“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Σάββατο 18 Μαρτίου 2017

Η Τουρκία άναψε σπίθα πολέμου στα Βαλκάνια

Βαθαίνει η κρίση με τη Βουλγαρία – Βαριές κατηγορίες και μετακινήσεις στρατευμάτων στα σύνορα – Ξεκίνησε απελάσεις Τούρκων και ενημερώνει του πρέσβεις της ΕΕ η Σόφια

Του Κώστα Κομποθέκρα
Κλιμακώνονται ώρα με την ώρα οι σχέσεις Βουλγαρίας-Τουρκίας καθώς μετά την ανάκληση του πρεσβευτή της στην Άγκυρα «για διαβουλεύσεις», η Σόφια επανήλθε με δηλώσεις του προέδρου της χώρας Ρούμεν Ράντεφ,  κατηγορώντας την Τουρκία για «απαράδεκτη ανάμιξη» στην προεκλογική εκστρατεία για τις πρόωρες βουλευτικές εκλογές και προειδοποιώντας  πως η κυβέρνησή του δεν θα αποδεχθεί την ανάμιξη αυτή. Ταυτόχρονα ο υπηρεσιακός υπουργός Άμυνας, Στέφαν Γιάνεφ, αναφέρθηκε σε ενίσχυση των μονάδων που φυλάσσουν τα εθνικά σύνορα, τόσο της αστυνομίας, όσο των ενόπλων δυνάμεων.

Γέροντας Αρσένιος ο Σπηλαιώτης, Λέγε την Ευχή κι ας περισπάται ο νους

-Προσπαθούμε να λέμε συνέχεια την ευχή αλλά ο νους μας περισπάται.
-Όταν λέμε την ευχήν όσο μπορούμε, ζορίζουμε και το μυαλό να καταλαβαίνουμε τι λέμε. Αυτό όμως για να το πετύχουμε θέλει πολλήν βίαν. Όμως όταν δουλεύης, λέγε συνέχεια με το στόμα "Κύριε Ιησού Χριστέ, ελέησόν με". Ο νους σίγουρα φεύγει, πάει στην δουλειά, ταξιδεύει εδώ ή εκεί, όμως το αυτί ακούει, κάτι πιάνει, και σιγά σιγά το κατεβάζει στην καρδιάν. Αλλά και να μην καταλαβαίνεις εσύ την ευχήν, όμως ο σατανάς καταλαβαίνει πολύ καλά και τρέμει μόνο που ακούει τ' όνομα του Χριστού.
Αναρτήθηκε από Keliotis Giannis
agioritikesmnimes.blogspot.gr

Μόνοι τους καρφώθηκαν. Η Θάσος έχει το ζουμί βλ. πετρέλαιο

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Έχουν οι γείτονες τόση ενεργειακή λιγούρα που δεν κρατιούνται και αυτοπροσδιορίζουν τα σημεία του Αρχιπελάγους Αιγαίου που τους ενδιαφέρουν περισσότερο.
Διότι άλλο είναι να τρυπάς στα 5000μ βάθος βλ. Λεκάνη Ανατολικής Μεσογείου  και άλλο είναι να ρουφάς από τα 200μ και μάλιστα πετρέλαιο εφάμιλλο σε ποιότητα με αυτό της Σαουδικής Αραβίας βλ Μπάμπουρα-Θάσος και Λαδοξέρα-Σαμοθράκη.