“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τετάρτη 9 Αυγούστου 2017

Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, «Δεν υπάρχουν Ορθόδοξοι λαοί»

«Η εποχή δεν μπορεί να είναι βαθύτατη συντηρητική, ούτε η Ελλάδα, η μεταμνημονιακή, για την οποία όλοι πρέπει να εργαζόμαστε και να έχουμε ένα όραμα, να είναι του Πατρίς θρησκεία οικογένεια και του Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών» δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης.

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ ΑΓΙΟΡΕΙΤΕΣ ΛΑΥΡΙΩΤΕΣ ΕΠΟΜΕΝΟΥΣ ΤΩΝ ΤΥΜΠΑΝΙΑΙΩΝ ΛΑΥΡΙΩΤΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ ΕΠΙ ΑΙΡΕΤΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ ΒΕΚΚΟΥ

Ἐκεῖνος πού διώκεται ἀπό αὐτούς πού φαίνεται ὅτι εἶναι ὁμόπιστοι, λόγω τῆς ὑγιοῦς πίστεως, θά ἔχη μεγαλύτερον στέφανον ἀπό αὐτόν πού μαρτυρεῖ ἀπό εἰδωλολάτρη (Ἅγ. Ἰωσήφ, Πατρ. Κων/λεως)
Ἐν πρώτοις, εὐχαριστοῦμεν τόν Κύριόν μας Ἰησοῦν Χριστόν, πού μᾶς ἀξιώνει νά ὁμολογοῦμεν τήν πίστην μας ἐνώπιον τῶν ἀνθρώπων καί μάλιστα νά διωκόμαστε καί νά ἐξοριζόμαστε δι’ αὐτήν. Καί γι’ αὐτό, εὐχαριστοῦμε καί τούς Λαυριῶτες πατέρες πού, παρά τοῦ ὅτι ἀποδεικνύουν ἑαυτούς ἀρνητές τοῦ Χριστοῦ καί ἀλλότριους Αὐτοῦ, μέ τόν διωγμό πού κινοῦν ἐναντίον μας, μᾶς καταστοῦν, ἄν καί ἀνάξιοι καί ἁμαρτωλοί, ὁμολογητές.

Η ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΛΛΑΔΑ έχει ήδη μεγαλώσει. 20 εκατομμύρια κρυπτο- φανερωμένοι χριστιανοί την περιμένουν ανατολικά.

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Μας έχουν στο παραμύθι ότι η Ελλάδα χάνεται ενώ ουσιαστικά η Ελλάδα μας είναι ήδη ΜΕΓΑΛΩΜΕΝΗ
Ρώτα την καρδιά σου (Yüreğine Sor) ΚΑΙ ρώτα τον ΑΓΙΟ ΘΕΟ τι ΣΧΕΔΙΑ έχει για όλα τα καταφρονημένα και αδικημένα παιδιά του στις δυο πλευρές του ΑΙΓΑΙΟΥ. Η ΑΛΗΘΕΙΑ πλέον  ΔΕΝ ΚΡΥΒΕΤΑΙ.
«Ο Ελληνισμός ζει και… βασιλεύει στην Τουρκία κρατώντας με κάθε τρόπο τα ιδανικά των προγόνων μας, τα ιερά και τα όσια των αγίων ορθόδοξων πατέρων μας και τις παραδόσεις του έθνους!
Οι Έλληνες του Πόντου, ζουν ακόμη στην Τουρκία ως κρυπτοέλληνες και κρυπτοχριστιανοί, διατηρώντας τα γλωσσικά στοιχεία με πολλούς ιδιωματισμούς αλλά εμποτισμένα με λέξεις ελληνικές!

Πάρτε ένα θυμιατήρι να θυμιατίσουμε με ΠΙΣΤΗ την Ελλάδα μας ΚΑΙ να δείτε τι θα γίνει !!!

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Τι θα γίνει άραγε; Θα ανατινάζονται καίρια τα σκοτεινά και ύπουλα σχέδια που εξυφαίνονται τούτες τις κρίσιμες στιγμές πίσω από τις πλάτες μας.
Πάνε οι αντίχριστοι να μικραίνουν την Ελλάδα μας. Το βλέπουμε στην επικαιρότητα, στις προθέσεις και τις δηλώσεις των εχθρών μας.

Εμφανίσεις και Θαύματα της Παναγίας: Το όραμα του ησυχαστού

Η νοερά προσευχή, η ευχή του Ιησού, είναι το κεντρικό θέμα του βιβλίου «Νηπτική θεωρία».
Ο συγγραφέας του, ο ανώνυμος ησυχαστής, ο αυτοαποκαλούμενος «Απελπισμένος», αποκαλύπτει τα βιώματά του και προσφέρει την πείρα του στον αναγνώστη, σαν οδηγό για την κατάκτηση της νοεράς προσευχής.
Αυτός ο πρακτικός δάσκαλος παρουσιάζει με φυσικότητα και ιδιαίτερη γλυκύτητα τις εμφανίσεις και συνομιλίες του με τον Κύριο, την Υπεραγία Θεοτόκο και τους αγίους Αγγέλους, προβάλλοντας συχνά από μετριοφροσύνη άλλο πρόσωπο στη δική του θέση. Τέτοιο είναι και το όραμα που ακολουθεί:

Φοβεροί διωγμοί κατά χριστιανών

ἀρχ/του Δανιήλ Ἀεράκη
Ἔχουμε ἁγίους μάρτυρες πολλούς καί στήν ἐποχή μας. Ἐμείς βέβαια στήν Ἑλλάδα ἔχουμε ἑστιάσει την προσοχή μας σέ ὡρισμένους «νεοφανεῖς ἁγίους», κυρίως ὁσίους στή ζωή τους ἤ χαρισματούχους. Μιλᾶμε πολύ καί γιά δυό τρεῖς περιπτώσεις «νεοφανῶν ἁγίων», πού παρουσιάζονται μέ μαρτυρικό τέλος, γιά τούς ὁποίους ὅμως δέν έχουμε ἐπαρκεῖς ἱστορικές πληροφορίες. Πάντως καί τούς λίγους «νεοφανεῖς» τούς βλέπουμε μᾶλλον ὑπό τό πρῖσμα τοῦθαυματουργοῦ, παρά τοῦ ὁμολογητοῦ…

Η Θαυμαστή εμφάνιση της Θεοτόκου στον προηγούμενο Αρχιμανδρίτη Ανδρέα της Ι.Μ. Αγίου Παύλου

Κάποια ημέρα που ο καιρός ήτο συννεφιασμένος και αγριεμένος, σκέφθηκε ο άγιος Γέροντας (Πατήρ Ανδρέας) να κατέβει μέχρι την παραλία με τον λογισμό να πάρη, εάν εύρη διάφορα καυσόξυλα απ᾿ αυτά που εκβράζει η θάλασσα, όταν είναι φουρτουνιασμένη.
Τα χρειαζόταν να τα χρησιμοποιήσει για προσανάμματα στην σόμπα του. Ακόμη σκέφθηκε, μήπως έχει συμβή και κανένα αναπάντεχο ατύχημα, απ᾿ αυτά που συμβαίνουν συνήθως σε περίοδο θυελλών και φουρτούνας.