“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

«Οπλίσατε. Και έτοιμοι για πυρ»

Την τελευταία στιγμή αποτράπηκε θερμό επεισόδιο χθες, κοντά στο Φαρμακονήσι μεταξύ Τούρκων και Ελλήνων λιμενικών.
Ήταν ξημερώματα, όταν τουρκική ακταιωρός μπήκες στα ελληνικά ύδατα και απαίτησε την άμεση απομάκρυνση από το σημείο εκείνο σκάφους της FRONTEX (ο διεθνής οργανισμός που περιπολεί στο Αιγαίο για την αντιμετώπιση λαθρομεταναστών), υποστηρίζοντας ο Τούρκος κυβερνήτης της ακταιωρού ότι το σκάφος της FRONTEX είχε μπει σε θαλάσσια περιοχή της Τουρκίας χωρίς άδεια. Στο σημείο έφτασε αμέσως ελληνικό λιμενικό σκάφος από το Φαρμακονήσι, αλλά πολύ μικρότερο από την τουρκική ακταιωρό. Ο Έλληνας κυβερνήτης του με τηλεβόα ζήτησε από τον Τούρκο κυβερνήτη να απομακρύνει αμέσως το σκάφος του γιατί βρισκόταν σε ελληνική θαλάσσια περιοχή, ο Τούρκος απάντησε με απειλές και βρισιές, το επεισόδιο κορυφώθηκε και κάποια στιγμή δόθηκε άμεση εντολή στους πυροβολητές των δύο σκαφών να οπλίσουν και να είναι έτοιμοι για πυρ.

Πώς θα αλλάξουν τα αναστημένα σώματα κατά την Δευτέρα Παρουσία;

Αγίου Συμεών του Νέου Θεολόγου
Μαρτυρία του Αγίου Συμεών του Νέου Θεολόγου, στον οποίον ο Θεός αποκάλυψε πώς θα αλλάξουν τα υλικά σώμάτα και θα αφθαρτοποιηθούν κατά τη Δευτέρα Παρουσία του Ιησού Χριστού! Μια μέρα, καθώς προσευχόταν (ο Αγιος Συμεών) με καθαρότητα και συνομιλούσε με τον Θεό, είδε πως ο αέρας άρχισε να φωτίζει το νου του, και ενώ ήταν μέσα στο κελί του, νόμιζε ότι βρισκόταν έξω, σ’ ανοιχτό χώρο. Ήταν νύχτα, που μόλις είχε ξεκινήσει... Τότε άρχισε να φέγγει από ψηλά όπως το πρωινό ροδοχάραμα- ω των φρικτών οπτασιών του ανδρός!-, και το οίκημα κι όλα τ’ άλλα εξαφανίστηκαν, και νόμιζε ότι δεν ήταν καθόλου σε οίκημα. Τον συνέπαιρνε ολότελα θεία έκσταση αντιλαμβανόμενος καλά με τον νου του το φως εκείνο που του εμφανιζόταν.

Φοβερό κριτήριο την ώρα του Θανάτου!

Στην Σκήτη της «Αγίας Τριάδος» τα Καυσοκαλύβια, στην Καλύβα «Ζωοδόχος Πηγή» από το 1910 ασκητικά διαβίωνε ένας μεγάλος Καλλιτέχνης Ξυλόγλυπτης εκ Μυτιλήνης καταγόμενος Γερο -Αρσένιος με τους υποτακτικούς του, τον πνευματικό εξομολόγο Παπα - Νικόδημο και τον Μοναχό Γερμανό. Ο Μοναχός Γερμανός παρέλαβε δυο από τα καλύτερα Ξυλόγλυπτα έργα του Γέροντα του, από τα οποία το μεν ένα παρίστανε την «Σταύρωση του Κυρίου» το δε άλλο την«Δευτέρα Παρουσία και την μέλλουσα Κρίση Αυτού». Τα μεγάλης αξίας αυτά έργα ο Π. Γερμανός μετέφερε προς πώληση στην Αμερική, αλλά επειδή όπως μας πληροφόρησαν, ζητούσε μεγάλα χρηματικά ποσά και για τα δυο, δεν μπόρεσε να τα πουλήσει και τα είχε τοποθετήσει σε μια μεγάλη έκθεση, στην οποία, όσοι επιθυμούσαν να τα δουν, πλήρωναν ιδιαίτερο εισιτήριο. Από τα ποσά που εισέπραττε, μέρος βαστούσε για την συντήρησή του και τα υπόλοιπα έστελνε στον Γέροντα του, διότι ήταν πολύ ευλαβής και θεοφοβούμενος υποκτακτικός.

Τι να προσέξετε στην παραλαβή πετρελαίου θέρμανσης (όσοι καταφέρετε και πάρετε!)

Έντεκα «επισημάνσεις» για τους καταναλωτές που θα προμηθευτούν πετρέλαιο θέρμανσης ενόψει της χειμερινής περιόδου δημοσιοποίησε το ΚΕΠΚΑ.
Συγκεκριμένα, το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών (ΚΕΠΚΑ) για τη διαδικασία παραλαβής πετρελαίου θέρμανσης αναφέρει τα εξής:
1. Δεν επιτρέπουμε να παραλαμβάνουν πετρέλαιο άτομα τα οποία δεν γνωρίζουν τη διαδικασία με την οποία πρέπει να γίνεται η παραλαβή. Καλό θα είναι, κατά τη διάρκεια της παραλαβής, να παραβρίσκονται περισσότερα του ενός άτομα.
2. Δεν εμπιστευόμαστε το μετρητή του βυτιοφόρου ή τον εξωτερικό σωλήνα ένδειξης της στάθμης της δεξαμενής μας, αλλά χρησιμοποιούμε το δικό μας μέτρο.
3. Δεν παραλαμβάνουμε το πετρέλαιο βιαστικά και χωρίς να τηρούνται όλες οι διαδικασίες και τα μέτρα ασφάλειας, προς αποφυγή ατυχημάτων και άλλων επιπτώσεων (π.χ. ελλειμματική παράδοση - διαρροή πετρελαίου).

«Είστε παιδοκτόνοι» !!!

Ἡ σημαντικότερη εἰκόνα ἀπὸ τὴν χθεσινὴ ἀπεργιακὴ κινητοποίηση Πολύτεκνες μητέρες διαμαρτύρονται κρατώντας παιδικὰ καροτσάκια. Μήπως ἡ δημογραφικὴ κρίση εἶναι πολὺ πιὸ οὐσιώδης ἀπὸ τὴν οἰκονομική; / orthodoxia-ellhnismos

Τα μέτρα κλείδωσαν, τα φέρετρα ξεκλείδωσαν !!!

του Στρατή Μαζίδη
“Τα μέτρα κλείδωσαν” αναφέρουν τα μεγάλα ΜΜΕ. Άκου κλείδωσαν. Νέα ορολογία αυτή. Άλλα 11,5 δις ευρώ λοιπόν περικοπών που έρχονται να προστεθούν στα προηγούμενα 7 που είχαν έρθει να προστεθούν στα προηγούμενα 4 κ.ο.κ. Όμορφες και πομπώδεις λέξεις που αγνοούν ότι έχουμε να κάνουμε με ανθρώπους, με ένα ολόκληρο λαό που μαραζώνει καθημερινά γιατί μη νομίζετε, κι αυτοί που ακόμη εργάζονται ή ανταπεξέρχονται ένα είδος ζωντανών νεκρών αποτελούν. Τα δις αναφέρονται τόσο απλόχερα και άνετα λες και είναι πατάτες. Αλλά εύκολα κόβεις όταν δε στερείσαι ο ίδιος και αυτό συμβαίνει δύο χρόνια τώρα. Ο αριστερός (εδώ γελάμε δυνατά) κος Στουρνάρας για παράδειγμα κάνει πέτρα την καρδιά του αλλά δεν πειράζει, το βράδυ στο σπίτι, με ένα chivas που εύκολα με το μισθό του μπορεί να προμηθευτεί, θα χαλαρώσει. Αλίμονο σε όλους εμάς τους υπόλοιπους.