“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ "Ὁ ῎Αγγελος ἐβόα τῇ Κεχαριτωμένῃ·"

Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ “ΚΑΡΚΙΝΟ”!


Κ. Χαρδαβέλλας
Από το Σάββατο που ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της Συνόδου των ευρωπαίων ηγετών, έχω ακούσει τόσες βλακείες που δεν ξέρω αν τις άκουσα σε όλη μου τη ζωή! Με τρόμο διαπίστωσα ότι υπάρχουν ακόμη άνθρωποι σε αυτήν τη χώρα που δεν έχουν καταλάβει - άραγε από ανοησία, επιπολαιότητα, άρνηση της πραγματικότητας, ιδιοτέλεια; - την κατάσταση στην οποία έχουμε φτάσει ή για την ακρίβεια μας έχουν φτάσει! Η Ελλάδα, είναι βαριά άρρωστη! Μία χώρα με "καρκίνο" που μόλις τις ανακοινώσανε ότι -για την ώρα- θα ζήσει! Αυτό είναι πολύ σημαντικό, όμως δεν σημαίνει ίαση! Αντιθέτως σημαίνει την έναρξη μιας βαριάς και δύσκολης θεραπείας. Μιας θεραπείας που θα έχει δραματικές αλλαγές, θα έχει κόστος, πόνο, απώλειες και κινδύνους!
Και το χειρότερο όλων; Όπως στους καρκινοπαθείς, έτσι ακριβώς και στην Ελλάδα, κανένας "γιατρός" δεν μπορεί με σιγουριά να εγγυηθεί ότι στο τέλος των απάνθρωπων θεραπειών θα βγει νικητής! Δυστυχώς όμως, υπάρχει μόνο ένας τρόπος για να το μάθει: να παλέψει σκληρά! Με την πίστη και την ελπίδα ότι στο τέλος θα τα καταφέρει και θα αρχίσει μία νέα, υγιή ζωή!
Σε κανέναν δεν αρέσει η διάγνωση μιας βαριάς, ανίατης ασθένειας. Όλοι θα προτιμούσαν να μην έχει τύχει σε αυτούς. Να έχουν κάνει τις προληπτικές εξετάσεις εγκαίρως. Να έχουν κόψει τις ανθυγιεινές συνήθειες που τους οδήγησαν στο πρόβλημα. Να έχουν εμπιστευτεί καλύτερους γιατρούς. Να έχουν δώσει σημασία στα ύπουλα συμπτώματα...
Ωραία όλα αυτά, αλλά δεν θεραπεύουν τον καρκίνο! Όποιος επιμένει να αρνείται την πραγματικότητα και να νομίζει ότι η χώρα θα γίνει καλά "με ασπιρινούλες" χωρίς να υποβληθούμε σε σκληρές "θεραπείες", τότε φοβάμαι ότι είναι καταδικασμένος να "πεθάνει" μία ώρα αρχύτερα!
Μία "πολυτέλεια" έχει μόνο η βαριά άρρωστη Ελλάδα και οι πολίτες της: την επιλογή της "ιατρικής ομάδας", με την οποία θα δώσει τη μάχη της επιβίωσης, όταν φτάσει η ώρα της κάλπης. Και αυτό απαιτεί τεράστια προσοχή, αφού πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις παραμονεύουν οι κομπογιαννίτες που υπόσχονται ίαση με το "νερό του Καματερού" και τα "φύλλα ελιάς"...
Μακάρι να ήταν αλλιώς τα πράγματα, αλλά δυστυχώς πρέπει να δούμε κατάματα την αλήθεια: η Ελλάδα έχει "καρκίνο"! Και δεν έχει σημασία -προς το παρόν- "γιατί αρρώστησε", αλλά το "πώς" θα γιατρευτεί! Γιατί είμαι σίγουρος πως θα γιατρευτεί! Ο "καρκίνος" δεν είναι ανίκητος!

http://www.newsbomb.gr