“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ "Ὁ ῎Αγγελος ἐβόα τῇ Κεχαριτωμένῃ·"

Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΟΥΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ ΤΗΣ ΑΝ. ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ

Στα τέλη Φεβρουαρίου πρόκειται να πραγματοποιηθεί στο Λονδίνο από το βρετανικό ινστιτούτο γεωλογίας «The Geological Society» τριήμερο Συνέδριο με θέμα “New and Emerging Plays in the Eastern Mediterranean”.
Το συνέδριο θα ξεκινήσει στις 23ης Φεβρουαρίου και θα ολοκληρωθεί την 25η του ιδίου μήνα. Οι ομιλητές σύμφωνα με την ανακοίνωση του βρετανικού ινστιτούτου είναι από τις εταιρείες BP, από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, το Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου, καθώς και εκπρόσωποι από την κυπριακή Δημοκρατία, από το Ισραήλ, τη Γαλλία και το σεισμολογικό κέντρο GEOAZUR.
Η περιοχές ενδιαφέροντος του συνεδρίου είναι η λεκάνη του Λεβάντ, οι περιοχές στις εκβολές του Νείλου, η λεκάνη του Ηρόδοτου, η περιοχή της Κυρηναϊκής, της Σύρτης, της Μάλτας, της Αδριατικής και των Στενών της Σικελίας. Θα συζητηθούν η τεκτονική εξέλιξη της περιοχής, η διασύνδεση των θαλάσσιων με τα χερσαία κοιτάσματα, τα κοιτάσματα πετρελαίου και η συσχέτιση μεταξύ βιομηχανίας και ακαδημαϊκής ερευνητικής κοινότητας.
Για άλλη μία φορά από ότι φαίνεται σύμφωνα με την λίστα των ομιλητών η Ελλάδα είναι απούσα, λές και δεν διαθέτουμε σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο ΑΟΖ στην Αν. Μεσόγειο.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr