“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011

Η ηλιθιότητα είναι η μόνη μετοχή που μονίμως ανεβαίνει...

Της Μαργαρίτας Ισιδώρου


Ο πρωθυπουργός, στις 2 Ιούλη του 2011, συναντήθηκε στο «Astir Palace» στη Βουλιαγμένη και φωτογραφήθηκε παρακαλώ, με τον blogger Tarek Amr, από την Αίγυπτο (που οργάνωσε τη μεγάλη λαϊκή επανάσταση και γιαυτό δέχθηκε τα συγχαρητήρια του κ. Ομπάμα και παραδίδει μαθήματα blogging στη δύση…) και την άλλη μεγάλη επαναστάτρια blogger από την Τυνησία Amira Yahyaoui. Bloggers που οδήγησαν τις εξεγέρσεις για το «σοσιαλισμό»… στην Αίγυπτο και την Τυνησία…Σ’ αυτές τις χώρες δεν μπόρεσαν τα καθεστώτα να φιμώσουν τα blogs (ασχέτως ποιοι bloggers δούλευαν για τη CIA). Δεν μπόρεσαν στην Κίνα, την Τουρκία, αλλά ούτε στα στρατιωτικό-φασιστικά καθεστώτα της Αφρικής και της Λατινικής Αμερικής. Εδώ, στη «σοσιαλιστική» Ελλάδα του προέδρου της ¨Σοσιαλιστικής Διεθνούς», ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Μιλτιάδης Παπαϊωάννου θα βάλει τα γυαλιά στην…επιστήμη και την κοινωνική δικτύωση! Τόνισε «Το διαδίκτυο θα παύσει να φιλοξενεί κουκουλοφόρους… Το υπουργείο Δικαιοσύνης προωθεί νομοθετικό πλαίσιο για την αντιμετώπιση εγκλημάτων μέσω διαδικτύου, με αιχμή την ταυτοποίηση των διαχειριστών των blogs… Το ηλεκτρονικό έγκλημα πρέπει να καταπολεμηθεί…» (press-gr). Τι μπορεί να συμβαίνει όταν ένα υπουργός και μάλιστα Νομικός, λέει τα παραπάνω; Κύριε πρωθυπουργέ, η ημιμάθεια είναι επικίνδυνη ηλιθιότητα. Μήπως πρέπει κάποιος να σας ενημερώσει, αν λόγω του φόρτου εργασίας σας δεν γνωρίζεται το θέμα;
Λέμε, μήπως και αν…
* Στο επίθετο ηλίθιος προσδίδουμε την ερμηνεία του ελληνικού λεξικού: «που δεν αρμόζει». Μην τυχόν μας την πέσει ο κ. Σφακιανάκης.

Άγνωστο αντικείμενο στο βυθό της Βαλτικής εντόπισαν Σουηδοί εξερευνητές

Ένα κυκλικής κάτοψης αντικείμενο ανακάλυψαν στο βυθό της Βαλτικής Σουηδοί εξερευνητές. Η συγκεκριμένη ομάδα εξερευνητών του Peter Lindberg πολύ συχνά επιδίδεται σε εξερευνήσεις του βυθού για την ανακάλυψη πολύτιμων αντικειμένων σε ξεχασμένα ή άγνωστα ναυάγια. Μάλιστα το 1997 η ομάδα του Lindberg είχε ανακαλύψει το ναυάγιο του πλοίου Jonkoping ανακαλύπτοντας μεγάλο φορτίο από σαμπάνιες αξίας πολλών εκατομμυρίων δολαρίων. Αυτή τη φορά όμως η ομάδα ανακάλυψε κάτι που δεν κατάφερε να εξηγήσει, τις ακριβώς ήταν. Το σόναρ του σκάφους που πραγματοποιούσε σάρωση στο βυθό «κτύπησε» κάτι στα 87 μέτρα βάθος  στη Βαλτική μεταξύ Σουηδίας και Φιλανδίας. Αυτό το κάτι υπολογίστηκε να έχει τουλάχιστον  20 μέτρα διάμετρο  ενώ παράλληλα υπήρχαν ίχνη μήκους 300 μέτρων που οδηγούσαν στο αντικείμενο αυτό, ως το αντικείμενο αυτό να είχε συρθεί έως εκεί. Κάποιοι αστειευόμενοι εξαιτίας της ομοιότητας του αντικειμένου έκανα λόγο πως επρόκειτο για cylon raider –από την τηλεοπτική σειρά Galacitca- ενώ κάποιοι άλλοι το παρομοίασαν με το millennium falcon από τη γνωστή ταινία ο πόλεμος των άστρων. Το σίγουρο όμως είναι ότι το σχήμα του αντικειμένου αυτού έχει προκαλέσει ερωτηματικά και ακόμη δεν έχει διαπιστωθεί ένα πρόκειται για κάποια ιδιομορφία του βυθού σε εκείνο το μέρος ή όντως εάν πρόκειται για κάποιο άγνωστο αντικείμενο.


http://www.defencenet.gr