“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Προσοχή! Αδιέξοδο

του Κώστα Βαξεβάνη
Καλή η διαπίστωση πως στη Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα, αλλά πρέπει να τη θυμόμαστε κιόλας. Η χώρα προχωρά σε μια δεύτερη εκλογική αναμέτρηση η οποία πριν ακόμη αποκτήσει χαρακτηριστικά (αντιπαράθεση προγραμμάτων, προτάσεις για το μέλλον κλπ), έχει χαρακτηριστεί. Είναι μια εκλογική μάχη που σύμφωνα με πολλά από τα ΜΜΕ φέρνει την χώρα πριν τον γκρεμό. Δηλαδή κάποιοι προφανώς πιστεύουν πως η ανώτερη έκφραση Δημοκρατίας, οι εκλογές δηλαδή, εμφανίζουν επικινδυνότητα ή μεσσιανική λειτουργία ανάλογα με την πιθανή τους έκβαση. Είναι μια λογική που αναιρεί την ίδια την ουσία της Δημοκρατίας, αφού δίνει αξιωματικά το δικαίωμα σε κάποιους, -όχι σε όλους σίγουρα- να έχουν την επιφώτιση της Δημοκρατίας. Να ξέρουν δηλαδή εκ των προτέρων, πριν εκφραστεί ο λαός και πριν υπάρξει το αποτέλεσμα ποιό είναι το καλό. Η ερώτηση λοιπόν είναι «τι θα γίνει αν κάποια στιγμή αυτοί που θεωρούν ότι κατέχουν το αλάνθαστο του καλού θελήσουν και να το επιβάλουν;»

ΒΟΜΒΑ Al Jazeera: Τα ελληνικά ΜΜΕ ελέγχονται πλήρως και εξυπηρετούν τα συμφέροντα των χρηματοπιστωτικών οίκων!!!


antipliroforisi

Πρώτος ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α σε δύο νέες δημοσκοπήσεις !!!

Προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ δίνουν δύο νέες δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται στην εφημερίδα «Το Ποντίκι» και στο περιοδικό "Επίκαιρα". Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της πανελλαδικής έρευνας, που διεξήγαγε η εταιρεία Pulse, για "Το Ποντίκι", η Βουλή εμφανίζεται και πάλι επτακομματική, με τον ΣΥΡΙΖΑ να συγκεντρώνει στη πρόθεση ψήφου 24,5%, ενώ δεύτερη είναι η ΝΔ με 21,5% και τρίτο το ΠΑΣΟΚ με 15%. Ακολουθούν οι Ανεξάρτητοι  Έλληνες με 8%, η Χρυσή Αυγή, το ΚΚΕ και η ΔΗΜΑΡ με 6% . Εκτός βουλής, σύμφωνα με την δημοσκόπηση παραμένουν ΛΑ.Ο.Σ., Δημοκρατική Συμμαχία και Οικολόγοι Πράσινοι.

Επεισόδιο Τουρκίας - Ισραήλ πάνω από την Κύπρο!!!

Τουρκικά μαχητικά αεροπλάνα τύπου 2XF-16 πέταξαν στον
εναέριο χώρο της Κύπρου και υποχρέωσαν το ισραηλινό
αεροπλάνο σε αποχώρηση
Πρωτοφανές επεισόδιο ανάμεσα στην Τουρκία και στο Ισραήλ στον ουρανό της Κύπρου

Του Νίκου Στέλγια
Με επίσημο ανακοινωθέν τους, οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι την Δευτέρα στον εναέριο χώρο της Κύπρου έλαβε χώρα επεισόδιο ανάμεσα στην Πολεμική Αεροπορία της Τουρκίας και ενός αεροπλάνου του Ισραήλ. Ο τουρκικός στρατός τέθηκε σε κατάσταση συναγερμού και πολεμικά αεροπλάνα του τουρκικού στρατού απογειώθηκαν από την Ανατολία και αναχαίτισαν ένα ισραηλινό αεροπλάνο στον εναέριο χώρο της Κύπρου.

Financial Times: Μήπως τελικά οι Έλληνες γελάσουν τελευταίοι;

Οι Financial Times, παραθέτοντας παραδείγματα χωρών που χρεοκόπησαν, αποκαλύπτουν πως η χρεοκοπία μπορεί να μην καταλήξει σε καταστροφή για την Ελλάδα αλλά…παράδειγμα επιτυχούς ανάκαμψης! ”Η χρεοκοπία θα είναι καταστροφική για την Ελλάδα και η συνεπακόλουθη μετάδοση της κρίσης θα είναι ζημιογόνος για την Ευρώπη. Αυτή είναι η κοινή εκτίμηση. Η συζήτηση που διεξάγεται περιστρέφεται μόνο στο πόσο ισχυρή θα είναι η μετάδοση της κρίσης και ποιος θα πρέπει να είναι ο χειρισμός για τα υπερχρεωμένα κράτη αλλά και για τους μεγάλους χρηματοδότες της Ε.Ε. Μήπως, όμως, η συζήτηση κινείται σε λάθος βάση; Εκτός ευρωζώνης η Ελλάδα θα μπορούσε να αποδειχθεί πολύ πιο επικίνδυνη για το σύστημα στο οποίο πραγματικά ποτέ δεν ανήκε… Μπορεί να αποτελέσει παράδειγμα επιτυχούς ανάκαμψης! Υπάρχει ένα σενάριο που παραγνωρίζεται, βάσει του οποίου η χρεοκοπία δεν καταλήγει σε καταστροφή για την Ελλάδα. Σε αυτήν την περίπτωση, η πραγματική και πιο υπαρξιακή απειλή για την ευρωζώνη είναι πολύ διαφορετική. Σε αυτό το σενάριο εκείνοι που γελούν τελευταίοι είναι οι Έλληνες.

«Σύννεφα» και περιπέτειες βλέπουν σύντομα πηγές στην Τουρκία…!!!

Έτοιμοι για το πλήγμα το οποίο θα αλλάξει άρδην την γεωπολιτική, γεωοικονομική και ενεργειακή εικόνα στην Ανατολική Μεσόγειο φέρονται να είναι οι Τούρκοι σύμφωνα με πηγές που γνωρίζουν «από μέσα» τα τεκταινόμενα στην Τουρκία ..… Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του «www.defence-point.gr», οι οποίες προέρχονται από την Κωνσταντινούπολη από πηγές που δεν επιδέχονται αμφισβήτηση, βρισκόμενες σε θέσεις που τους επιτρέπουν να γνωρίζουν πολλά, η Άγκυρα «ακονίζει τα νύχια της» για να εκμεταλλευτεί την διαφαινόμενη ακυβερνησία στην χώρα μας η οποία μετά βεβαιότητας θα προκύψει μετά τις εκλογές του Ιουνίου (εκτός κι εάν μας προκύψει από σήμερα)…

Η ΕΥΡΩΖΩΝΗ ΔΙΑΛΥΕΤΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΑΣ

Την εκτίμηση ότι η Ευρωζώνη διαλύεται και δεν φαίνεται κάποια ορατή λύση στον ορίζοντα διατυπώνει ο Διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας Μέρβιν Κινγκ σε έκθεση που έδωσε σήμερα στην δημοσιότητα η κεντρική τράπεζα. Ο Κίνγκ αναφέρει στην έκθεση πως τόσο η Τράπεζας της Αγγλίας όσο και η βρετανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έχουν ήδη...εξετάσει σχέδια έκτακτης ανάγκης για την περίπτωση διάλυσης της ζώνης του ευρώ. «Η πιθανότητα ανεξέλεγκτου αποτελέσματος στην Ευρωζώνη έχει ήδη επηρεάσει τις αγορές και εξακολουθεί να πλήττει τις προοπτικές της Βρετανίας. Δεν υπάρχει λόγος να μην πιστέψουμε ότι θα επιστρέψουμε στα προ κρίσης επίπεδα. Μπορεί να χρειαστούν όμως 10 ή 20 χρόνια», αναφέρεται στην έκθεση του Άγγλου κεντρικού τραπεζίτη.

Εκλογές 17 Ιουνίου με πρωθυπουργό τον πρόεδρο του ΣτΕ - Τι προβλέπει το Σύνταγμα από εδώ και πέρα

Τελείωσε η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, προκειμένου να οριστεί υπηρεσιακή κυβέρνηση καθώς και ημερομηνία εκλογών. Η σύσκεψη αποφάσισε να πραγματοποιηθούν εκλογές στις 17 Ιουνίου με πρωθυπουργό τον πρόεδρος του ΣτΕ κ. Παναγιώτη Πικραμένο. Οι κ. Σαμαράς και Βενιζέλος πρότειναν για υπηρεσιακό πρωθυπουργό τον Λουκά Παπαδήμο, πρόταση με την οποία διαφώνησε το ΚΚΕ. Από την πλευρά του ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ κ. ο Αλέξης Τσίπρας πρότεινε τον Γεράσιμο Αρσένη.  Η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ κυρία Αλέκα Παπαρήγα, δήλωσε ότι η πρόταση του ΚΚΕ ήταν η κυβέρνηση να έχει καθαρά διεκπεραιωτικό χαρακτήρα και να μην πάρει καμία πρωτοβουλία σε κανέναν διεθνή οργανισμό. Τόνισε δε ότι δεν πρότεινε κανένα όνομα για πρωθυπουργό, αφού το ΚΚΕ δεν έχει πλειοψηφία για να θέσει κάποιο πρόσωπο της εμπιστοσύνης του.

“Κυβέρνηση” στο Αιγαίο υπάρχει! Ας το πουν και στα ελληνικά κόμματα

Του
ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ
Η χθεσινή  άσκηση-αστραπή στο Αιγαίο,  με τα μαχητικά αεροσκάφη της ΠΑ να απογειώνονται σε χρόνο ρεκόρ και να κατευθύνονται στους στόχους που τους είχαν δοθεί ένα μήνυμα έχει: Στο Αιγαίο υπάρχει πάντα σταθερή “κυβέρνηση”. Το μήνυμα μπορεί να έχει βασικό παραλήπτη την Άγκυρα, αλλά καλό είναι να το κάνουν copy paste και να το στείλουν και στα γραφεία των πολιτικών κομμάτων που έτσι που τα ΄φερε η ζωή θα επαναδιεκδικήσουν τη ψήφο μας. Στην προεκλογική περίοδο που πρόσφατα τελείωσε τα εθνικά θέματα ,ούτε που συζητήθηκαν. Δεν ήταν απαραίτητα κακό, γιατί με το τρόπο που τα κόμματα κάνουν προεκλογική εκστρατεία και “συγκρούονται” δεν διασφαλίζει ότι θα γινόταν ουσιαστικός και γόνιμος διάλογος για τόσο σοβαρά θέματα.