“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012

Τα σακάκια της Μέρκελ !!!

Τη δική της απάντηση για την ενδυματολογική επιλογή που έκανε για να έρθει στην Αθήνα, δηλαδή το περίφημο πράσινο σακάκι, έδωσε η γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ. Κατά τη διάρκεια ομιλία της  σε εκπροσώπους του συλλόγου των Χριστιανοδημοκρατών φοιτητών ερωτήθηκε γιατί επέλεξε να φορέσει το ίδιο πράσινο σακάκι που είχε φορέσει στον αγώνα της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου της Γερμανίας εναντίον του ελληνικού συγκροτήματος στο πλαίσιο του «Euro» το περασμένο καλοκαίρι.

Ο Σόιμπλε παραδέχεται πως είναι αναπόφευκτη η μείωση του χρέους!

"Μπορούμε να μιλήσουμε για το ρυθμό της μείωσης του χρέους, αλλά όχι επί της αρχής". Με τη δήλωσή του αυτή ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε βάζει φωτιά στα σενάρια για την περαιτέρω διαχείριση της κρίσης χρέους στην Ευρωζώνη, μηδέ της Ελλάδας εξαιρουμένης, όσο κι αν … προσπάθησε να ξεκαθαρίσει πως η τοποθέτησή του δεν «έκρυβε» κανένα «μήνυμα» και δεν αφορούσε επ’ ουδενί στην ελληνική περίπτωση. Ο Γερμανός υπουργός, μιλώντας στο Τόκιο στο περιθώριο της γενικής συνέλευσης του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας, παραδέχθηκε, για πρώτη φορά δημοσίως, πως το θέμα ενός «κουρέματος» χρεών είναι υπαρκτό αν όχι αναπόφευκτο!.

1500 ευρώ την ημέρα(!!!!) για τους εργαζόμενους στην Task Force του Ράιχενμπαχ

ΔΕΙΤΕ: Τα μεροκάματα - πρόκληση που παίρνουν οι ... σωσίες μας 
Ημερήσια αποζημίωση που φθάνει μέχρι και τα 1.500 ευρώ φαίνεται να ζητά η Τask Force του Χορστ Ράιχενμπαχ, για τους υπαλλήλους της, τη στιγμή που το ποσό που προβλέπει ο Δημοσιοϋπαλληλικός κώδικας ανέρχεται στα 92 ευρώ!.... Οπως αναφέρει σε ρεπορτάζ της η εφημερίδα «Παραπολιτικά», οι εκπρόσωποι της κοινοτικής βοήθειας που έρχονται στη χώρα προκειμένου να παράσχουν τεχνική βοήθεια για την αναδιάρθρωση της Δημόσιας Διοίκησης φέρεται να ζήτησαν ημερήσια αποζημίωση για τις υπηρεσίες τους στις ομάδες εργασίας που έχουν ενταχθεί από 800 έως 1.500 ευρώ ανάλογα με το βαθμό του κάθε υπαλλήλου. 

Γιατί φεύγουν οι επιχειρήσεις από την Ελλάδα;

Ποιος είναι ο λόγος που ωθεί μεγάλες κερδοφόρες ελληνικές και ξένες επιχειρήσεις να σπεύδουν ξαφνικά να φύγουν από την Ελλάδα; Ξέρουν κάτι που δεν ξέρουμε; Έρχεται κάτι χειρότερο που εμείς οι απλοί και εκ των πραγμάτων μη ενεργοί πολίτες....δεν το βλέπουμε ακόμα; Απ’ ότι παρατηρούμε φεύγουν οι υγιείς παραγωγικές επιχειρήσεις, οι οποίες θα μπορούσε να υποστηριχθεί ότι αποτελούσαν τον σοβαρό αυθεντικό καπιταλισμό στην Ελλάδα, ενώ παραμένουν εδώ οι κρατικοδίαιτες επιχειρήσεις, δηλαδή μένει ο καπιταλισμός που συντηρείται με τα χρήματα των φορολογουμένων.

Ἔρχεται φωτιά !!!

Γράφει ὁ π. Διονύσιος  Ταμπάκης, Ναύπλιον
Ἕνα Ἑλληνικὸ κράτος ποὺ δὲν σέβεται Τὸν Κύριον καὶ Θεόν του. Ἕνα κράτος ποὺ δὲν σέβεται τὸν Σταυρωθέντα Χριστόν μας. Ἕνα κράτος ποὺ δὲν σέβεται τοὺς Ἁγίους του. Ἕνα  «εὐσεβὲς» κράτος ποὺ φτάνει σὲ σημεῖο νὰ χτυπᾶ γερόντους καὶ γερόντισσες, Ἱερεῖς, γυναῖκες, παιδιά, ἀναπήρους πολίτες ἐπειδὴ πονοῦν καὶ διαμαρτύρονται γιὰ τὴν ὕβρη τοῦ Χριστοῦ μας (βλ.Χυτήριο) Ἕνα κράτος  ποὺ δὲν σέβεται τοὺς Ἥρωές του. Ἕνας κράτος  ποὺ δὲν σέβεται  Τὴν Παναγιά του. Ἕνα κράτος ποὺ σκοτώνει καὶ ἐκτρώνει τὰ παιδιά του… Ἕνα τέτοιο κράτος...  Ἀξίζει ἄραγε νὰ σωθεῖ;
Ὅταν ἴδειτε… τὸ βλέδυγμα... ὅταν  οὒν ἴδητε τὸ βδέλυγμα τῆς ἐρημώσεως… ἐστῶς ἐν τόπω ἁγίω … τότε οἱ ἐν τὴ Ἰουδαία φευγέτωσαν ἐπὶ τὰ ὅρη (Ματθ. κδ’ -15).
Ἔρχεται λοιπὸν Φωτιά !! Τὰ Σόδομα καὶ Γόμαρα ὠχριοῦν...

Υποδοχή με τιμές αρχηγού κράτους το ''Αξιον Εστί''

Θεσσαλονίκη, Γιώργος Φερδής
Με τιμές αρχηγού κράτους έφτασε στη Θεσσαλονίκη, με την κανονιοφόρο «Αρματωλός», η εικόνα της Παναγίας «'Αξιον Εστί» από τον ναό του Πρωτάτου, που βρίσκεται στις Καρυές του Αγίου Όρους. Ο υπουργός Μακεδονίας- Θράκης Θεόδωρος Καράογλου, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σταύρος Καλαφάτης, ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ιωαννίδης, ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης 'Ανθιμος, εκπρόσωποι των στρατιωτικών αρχών, βουλευτές, ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Απόστολος Τζιτζικώστας, ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης, και πλήθος κόσμου την υποδέχθηκαν σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στην παραλία του Λευκού Πύργου, ενώ στρατιωτικά αγήματα απέδωσαν τιμές. Τη συνόδευσε αντιπροσωπεία της Ιεράς Κοινότητας με επικεφαλής των πρωτοεπιστάτη, πατέρα Μάξιμο.

Δικτατορία ή Επανάσταση;

Toυ Γ. Χ. Παπαγεωργίου
Δεν είναι η πρώτη φορά που τα πράγματα φτάνουν στο αδιέξοδο που ζούμε τις τελευταίες ημέρες. Το θέατρο του παραλόγου με την τρόικα και τους δανειστές που απαιτούν τη λήψη μέτρων τα οποία δεν οδηγούν πουθενά έχει επαναληφθεί πολλές φορές. Κάθε φορά γίνεται επίκληση του κινδύνου της καταστροφής, τα μέτρα υιοθετούνται, η οικονομία βυθίζεται βαθύτερα στο αδιέξοδο, μεγαλώνει το τμήμα της κοινωνίας που καταλήγει στην απόγνωση και οι πολιτικοί που διαχειρίζονται τα πράγματα «καίγονται» για να δώσουν τη θέση τους στους επόμενους. 

Να παραιτηθεί ο Στουρνάρας γιατί μας είπε ψέματα για τα νησιά (βίντεο)

Επιβεβαίωση και απο τον κ. Στυλιανίδη για τις ανήκουστες απαιτήσεις της τρόικας για τα νησιά.. Βέβαια στην συνέχεια πήγε να τα μαζέψει αλλά ήταν πολύ αργά…Δείτε τι δήλωσε και τι ζήτησε ο Πάνος Καμμένος: «Κύριε πρόεδρε, ο υπουργός ήταν ειλικρινέστατος, προκύπτει λοιπόν θέμα παραίτησης του κ. Στουρνάρα αυτή τη στιγμή και το θέτουμε. Ο κ. Στουρνάρας διαβεβαίωσε τον ελληνικό λαό ότι ουδέποτε ειπώθηκε από τα λόγια των στελεχών της τρόικας το θέμα της εγκατάλειψης των νησιών κάτω των 150 κατοίκων. Ο κ. υπουργός είπε επί λέξη «δεν μπορούμε να ασχολούμαστε με μια ανοησία ενός ξένου υπαλλήλου».

Ά. Σπηλιωτόπουλος: Oι πολίτες προσαρμόζονται

Ακούστε τι είπε το άτομο...Τα νοικοκυριά συρρικνώνουν τα έξοδα τους, πουλάνε σπίτια, πουλάνε αυτοκίνητα.. Βλέπετε λοιπόν ότι οι πολίτες προσαρμόζονται!!!

ΠΡΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΕΝΟΥΣ

TO NEΚΡΟΤΑΦΕΙΟ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΑΝΟΙΞΕ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΝΕΕΣ ΠΑΡΑΛΑΒΕΣ , ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΗ ΜΕΣΟΥΡΑΝΕΙ ΣΤΟ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΤΕΡΕΩΜΑ. Η ΔΙΚΙΑ ΜΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ  ΕΛΙΤ ΕΚΦΩΝΕΙ ΤΕΘΛΙΜΕΝΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ, ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ, ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΜΑΣ ΜΕ ΕΝΑ ΝΟΜΙΣΜΑ. ΔΑΚΤΥΛΟΓΡΑΦΟΥΝΤΑΙ  ΝΟΜΟΙ ,ΣΒΗΝΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΓΡΑΦΟΝΤΑΣ  ΜΕ ΜΕΛΑΝΙ ΒΟΥΤΗΓΜΕΝΟ ΣΤΟ  ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟ ΑΙΜΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ. ΟΙ ΕΝΝΟΙΕΣ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΣΥΝΤΡΙΒΟΝΤΑΙ ,Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΠΟΔΟΠΑΤΕΙΤΑΙ ΣΤΗΝ ΦΡΙΚΤΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ , Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΚΕΨΗ ΘΕΑΤΡΙΝΙΖΕΤΑΙ ΣΤΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ ΠΑΡΑΘΥΡΑ. ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΔΕΝ ΦΕΡΝΟΥΝ ΠΙΣΩ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ. ΟΙ ΑΛΑΖΟΝΕΣ  ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ ΜΑΣ ΧΛΕΥΑΖΟΥΝ.

Η Ελλάδα «λαγός» της Γερμανίας για τη διάλυση της Ευρωζώνης

Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει μια υγιής ευρωπαϊκή ένωση κρατών με κοινό νόμισμα, που στόχο να έχει την ανάπτυξη, ευημερία και ισότιμη συμμετοχή όλων των χωρών. Αυτό το όνειρο απλά έλαβε τέλος. Αντίθετα, υπάρχει μια ισορροπία τρόμου. Από την μια πλευρά είναι οι πλούσιες χώρες του Βορρά με ηγέτη τη Γερμανία, που αφυδάτωσαν οικονομικά....τις χώρες του Νότου και από την άλλη οι ευρισκόμενες στα πρόθυρα της εξαθλίωσης χώρες του Νότου. Όλη αυτή η ισορροπία του τρόμου κατευθύνεται πλέον από τα συμφέροντα και τη βούληση της Γερμανίας. Το αντιλαμβάνεται τώρα πια ο καθένας, ότι η Γερμανία, με την συναίνεση ή την ανοχή αρχικά και άλλων χωρών της Ευρωζώνης, χρησιμοποίησε από την αρχή την Ελλάδα ως πειραματόζωο και κυρίως την μετέτρεψε σε «λαγό» εκβιασμού προς τις άλλες χώρες για την διάλυση της ζώνης του ευρώ.

"Μακεδονία" τὰ Σκόπια γιὰ τὴν Vodafone!!! Ξέρεις τί πρέπει νὰ κάνεις...

Ὅπως βλέπετε στὴν διπλανὴ ἀφίσα, ἡ γνωστὴ ἐταιρία κινητῆς τηλεφωνίας Vodafone ἀποφάσισε ἀπὸ τώρα για τό ποιὸ θὰ εἶναι τὸ ὄνομα τῶν Σκοπίων. Θὰ εἶναι "Μακεδονία". Ὑπενθυμίζουμε ὅτι ἡ ἴδια ἐταιρία εἶχε βγάλει τηλεοπτικὸ διαφημιστικὸ μήνυμα στὸ ὁποῖο διακωμωδοῦσε τοὺς ἐπαναστάτες τοῦ 1821. Οἱ ἑλληνικὲς ἀρχὲς πρέπει νὰ ἀναλάβουν τὶς εὐθύνες τους καὶ νὰ πράξουν τὰ νόμιμα. Ὅσο γιὰ ἐμᾶς τοῦ ἁπλοὺς πολίτες δὲν μᾶς μένει τίποτε ἄλλο παρὰ νὰ σταματήσουμε τὴν σύνδεση τοῦ κινητοῦ μας μὲ τὴν ἐν λόγω ἐταιρία. Ἐπειδὴ οἱ πολυεθνικὲς ἐνδιαφέρονται μόνο γιὰ τὸ κέρδος, ἂς τὶς χτυπήσουμε ἐκεῖ ποὺ πονᾶνε. ΠΗΓΗ

«Η επανάσταση του αυτονόητου»

Ο Σίμος άρχισε να μιλάει τώρα σαν τον Παπανδρέου: «Η επανάσταση του αυτονόητου» είπε χθες !!!
Θυμάστε τον Γιώργο Παπανδρέου που ως Πρωθυπουργός μας είχε τσακίσει με την «επανάσταση του αυτονόητου;» Εννοούσε, ο πρώην Πρωθυπουργός, ότι είναι αυτονόητο να γίνονται περικοπές, απολύσεις, μειώσεις κλπ και ότι είναι «επαναστατικό» να το αντιληφθούμε επιτέλους οι Ελληνες. Ε, λοιπόν, το κόλλησε και ο Σίμος Κεδίκογλου !
«Βρισκόμαστε στη μέση μιας προσπάθειας, όπου το βάρος πέφτει στις διαρθρωτικές αλλαγές. Πρέπει να κάνουμε την επανάσταση του αυτονόητου. Να εφαρμόσουμε αυτά που έχουμε ψηφίσει» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μιλώντας στο Βήμα FM.

Ι. Σαββίδης: “Αν η Ρωσία έρθει εδώ, η Ελλάδα μπορεί να μείνει ανεξάρτητο κράτος”

Σε σημερινή του ομιλία στο Βελλίδειο συνεδριακό κέντρο σε δημοσιογράφους, ο Ιβάν Σαββίδης ανέφερε:
«Εμείς οι Σοβιετικοί Έλληνες είμαστε τυχεροί. Οι Ρώσοι μας αγαπούν περισσότερο, από ότι οι Έλληνες τους Πόντιους. Εμείς θέλουμε η Ρωσική αυτοκρατορία, με τις τεράστιες δυνατότητες που έχει, να έλθει και να βοηθήσει την Ελλάδα. Η Ελλάδα βρίσκεται μπροστά σε μία καταστροφή. Έχετε παρακολουθήσει και περιμένατε την έλευση της κυρίας από την Ευρώπη».

Χτίζει συμμαχίες η Ρωσία !!!

Kινητικότητα καταγράφει η ρωσική διπλωματία το τελευταίο χρονικό διάστημα. Έτσι, μετά την πρόσφατη ανακοίνωση του Ιράκ ότι υπέγραψε συμφωνία με την Ρωσία για την αγορά στρατιωτικού υλικού αξίας 4,2 δισ δολαρίων και την χθεσινή ανακοίνωση της Σερβίας ότι συνδέει το νόμισμα της με το ρωσικό ρούβλι και το άνοιγμα του Ρουμάνου πρωθυπουργού προς την Ρωσία για στενότερη οικονομική συνεργασία, ο ρωσικός ενεργειακός γίγαντας «Gazprom», ανακοίνωσε ότι έκλεισε το πρώτο σημαντικό μακροπρόθεσμο συμβόλαιο για την προμήθεια φυσικού αερίου με την Ινδία.

ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΘΕΛΟΥΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΔΡΑΧΜΗ

Από Olympiada
Ο πιστός συνεργάτης του Παπανδρέου και του Παπακωνσταντίνου, παραμένει στην θέση του, παρά τις αποκαλύψεις από διεθνή μέσα που αναπαράγουν ελάχιστοι δημοσιογράφοι που δεν είναι στα τραπεζικά payrolls. Κάθε κίνηση απαξίωσης της Ελλάδας έγινε κατά την θητεία του κυρίου Προβόπουλου. Από το Τ3 – Τ10, την πλαστογράφηση του ελλείμματος, την σπέκουλα με τα ομόλογα που οδήγησε στην εκτίναξη των Spreads. Η μη αναδιάρθρωση που οδήγησε στο επαίσχυντο PSI όταν οι ξένοι είχαν ξεφορτωθεί τα Ελληνικά ομόλογα αλλά τα φορτώθηκαν τα ασφαλιστικά ταμεία κλπ.