“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018

Παναγία Μητέρα μας Σώσε το Λαό Σου

“Ως πάλαι την ποίμνην σου θαυμαστώς,
ώ Παραμυθία, διασώσασα εκ ληστών,
και νυν ωσαύτως δονουμένους,
τη μεσιτεία σου λύτρωσαι Δέσποινα.

Μοναχός Μωυσής εκ Πρεβέζης
Στην ζωή όλων μας, έρχονται ώρες που φεύγει ο ήλιος και χάνεται και παγώνουνε όλα και γύρω και μέσα μας…
Όμως δεν είμαστε μόνοι μας. Υπάρχει ένας άλλος Ήλιος που είναι θερμότερος από τον γήινο και πεπερασμένο. Είναι το άδυτο Φως που κρύβεται στα έγκατα της ψυχής μας και δεν του δίνεται η δυνατότητα να αφήσει τις ακτίνες Του να διαποτίσουν όλη την ύπαρξή μας, γιατί δεν θέλουμε φως.

Ο κάθε κατεργάρης στον πάγκο του μετά το Μακεδονικό καταιγίδα στο ΑΙΓΑΙΟ.

Φώτο η ΠΑΝΑΓΙΑ η ΤΡΙΧΕΡΟΥΣΑ στο ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Η πατρίδα μας βρίσκεται στο έλεος  προηγμένων ψυχοτρονικών επεμβάσεων από ξένες και αντίχριστες δυνάμεις.
Η λογική σήμερα είναι ΔΩΡΟ ΘΕΟΥ μαζί με την Ελευθερία και αυτά προσπαθούν στις μέρες αυτές να μας τα κλέψουν. Βιώνουμε ανείπωτα πράγματα. Ξαφνικές  κυβιστήσεις   με το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης, ακολουθούν άλλες με αυτό των Αθηνών και μετά ο κάθε κατεργάρης στον πάγκο του για να δώσει  λογαριασμό.
Οι κυβιστήσεις σήμερα ξεκίνησαν από τον εκκλησιαστικό χώρο γεγονός που προκαλεί μεγάλη θλίψη και ακολουθεί ο πολιτικός και άλλοι όμοιοι .

"Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ"

ἝΛΛΗΝΕΣ......

ὍΛΟΙ οἱ Ἕλληνες.....

Ἦλθε τό πλήρωμα τοῦ χρόνου ὥστε νά δώσει τό μήνυμα πρός πᾶσα κατεύθυνση σύσσωμο τό ἔνδοξο Ἑλληνικό Ἔθνος ὅτι   Η  ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ.
  
ὍΛΟΙ ,  μικροί καί μεγάλοι νά δώσουμε το παρών στό συλλαλητήριο της Ἀθήνας τήν Κυριακή 4 Φεβρουαρίου, ὥρα 14.00  ποῦ συντονίζει ἡ Πανελλήνια Ὁμοσπονδία Πολιτιστικῶν Συλλόγων Μακεδόνων.

Η θρησκευτική και διανοητική μόρφωση των παιδιών

Άγιος Νεκτάριος Πενταπόλεως
Ο πιο αρμόδιος τρόπος, με τον οποίο μπορεί να επιτευχθεί η πνευματική (διανοητική) και η θρησκευτική μόρφωση του ανθρώπου, είναι εκείνος που ξεκινά από αυτή τη βρεφική ηλικία.
Επειδή όμως οι μόνοι άμεσοι και αρμόδιοι δάσκαλοι αυτής της ηλικίας είναι οι μητέρες, γι’ αυτό και είναι ανάγκη αυτές πρώτα να παίρνουν επιμελημένη ανατροφή, γιατί αυτές θα χρησιμεύσουν για τα παιδιά τους ως εικόνες, των οποίων πιστά αντίγραφα θα γίνουν αυτά.
Διότι κάπως έτσι στα χνάρια των μητέρων προχωρούν με ακρίβεια τα παιδιά, ώστε μπορούμε να πούμε ότι ένα χνάρι υπάρχει πάνω στο έδαφος, το χνάρι της μητέρας.