“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015

Αυθεντικές και «πειραγμένες» φωτογραφίες του Αγίου Παϊσίου

Συχνά υπάρχει κάποια μικρή ιστορία πίσω από μία φωτογραφία.
Είναι γνωστό και θα το θυμούνται όσοι είχαν την Ευλογία να τον συναντήσουν, πως ο Γέροντας Παΐσιος απέφευγε να φωτογραφηθεί. Ελάχιστες είναι οι φωτογραφίες στις οποίες γνώριζε και επέτρεπε να τον φωτογραφίσουν. Οι περισσότερες είναι από μακριά ή από σημείο που δεν αντιλαμβανόταν τον φωτογράφο. Με την ευρεία χρήση των προγραμμάτων επεξεργασίας των φωτογραφιών, πολλές από τις πρωτότυπες τροποποιήθηκαν με σκοπό να βελτιωθούν αλλά το αποτέλεσμα ήταν να χαθεί η αυθεντικότητα.

“O λογαριασμός είναι ιλιγγιώδης μανδάμ Μέρκελ…”

Ξαναγράφεται η «συμφωνία της χαρτοπετσέτας»...
του Αριστοτέλη Βασιλάκη 
Άσχετα με το ποια θα είναι η κατάληξη των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης στην «Αλεμανική Ευρώπη», σχετικά με την υπογραφή νέας συμφωνίας ή όχι με τους «εταίρους» μας, αυτό που διαπιστώνει κανείς δια γυμνού οφθαλμού και χωρίς να χρειάζεται να έχει ιδιαίτερη εμπειρία από διεθνείς σχέσεις και διπλωματία, είναι πως οι διμερείς σχέσεις Ελλάδας-Γερμανίας προοιωνίζονται ιδιαίτερα «θερμές»…

“Σάλος” για τις δηλώσεις Γιούνκερ: “Θα αλλάζουμε τους κανόνες, κάθε φορά που γίνονται εκλογές;”

Σχόλιο Θ.Π.: δεν χρειαζόταν να ακούσουμε τον κ. Γιούνκερ για να καταλάβουμε πως η Ευρωζώνη δεν ήθελε ποτέ τις ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ διαδικασίες των χωρών μέλη, διότι αυτό τους ήταν εμπόδιο στα σχέδια τους, σχέδια τα οποία είχαν μελετήσει πολλά χρόνια πριν και τα οποία εφαρμόζουν σήμερα. Κακά τα ψέματα, αλλά τώρα πια δεν υπάρχουν συνομοσιολόγοι. Το ζητούν οι ίδιοι…θέλουν ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ χωρίς εκλογικές διαδικασίες αλλά με πλήρη έλεγχο των ανθρώπων. Θέλουν να αποφασίζουν αυτοί για εμάς, χωρίς εμάς. Έχουν τα σχέδια τους ΑΥΤΟΙ αλλά έχει κι ο ΘΕΟΣ το δικό του…..
«Αν σήμερα κάναμε ό,τι ζητάει η ελληνική κυβέρνηση [...] και αν αύριο οι Φινλανδοί που ψηφίζουν σε λίγο καιρό και οι Ισπανοί που ψηφίζουν το φθινόπωρο...»
Αντιδράσεις προκαλούν οι δηλώσεις του προέδρου της Κομισιόν στη γαλλική τηλεόραση, με το βλέμμα στην εξελισσόμενη διαπραγμάτευση της Ελλάδας με τους δανειστές της.

Reuters: Κλίμα εθνικής υπερηφάνειας στην Ελλάδα παρά τις απειλές

Το κλίμα και το αίσθημα εθνικής υπερηφάνειας που επικρατεί στην Ελλάδα τις πρώτες ημέρες διακυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα περιγράφει σε ρεπορτάζ του το Reuters, σημειώνοντας ότι οι απειλές των Ευρωπαίων για μία ενδεχόμενη επικείμενη καταστροφή αγνοούνται.

Ο Κοτζιάς έθεσε θέμα προστασίας των Χριστιανών της Μέσης Ανατολής.

«Γάτα με πέταλα» ο Κοτζιάς – Σχεδιάζει ελληνική ηγεμονία στην ανατολική Μεσόγειο
Πολλοί ίσως να έχετε υποπτευθεί ότι τα μνημόνια μας τα έφεραν για να μας εξαθλιώσουν και στη συνέχεια να μας πάρουν τον ενεργειακό μας θησαυρό (πετρέλαιο – φυσικό αέριο – ορυκτά) για ένα κομμάτι ψωμί. Ή μάλλον, να μας τα πάρουν τζάμπα, συμψηφίζοντας το δημόσιο χρέος. Ή, ακόμα χειρότερα, να μας τα πάρουν και να έχουμε ακόμα χρέος.

Η εθνική ταπείνωση και προδοσία

- οι υπεύθυνοι εξωγενείς παράγοντες -
Κάθε Λαός έχει την Ιστορία του, όπως και ο Ελληνικός Λαός. Από την Ιστορία του κρίνονται τα βιώματα, οι συμπεριφορές και οι πράξεις του. Σκοπός του άρθρου αυτού δεν είναι να κατασκευάσει ένα άλλοθι για όλα αυτά τα οποία έχουν συμβεί μετά την μεταπολίτευση και την πλήρη ένταξη της χώρας μας εις τους Ευρωπαϊκούς Θεσμούς.

"Τι είναι ευτυχία;"

Φωτο: από την αρχαιολογική ανακάλυψη στο σπήλαιο αλεπότρυπα στο Διρό - Ζευγάρι που έμεινε αγκαλιασμένο για 5.900 χρόνια!

"Έπρεπε να γεράσω , αγόρι μου,  για να μάθω  τι είναι  ευτυχία.

Τελικά  ευτυχία  είναι ένα  ζευγάρι  χέρια,  δύο χέρια...

Κυριακή της Απόκρεω

Το παγκόσμιο δικαστήριο
Επίσκοπος Αυγουστίνος Ν. Καντιώτης
Και συναχθήσεται έμπροσθεν αυτού πάντα τα έθνη» (Ματθ. 25,32)
ΧΘΕΣ, αγαπητοί μου, ψυχοσάββατο, μνήμη δηλαδή των προσφιλών μας νεκρών. Σήμερα Κυριακή, Κυριακή της Απόκρεω. Τι είναι απόκρεω; απόκρεω iσον αποχαιρετισμός της κρεοφαγίας, προοίμιο της αγίας και μεγάλης τεσσαρακοστής, προανάκρουσμα για αγώνες πνευματικούς. 
Άλλα δυστυχώς ό κόσμος, με τη σατανική ιδέα ότι τις μέρες αυτές όλα επιτρέπονται, εκτρέπεται σε μεγάλες αμαρτίες. Σήμερα λοιπόν, πού πολλοί οργιάζουν, ή αγία μας Εκκλησία ώρισε να διαβάζεται στους ναούς της Ορθοδοξίας το φοβερότερο ευαγγέλιο όλου του χρόνου, το ευαγγέλιο της μελλούσης κρίσεως.