“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τετάρτη 24 Μαΐου 2017

Έτσι πεθαίνουν οι άγιοι!

ΕΙΝΑΙ συγκινητικά όσα διαβάζομε για το μακάριο τέλος των άγιων ψυχών που σαν φωτεινά μετέωρα πέρασαν από το γήινο κόσμο, για ν' αφήσουν σ' αυτόν την λάμψι του είναι τους, και να πέσουν ύστερα ορμητικά στην απεραντοσύνη της αιωνιότητος.
Σαν έμαθαν οι πολυάριθμοι ασκηταί στο βουνό του Μεγάλου Αντωνίου πως ο Αββάς Σισώης ήταν στα τελευταία του μαζεύτηκαν στην καλύβα του να πάρουν την ευχή του. Η εκτίμησί τους γι' αυτόν δεν είχε όρια. Τον έλεγαν «διαμάντι της Ερήμου» και πολύ δίκαια. Όλη του η μακρόχρονη ζωή ήταν ένας αγώνας για την αγιότητα και τώρα στο θάνατό του έλαμψε σ' όλη της την πληρότητα.

1990: ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ: έρχονται δύσκολα χρόνια - 2017: Βρετανίδα πρωθυπουργός: έρχονται δύσκολες μέρες.

Επιβεβαιώνονται τα πάντα
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Κάποια αντίχριστα κέντρα ετοίμασαν άγρια θηρία για την ανθρωπότητα και τα ρίχνουν μέσα στα σημερινά Κολοσσιαία των μεγαλουπόλεων βλ. χώρους διασκέδασης νεολαίας για να κατασπαράξουν σάρκες.
Ο μεν ΟΣΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ ο Αγιορείτης γνώριζε και μας έλεγε με τι θα πολεμήσουμε, άσχετα αν από το 1990  κάποιοι δυσανασχετούσαν γιατί τους χαλνούσε τον εφησυχασμό της   εικονικής  καθημερινότητα τους.

Βίντεο ἡμερίδας: «Ὁ ἄνθρωπος τοῦ Θεοῦ» εἰς μνήμην Μητροπολίτου Σιατίστης Ἀντωνίου

Τὴν Δευτέρα 22 Μαΐου 2017 στὶς 6 τὸ ἀπόγευμα, στὸ Συνεδριακὸ Κέντρο «Διακονία» τοῦ Ἐκκλησιαστικοῦ Ἱδρύματος τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης «ἅγιος Γρηγόριος ὁ Παλαμᾶς», ἀπὸ τὸν ἱερὸ Ναὸ τοῦ ἁγίου Γεωργίου Πανοράματος καὶ σὲ συνεργασία μὲ πτυχιούχους τῆς Θεολογικῆς Σχολῆς καὶ ἄλλων σχολῶν τοῦ Ἀριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε Ἡμερίδα εἰς τιμὴν καὶ μνήμην τοῦ ἀοιδίμου Μητροπολίτου Σιατίστης κυροῦ Ἀντωνίου μὲ θέμα «Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ».

Κύριοι το παιχνίδι της παγκοσμιοποίησης χάθηκε, ο κατεξοχήν ανθρωποκτόνος δεν χαρίζεται σε κανένα.

Φώτο από  http://www.bbc.com
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
«...Ὁ ἀντίδικος ὑμῶν διάβολος ὡς λέων ὠρυόμενος περιπατεῖ ζητῶν τίνα καταπίῃ» (Α΄ Πέτρ. ε΄ 8)·
Στην Μεγάλη Βρετανία πριν από λίγο ανακοινώθηκε στον κόσμο ότι πρέπει να συνηθίσουν στις καθημερινές εικόνες με στρατιωτικά οχήματα και ένοπλους στρατιώτες στους δρόμους.

Η χώρα βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο συναγερμού για τρομοκρατικές επιθέσεις.

«UK threat level raised to highest level» http://www.bbc.com/

Στην Αγγλία πλέον ομιλούν για τον evil -τον κατεξοχήν ανθρωποκτόνο που βρίσκεται πίσω από αυτά τα φρικώδη δράματα της ανθρωπότητας.