“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ "Ὁ ῎Αγγελος ἐβόα τῇ Κεχαριτωμένῃ·"

Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

ΟΙ ΧΑΡΤΕΣ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΟΔΥΣΣΕΙΑ,ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΛΙΒΥΗΣ.


Στο πρώτο χάρτη  (Guardian) ,φαίνονται όλες οι ναυτικές και αεροπορικές δυνάμεις και οι χώρες από τις οποίες προέρχονται. Όπως φαίνεται η Λιβύη, είναι αποκλεισμένη από αέρα και θάλασσα. Στο δεύτερο χάρτη (CNN), απεικονίζονται μερικά από τα σημεία της Λιβύης που δέχτηκαν τον καταιγιστικό βομβαρδισμό.

"Φουλάρουν" τα στρατιωτικά αεροδρόμια της χώρας από μαχητικά ξένων χωρών!

"Μαζικές" προσγειώσεις μαχητικών αεροσκαφών από διάφορες χώρες που συμμετέχουν ήδη ή θα συμμετάσχουν τις επόμενες ώρες στους αεροπορικούς βομβαρδισμούς εναντίον της Λιβύης, είναι έτοιμες να δεχτούν βάσεις της ελληνικής ΠΑ. Σύμφωνα με πληροφορίες, Άραξος, Άκτιο και Σούδα θα "φουλάρουν" από μαχητικά! Και γι΄ αυτό το λόγο είναι έτοιμες να συνεχίσουν να υποδέχονται αεροσκάφη, οι βάσεις του Καστελίου στη Κρήτη, η Ανδραβίδα ακόμη και η Τανάγρα! Τα μαχητικά αεροσκάφη των ξένων χωρών θα χρησιμοποιούν τα ελληνικά αεροδρόμια ως "ενδιάμεσους σταθμούς" κι όχι απαραίτητα ως βάσεις από τις οποίες θα απογειώνονται για να πετάξουν απ΄ ευθείας για αποστολές στη Λιβύη. Ωστόσο είναι η πρώτη φορά που η Ελλάδα υποδέχεται τόσα μαχητικά αεροσκάφη για μια αποστολή καθαρά πολεμική. Η εμπλοκή της Ελλάδας στην επιχείρηση εναντίον της Λιβύης είναι πολύ βαθύτερη.


Η Αθήνα θέλει να κάνει πίσω για τα F-16 στη Λιβύη,αλλά δεν μπορεί.

Η κυβέρνηση κάνει δεύτερες σκέψεις για την απόφασή της να σπεύσει και να "προσφέρει" τέσσερα F-16 επιχείρηση "αποκαθήλωσης" του Καντάφι. Τα μηνύματα από τις αντιδράσεις της κοινής γνώμης, αλλά και οι κίνδυνοι, άμεσης εμπλοκής στις επιχειρήσεις, έχουν προκαλέσει προβληματισμό για το αν πρέπει να ισχύσει η "προσφορά". Βέβαια σ΄ αυτές τις περιπτώσεις τα "είπα-ξείπα", μόνο προβλήματα προκαλούν. Σοβαρή δικαιολογία για να πάρει πίσω ο ΥΕΘΑ ,αλλά και η υπόλοιπη κυβέρνηση τις δηλώσεις για τη συμμετοχή ελληνικών  F-16 δεν υπάρχει.

http://www.onalert.gr