“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

Ρωσική Pravda: «O κόσμος βρίσκεται στο χείλος μίας απόλυτης αποσταθεροποίησης»

Η Pravda σε πρόσφατο άρθρο της αναλύει τους κινδύνους που εγκυμονεί για την ανθρωπότητα η σύγχρονη παγκόσμια πραγματικότητα μέσα από τις απόψεις του στελέχους της Ρωσικής Κρατικής Δούμας Yevgeny Fyodorov.
Και ποιά χώρα είναι υπαίτια; Μα φυσικά οι Η.Π.Α., σύμφωνα με τον Fyodorov. O Fyodorov είναι πεποισμένος ότι οι Η.Π.Α προετοιμάζουν εδώ και καιρό το «έδαφος» για την εκκίνηση του Γ’ Παγκοσμίου Πολέμου...
"Ο στόχος τους είναι να συνδυάσουν σωρευτικά όλες τις τοπικές εστίες συγκρούσεων και αναταραχών. Η ίδια η έννοια της καταπολέμησης της τρομοκρατίας είναι καταφανέστατα πλαστή, καθώς στον αγώνα «αντιμετώπισής της» χρησιμοποιούνται ως εργαλεία ο φανατισμός-εξτρεμισμός αλλά και τα ίδια τα παρακλάδια της διεθνούς τρομοκρατίας.

ΞΕΠΟΥΛΟΥΝ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΗΣΙΑ ΣΕ ΤΟΥΡΚΟ ΜΕΓΙΣΤΑΝΑ!

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Η γνωστή παγκοσμίως Μύκονος, το νησί που κάθε καλοκαίρι συγκεντρώνει τουρισμό υψηλού εισοδήματος από το παγκόσμιο τζετ σετ χτυπημένη και αυτή από την οικονομική κρίση αναμένεται να… «σωθεί», σύμφωνα με δημοσιεύματα του τουρκικού τύπου, από ένα πολύ γνωστό Τούρκο μεγιστάνα. Δηλαδή η ελληνική ξέφτιλα σε όλο το… μυκονιάτικο μεγαλείο της. 
Σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Aksam, στις 20 Νοεμβρίου, ο πασίγνωστος στην Τουρκία μεγιστάνας Ferit Şahenk της γνωστής οικογένειας των Şahenk που είναι κάτοχοι του μεγάλου οικονομικού ομίλου επιχειρήσεων με την ονομασία «Doğuş Grubu», προτίθεται να αρπάξει τις μεγάλες ευκαιρίες που παρουσιάζει η οικονομική κρίση της Ελλάδας και να επενδύσει αγοράζοντας τουλάχιστον τρία ξενοδοχεία της γνωστής αλυσίδας Xenia, από τα οποία το ένα είναι το γνωστό Xenia της Μυκόνου με μεγάλη ιστορία στην τουριστική ανάπτυξη και προβολή του παγκοσμίως γνωστού αυτού ελληνικού θέρετρου.

Η δύναμη της πίστης και η αδυναμία της απιστίας - Φώτης Κόντογλου

Οι άνθρωποι έχουν στην καρδιά τους μεγάλο φόβο μήπως απομείνουν απροστάτευτοι και φτωχοί στη ζωή τους, και για τούτο, ο νούς και ο λογισμός τους είναι στο να μαζέψουν χρήματα ή να αποκτήσουν κτήματα κι΄ άλλα πλούτη, για να τα έχουνε στην ανάγκη τους. 
Και καλά για εκείνους που δεν πιστεύουν στον Θεό, και κρεμούνε την ελπίδα τους στα χρήματα και στα άλλα πλούτη. Αλλά τί να πεί κανένας για εκείνους που λέγονται χριστιανοί, που πάνε στην εκκλησία και παρακαλούνε τον Θεό να τους βοηθήσει στη ζωή και που λένε πως έχουνε την ελπίδα τους στον Χριστό, στην Παναγία και στους Αγίους, κι απο την άλλη μεριά είναι φιλάργυροι, δεν δίνουνε τίποτα στα αδέρφια τους, τους φτωχούς, κι ολοένα μαζεύουνε χρήματα και πλούτη?

Τὰ Εἰσόδια τῆς Θεοτόκου - Ἑρμηνεία Εἰκόνας

 ἱερὴ ἀκολουθία τῆς ἑορτῆς τῶν Εἰσοδίων τῆς Θεοτόκου καὶ σχετικὴ εἰκόνα ὑπηρετοῦν ἕνα βαθύτερο σκοπό: χειραγωγοῦν τὸν πιστὸ στὸ μυστήριο τῆς σάρκωσης τοῦ Υἱοῦ καὶ Λόγου τοῦ ΘεοῦΗ εἴσοδος τῆς Θεοτόκου στὸ ναὸ εἶναι τὸ προοίμιο τῆς εὔνοιας τοῦ Θεοῦ στοὺς ἀνθρώπους, ἡ προκήρυξη τῆς σωτηρίας τῶν ἀνθρώπων, ἡ ἀναγγελία τοῦ Χριστοῦ καὶ ἡ πραγματοποίηση τοῦ σχεδίου τῆς θείας, οἰκονομίας. Αὐτὰ διακηρύσσει τὸ ἀπολυτίκιο τῆς ἑορτῆς.
«Σήμερον τῆς εὐδοκίας Θεοῦ τὸ προοίμιον καὶ τῆς τῶν ἀνθρώπων σωτηρίας ἡ προκήρυξις. Ἐν Ναῷ τοῦ Θεοῦ τρανῶς ἡ Παρθένος δείκνυται καὶ τὸν Χριστὸν τοῖς πάσι προκαταγγέλλεται. Αὐτὴ καὶ ἠμεῖς μεγαλοφώνως βοήσωμεν Χαῖρε τῆς οἰκονομίας τοῦ Κτίστου ἡ ἐκπλήρωσις.»

Έτσι παρακολουθούν οι Βρετανοί την ελληνική κυβέρνηση

Σε σχέση με το κεντρικό θλεμα της ημέρας, ας δούμε χαρακτηριστικό απόσπασμα από το αποκαλυπτικό – συγκλονιστικό δημοσίευμα του Μάνου Ηλιάδη στα «ΕΠΙΚΑΙΡΑ», το οποίο αποκαλύπτει τη βρετανική δραστηριότητα στον τομέα της «ηλεκτρονικής» κατασκοπείας, με στόχο κάθε λογής μυστικό της χώρας, με έμφαση την κυβέρνησή της:

Στο ειδικό δικαστήριο ο Παπακωνσταντίνου

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Αναστάσιος Κανελλόπουλος,... κατέθεσε την εξασέλιδη εισήγησή του στο Δικαστικό Συμβούλιο του Ειδικού Δικαστηρίου με την οποία υποστηρίζει ότι...ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γεώργιος Παπακωνσταντίνου πρέπει να παραπεμφθεί στο Ειδικό Δικαστήριο καθώς δεν έχουν παραγραφεί τα αδικήματα που τού αποδίδονται.

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Ἡ ἔξοδος ἀπό τά προσωπικά, ἐθνικά καί παγκόσμια ἀδιέξοδα εἶναι νά ἀκολουθήσουμε τόν Ἀληθινό Θεό καί τούς Ἁγίους Πατέρες!
Χωρίς τήν ἀποστολική καί ἁγιοπατερική ὁδό, χωρίς τήν ἀποστολική καί ἁγιοπατερική ἀκολούθησι ὄπισθεν τοῦ μόνου Ἀληθινοῦ Θεοῦ εἰς ὅλους τούς κόσμους, καί τήν λατρεία τοῦ μόνου ἀληθινοῦ καί Ἀειζώου Θεοῦ, τοῦ Θεανθρώπου καί Σωτῆρος Χριστοῦ, εἶναι βέβαιον ὅτι ὁ ἄνθρωπος θά καταποντισθῇ εἰς τήν νεκρά θάλασσα τῆς εὐρωπαϊκῆς πολιτισμένης εἰδωλολατρείας καί ἀντί τοῦ Ζῶντος καί Ἀληθινοῦ Θεοῦ, θά λατρεύῃ τά ψευδοείδωλα τοῦ αἰῶνος τούτου, εἰς τά ὁποῖα δέν ὑπάρχει σωτηρία, οὔτε ἀνάστασις, οὔτε θέωσις διά τό θλιμμένον ὄν, τό ὀνομαζόμενον ἄνθρωπος....