“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2019

Όν αγαπά Κύριος παιδεύει

– Γέροντα, γιατί ο κόσμος υποφέρει σήμερα τόσο πολύ;

– Από την αγάπη του Θεού! Εσύ σαν μοναχή σηκώνεσαι το πρωί, κάνεις τον κανόνα σου, κάνεις κομποσχοίνια, μετάνοιες κ.λπ. Για τους κοσμικούς οι δυσκολίες που περνούν είναι ο κανόνας τους, οπότε εξαγνίζονται μ’ αυτές.

Τους κάνουν μεγαλύτερο καλό από την κοσμική καλοπέραση, η οποία δεν τους βοηθάει ούτε να πλησιάσουν στον Θεό, ούτε να αποταμιεύσουν μισθό ουράνιο. Γι᾿ αυτό πρέπει να τις δέχονται ως δώρα από τον Θεό.

Το τέχνασμα της αγάπης ενός πνευματικού.

Στο εξομολογητήριο κάποιου πνευματικού ήρθε ένας πολύ βαριά αμαρτωλός. Άλλος με τόσα μεγάλα κρίματα δεν του είχε ξανατύχει. 
Καθώς λοιπόν τον άκουγε, κυριεύθηκε από φρίκη. Αναταράχθηκαν τα σωθικά του. «Θεέ μου! Πω πω φρικαλεότητες! Τι ακούω! Τι σατανάς είναι τούτος»!
Δεν πρόλαβε ο δυστυχής ν’ αποτελειώσει και ο πνευματικός γεμάτος ταραχή του είπε:
– Σταμάτησε! Έχω φρίξει. Θα χάσω το μυαλό μου. Δεν είναι ανθρώπινες αμαρτίες αυτές. Σατανικές είναι. Φύγε! Η συγχώρησης σου έλειψε. Φύγε! Δεν μπορώ άλλο να σε ακούω. Φύγε!
Βγήκε από το εξομολογητήριο απεγνωσμένος. Τι να κάνει τώρα; Το μόνο που του είχε απομείνει στον κόσμο ήταν το έλεος του Θεού. Αφού όμως και η πόρτα αυτή έκλεισε, δεν του απέμεινε τίποτε.

Πρωτεύουσα των Βαλκανίων την θέλουνε, αλλά θα τους βγει Συμβασιλεύουσσα της Καθ Ημάς Ελληνικής Ανατολής. Τους πρόλαβε το ΣΧΕΔΙΟ του ΘΕΟΥ.

Εδώ που μας έφτασαν δεν έχουμε από το να δώσουμε πληροφορίες από το μέλι των συμβουλών-προρρήσεων αγίων πατέρων, ώστε να ψηλαφήσουμε αυτό που πρόκειται να ξεδιπλωθεί ενώπιον μας. Το αν σκανδαλιστούν κάποιοι, ποσώς μας ενδιαφέρει την στιγμή  που οι σκοτεινές δυνάμεις του γεωπολιτικού παρασκηνίου άρχισαν να πουλούν ολόκληρα κομμάτια του Ελληνισμού και της Ιστορίας .
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Οι προφητείες δεν είναι σενάρια, όταν πραγματοποιούνται τις καταλαβαίνουμε καθ ολοκληρία και αποδίδουμε  την ΔΟΞΑ στον ΑΓΙΟ ΤΡΙΑΔΙΚΟ ΘΕΟ .