφισε η Δούμα και παράλληλα ενέκρινε το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο. Σύμφωνα με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, δεν επιτρέπεται σε καμία ξένη τράπεζα να ανοίξει υποκαταστήματα στη Ρωσία, όπως ανακοινώθηκε στην ιστοσελίδα της κυβέρνησης. Μετά τη σημερινή αλλαγή, οι ξένες τράπεζες από δω και στο εξής, μπορούν να ασκούν δραστηριότητά στη Ρωσία ΜΟΝΟ μέσω θυγατρικών τους εταιρειών, οι οποίες υπόκεινται στη ρωσική δικαιοδοσία. Όπως αναφέρεται σε επεξηγηματικό σημείωμα του νομοσχεδίου, τα υποκαταστήματα ξένων τραπεζών λειτουργούν διαφορετικά από τις θυγατρικές των ξένων τραπεζών, και δεν υπόκεινται σε πλήρη έλεγχο από τις ρυθμιστικές αρχές. 

ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΕΠΟΣ ΤΟΥ 2013

Πριν την προδοσία η συκοφαντία μετά την προδοσία η παλιγγενεσία. 
Είναι λοιπόν χρήσιμοι οι συκοφάντες και οι προδότες εκτός από καταδικαστέοι? Μήπως λειτουργούν και σαν ιστορικοί καταλύτες σε γεγονότα Εθνικής Παλιγγενεσίας? Το σίγουρο είναι ότι ο πόνος και η καταστροφή που επιφέρουν ξυπνάει τον λαό από την λήθη και   αποβλακωμάρα του.

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Ω  ΕΛΛΑΣ, ΕΛΛΑΣ, ΕΛΛΑΣ χώρα των μεγάλων  Ανδρών και των μεγάλων προδοτών. Ποια θεόσταλτη μοίρα σε έστησε πάνω σε αυτό τον βράχο μέσα στην θάλασσα να καμαρώνεις για ανδραγαθήματα και να κλαίς για πικρές προδοσίες.