“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

Τουρκία: "Eλληνικά μαχητικά παρενόχλησαν τουρκικά στο Αιγαίο"

MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ
Το Τουρκικό Γενικό Επιτελείο Ενόπλων Δυνάμεων με ανακοίνωση του ισχυρίζεται πως ελληνικά μαχητικά «παρενόχλησαν» και «κλείδωσαν» τουρκικά μαχητικά τα οποία πετούσαν «στον διεθνή εναέριο χώρο του Αιγαίου». Σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης «τουρκικά μαχητικά F4E/2020 τα οποία εκτελούσαν εκπαιδευτική πτήση βορειοανατoλικά της Ικαρίας και νότια της Σάμου στον διεθνή εναέριο χώρο. Ελληνικά μαχητικά F-16 τα οποία απογειώθηκαν από τη Σκύρο, «κλείδωσαν» με τα ραντάρ τους και παρενόχλησαν επι 4 λεπτά τα τουρκικά μαχητικά".

ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Πολλά ερωτήματα γεννά μια νέα μεγάλη  επένδυση της εθνικής τράπεζας μέσω της θυγατρικής της Finansbank στην Τουρκία, την ίδια περίοδο που οι «κρουνοί» της χρηματοδότησης της ελληνικής οικονομίας από τις τράπεζες έχουν κλείσει και εκατοντάδες χιλιάδες ελληνικές επιχειρήσεις ασφυκτιούν από ρευστότητα οδηγούμενες στην πλήρη χρεοκοπία με άμεσο επακόλουθο την αύξηση της ανεργίας και την μείωση των κρατικών εσόδων. Τα ερωτήματα αυτά μάλιστα γίνονται ακόμα μεγαλύτερα, καθώς η επένδυση αυτή γίνεται την ίδια περίοδο που η «φούσκα» της τουρκικής οικονομίας αρχίζει να ραγίζει, ενώ οι εξελίξεις στην αμερικανική οικονομία έχουν αρχίσει να έχουν τα πρώτα άκρως δυσμενή αποτελέσματα στην τουρκική οικονομία....

Το βραβείο της Ορθοδοξίας απένειμε στον Πούτιν ο Πατριάρχης Κύριλλος

Το Βραβείο της Ορθοδοξίας σε αναγνώριση της προσφοράς του και της επιτυχημένης πολιτικής του ώστε να εδραιωθεί η Ρωσία ως ηγέτιδα  δύναμη στον κόσμο, παρέδωσε σήμερα ο επικεφαλής της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, Πατριάρχης Κύριλλος στον ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.

ΜΙΑ ΑΓΝΩΣΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ

Ἀφιέρωμα στήν φετινή Ἑορτή τοῦ Ἁγίου μας
Φέτος, λίγους µῆνες πρίν τήν ἑορτή του (τόν Αὔγουστο), ὁ ἅγιος Νεκτάριος µᾶς ἐπεφύλαξε µιά εὐχάριστη ἔκπληξη-δωρεά του. Μᾶς φανέρωσε µέ ἀπροσδόκητο τρόπο µιά ἄγνωστη ἀλλά καί πολύ σηµαν­τική ἐπιστολή του, ἡ ὁποία, βεβαίως, εἶχε µείνει ἀδηµοσίευτη µέχρι σήµερα.
Ἡ µητέρα ἑνός πνευµατικοῦ µου παιδιοῦ εἶχε –χωρίς νά τό γνωρίζη– στήν κατοχή της ἐπί εξῆντα καί πλέον χρόνια, στή Λα­µία, φωτογραφία χειρογράφου ἐπιστολῆς τοῦ ἁγίου Νεκταρίου πρός τόν τότε Μητροπολίτη Ἀθηνῶν κυρό Γερµανόν Καλλιγᾶν. Ἡ ἐπι­στολή ἦταν ἀναµεµειγµένη µέ ἔγγραφα καί συµβόλαιά της καί πρό δεκαετίας τά ἔγγραφα αὐτά τά παρέλαβε ἡ κόρη της στήν Ἀθήνα πρός φύλαξη.
Τόν περασµένο Αὔγουστο ἡ κόρη της ἔκανε διαλογή τῶν ἐγγράφων καί πρός µεγάλη της ἔκπληξη εἶδε µέσα σ’ αὐτά καί τήν ἐν λόγῳ ἐπιστολή τοῦ ἁγίου! Ἔσπευσε νά µοῦ δώση τήν ἐπιστολή αὐτή καί, µέ τήν σειρά µου ἐξεπλάγην καί εὐχαρίστησα τόν ἅγιο γιά τήν ἀπρόσµενη ἐπίσκεψή του µέ ἕνα δικό του ἀδηµοσίευτο κείµενο.

Οι Πομάκισσες της Θράκης ...Τίμησαν την Ελλάδα μέσα στη Τουρκία !!!

Σήκωσαν ψηλά τη σημαία της Ελλάδας μέσα στην Τουρκία...
Από την Ελλάδα και την πόλη της Κομοτηνής, η Ζεϊνέπ Παδαλί Μεχμέτ και η Ελίφ Αχμέτ Αρήφ αντιπροσώπευσαν την Ελλάδα στην Διεθνή Ολυμπιάδα Τούρκικης Γλώσσας και κέρδισαν χρυσά μετάλλια στην κατηγορία της ποίησης και στην κατηγορία της έκθεσης. Πρός γνώσιν και συμμόρφωσιν ορισμένων ...