“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Ο κ. Παπαδήμος δεν λαμβάνει πρωθυπουργική αποζημίωση, θυμίζουν κυβερνητικά στελέχη

Διαψεύδει το Μέγαρο Μαξίμου
Κατηγορηματικά διαψεύδει το πρωθυπουργικό γραφείο σημερινό δημοσίευμα που εμφανίζει το Λουκά Παπαδήμο να μην πληρώνει φόρους για τις αποδοχές που λάμβανε μέχρι το 2010 όταν κατείχε τη θέση του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Οι αμοιβές του κ. Παπαδήμου φορολογήθηκαν κανονικά είναι η απάντηση του Μεγάρου Μαξίμου. Επισημαίνεται ότι ο πρωθυπουργός έχει καταβάλλει όλες τις έκτακτες εισφορές -αν και οι αποδοχές του που ελάμβανε από την ΕΚΤ δεν υπόκεινται σε εθνική φορολογία και από το πρωθυπουργικό γραφείο υπενθυμίζεται ότι ο κ. Παπαδήμος δεν λαμβάνει σύνταξη από την Τράπεζα της Ελλάδος, ούτε από το Πανεπιστήμιο Αθηνών και έχει παραιτηθεί της πρωθυπουργικής αποζημίωσης.

Τι κάνουν τα "κομάντα" στο περίπτερο του ΛΑΟΣ;

Διασταύρωση οδός Ιλίου και Ιδομενέως στο Ίλιον, Σάββατο απόγευμα, τρεις στρατιωτικοί φυλάνε το εκλογικό περίπτερο του ΛΑ.Ο.Σ.

(Πηγή: pitsirikos.net)

enikos




Οι χάρτες πρόκληση της Άγκυρας για τις έρευνες σε Καστελόριζο-Ρόδο.

Του Χρήστου Μηνάγια
Στις 27-4-2012, δημοσιεύθηκαν στην τουρκική Εφημερίδα της Κυβερνήσεως οι υπουργικές αποφάσεις, βάσει των οποίων εξουσιοδοτείται η ΤΡΑΟ (Τουρκική Ανώνυμη Εταιρεία Πετρελαίου) να διεξάγει έρευνες πετρελαίου, εκτός των τουρκικών χωρικών υδάτων, στους τομείς XIV (Αdana), XVI (Antalya), XΙΙΙ (Ηatay) και XVΙΙΙ (Muğla). Σύμφωνα με την εφημερίδα Sabah/28-4-2012, η Τουρκία θα προκηρύξει διεθνή διαγωνισμό για να ανατεθούν οι έρευνες πετρελαίου σε ξένες εταιρείες. Τα κείμενα των εν λόγω υπουργικών αποφάσεων παρατίθενται ακολούθως:

ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΠΕΦΤΟΥΝ: Ιδού ο... τίμιος Παπαδήμος

Όλες οι δηλώσεις του στην εφορία, στο planet-greece
Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός της χώρας, που απηύθηνε συνεχώς εκκλήσεις για έμπρακτη στήριξη της πατρίδας από τους έχοντες, για επαναπατρισμό των κεφαλαίων και πάταξη της φοροδιαφυγής, είναι ο πρώτος διδάξας στην πιστή εφαρμογή των αφορολόγητων ποσών που μπορεί να έχει στη διάθεσή του. Μη φανταστείτε τίποτα τρομερό. Μόλις 2,2 εκατ ευρώ και κάτι ψιλά / χρόνο! Και πλήρωσε για αυτά φόρο 511 ευρώ! Δείτε στο planet-greece όλα τα στοιχεία... της απίστευτης αυτής πραγματικά υπόθεσης, όπως τα φέρνει στο φως της δημοσιότητας, σήμερα, το "Παρόν". Τα εκκαθαριστικά της εφορίας που αναδημοσιεύουμε, μόνο οργή μπορούν να προκαλέσουν. Ως αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) εισέπραξε το ποσό των 2.238.489,04 ευρώ και πλήρωσε φόρο 511 ευρώ!

Πανικός από τις δημοσκοπήσεις. Μεγαλώνει ο θυμός 7 ημέρες πριν τις εκλογές!!!

Θολό εξακολουθεί να παραμένει το πολιτικό σκηνικό μία βδομάδα πριν από την πιο κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση της Μεταπολίτευσης. Οι επιτελείς των κομμάτων εξουσίας αναζητούν τη στρατηγική που θα τους επιτρέψει να εξέλθουν του αδιεξόδου στο οποίο τους έχει φέρει η επιλογή της υπερψήφισης του μνημονίου. Από τις αρχές της εβδομάδας διεξάγονταν κυλιόμενες έρευνες, οι οποίες κατέγραφαν σε ημερήσια βάση τις τάσεις της κοινής γνώμης. Την Παρασκευή, δε, οι αρχηγοί των κομμάτων παρέλαβαν, σύμφωνα με πληροφορίες του «ΘΕΜΑτος», τις εβδομαδιαίες δημοσκοπήσεις, με σταθμισμένο δείγμα και αναγωγές. Το σύνολο των ευρημάτων επιβεβαιώνει το κλίμα που είχε διαμορφωθεί και προ της απαγόρευσης δημοσίευσης των δημοσκοπήσεων. Αυτό σημαίνει ότι η συσπείρωση του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. εξακολουθεί να κινείται σε πολύ χαμηλά επίπεδα, ενώ το άθροισμα του δικομματισμού στην πρόθεση ψήφου μετά δυσκολίας προσεγγίζει το 40%. «Μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να επιτυγχάνεται ο στόχος που έχουν θέσει οι κύριοι Βενιζέλος και Σαμαράς», αναφέρει στο «ΘΕΜΑ» έμπειρος δημοσκόπος.

Έθνος σε κατάσταση σοκ !!!

Reuters: Γιατί αυξήθηκαν οι αυτοκτονίες στην Ελλάδα. Στον ολοένα και αυξανόμενο αριθμό των αυτοκτονιών στην Ελλάδα αναφέρεται, με εκτενές αφιέρωμά του, το Reuters.
«Τη Δευτέρα, ένας 38χρονος λέκτορας γεωλογίας κρεμάστηκε στην Αθήνα και την ίδια μέρα, ένας 35χρονος ιερέας πήδηξε από το μπαλκόνι του στη Βόρεια Ελλάδα. Την Τετάρτη, ένας 23χρονος φοιτητής αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι» αναφέρει το Reuters. Σε μια χώρα που είχε ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά αυτοκτονιών παγκοσμίως, η αύξηση του αριθμού των ανθρώπων που επιχειρούν να δώσουν τέλος στη ζωή τους, λόγω της κρίσης προκαλεί σοκ και συγκλονίζει, μία εβδομάδα πριν τις εκλογές. Στο δημοσίευμα, γίνεται αναφορά στην αυτοκτονία του 77χρονου συνταξιούχου φαρμακοποιού, Δημήτρη Χρίστουλα, που αυτοπυροβολήθηκε στην πλατεία Συντάγματος, ένας άνθρωπος που με το τέλος του και το ιδιόχειρο σημείωμα που άφησε «έχει γίνει ένα εθνικό σύμβολο της λιτότητας που προκαλεί πόνο και πιέζει εκατομμύρια πολίτες».

Ανησυχία ΕΔ για Α.Μεσόγειο - "Δεν φοβόμαστε τους Τούρκους αλλά τους πολιτικούς"!!!

Ιδιαίτερα ανήσυχοι εμφανίζονται οι αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων (τουλάχιστον η συντριπτική πλειοψηφία, αυτοί που εργάζονται για την χώρα και αρνούνται να μπουν στην λογική των δημοσίων σχέσεων με τους προέδρους των κομμάτων) από την στιγμή που επέλεξε η Τουρκία να κάνει την κίνησή της στην Α.Μεσόγειο και να προχωρήσει σε έρευνας εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας και της δυνητικής ΑΟΖ μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου. Mια χρονική στιγμή που οι Ε.Δ. έχουν δεχθεί ισχυρά κτυπήματα από τις κυβερνήσεις Παπανδρέου και Παπαδήμου, τόσο σε ότι αφορά τον αποκεφαλισμό όλης της έμπειρης ηγεσίας των τριών Κλάδων τον περασμένο Νοέμβριο, όσο και τις οικονομικές περικοπές που έχει οδηγήσει οπλικά συστήματα και προσωπικό σε απαξίωση.

Ο ΙΣΟΒΙΤΗΣ ΤΟΥ ΑΡΚΑ … ΨΗΦΙΖΕΙ


STRATFOR προς Τουρκία: «Όχι και τόσο κακή ιδέα ένα ελληνικό πλήγμα»!

Τεράστια αίσθηση προκαλεί ανάλυση του γνωστού αμερικανικού think tank «Strategic Forecasting» (STRATFOR) αφού προβαίνει σε προειδοποιήσεις προς την Άγκυρα ότι ο δρόμος που έχει πάρει στην υπόθεση των υδρογονανθράκων στην Ανατολική Μεσόγειο είναι ολισθηρός…

Του Μιχαήλ Βασιλείου
(Συνεργάτης του περιοδικού ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ & ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ)
Η προειδοποίηση έχει διπλή σημασία εάν αναλογιστεί κανείς ότι η αίσθηση που επικρατεί είναι ότι το συγκεκριμένο ίδρυμα θα μπορούσε μάλλον να χαρακτηριστεί ως φιλοτουρκικό, με τον ιδρυτή του Δρ. Τζορτζ Φρίντμαν (εβραϊκού θρησκεύματος με οικογένεια προερχόμενη από την κεντρική Ευρώπη) να έχει ουκ ολίγες φορές ταξιδέψει τους τελευταίους μήνες στην Άγκυρααπ’ όπου έστελνε αναλύσεις και εκτιμήσεις για την ικανότητα της Τουρκίας να αποτελέσει τον νέο ηγέτη στην ευρύτερη περιοχή. Κι όλα αυτά μετά από επαφές σε ανώτατο επίπεδο (πολιτικές, στρατιωτικές) κάτι το οποίο προκύπτει τόσο από ανάγνωση των αναλύσεων «πίσω από τις γραμμές» όσο και από την πληρότητα της πληροφόρησης που έδειχνε να διαθέτει ένας κατά τεκμήριο δεινός αναλυτής των διεθνών σχέσεων και της γεωπολιτικής.

Του «πέταξε» το Μνημόνιο στο πρόσωπο την ώρα της εκπομπής

Αφού αποκάλεσε «λαμόγια» και «κλέφτες» τους υποψήφιους βουλευτές με το ΠΑΣΟΚ, στο νομό Ηρακλείου, Κρήτης, ο υποψήφιος βουλευτής του ΕΠΑΜ, Θανάσης Ντελής, τους πέταξε στα μούτρα αντίγραφα των «Μνημονίων» αλλά και βιβλία που θα έπρεπε να διαβάσουν πριν βγουν να υποστηρίξουν στον αέρα τις απόψεις τους.



Δείτε το βίντεο από την εκπομπή του Κρήτη TV.


eglimatikotita

Τα κουκιά δεν τους βγαίνουν. Και τώρα, θα σπείρουν τον τρόμο...

Το πολιτικό σύστημα γνωρίζει πάρα πολύ καλά πως "τα κουκιά δεν βγαίνουν". Εν μέρει αυτό αποτελεί και μία από τις προβλεπόμενες (αλλά όχι απαραίτητα επιθυμητές) λύσεις. Κι επειδή βλέπουν πως η πτώση που συμβαίνει (στα κόμματα της συγκυβέρνησης) τις τελευταίες ημέρες είναι κάτι περισσότερο από απότομη, έχουν αρχίσει τον αντιπερισπασμό (θέματα που δεν αφορούν τις εκλογές), τον αποπροσανατολισμό (διαρροές "δημοσκοπήσεων" που δείχνουν ψευδή δεδομένα σε σχέση με τα πραγματικά στοιχεία) και, τέλος, πέρασαν στο στάδιο του εκφοβισμού και της επιβολής τρόμου στους πολίτες, προκειμένου οι τελευταίοι να πεισθούν πως εάν δεν υπάρξει η "προβλεπόμενη" (ή η κατά παραγγελία της τρόικας) κυβέρνηση, τότε θα έρθουν όλα τα δεινά και θα χτυπήσουν την χώρα και τους πολίτες.