“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ "Ὁ ῎Αγγελος ἐβόα τῇ Κεχαριτωμένῃ·"

Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Ο υποψήφιος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν βγήκε στο Διαδίκτυο

Το μεσημέρι στις 12 Ιανουαρίου του 2012, στο ρωσικό διαδικτυακό σύστημα εμφανίστηκε μία νέα ιστοσελίδα με την διεύθυνση: www.putin2012.ru site. Την ανοιξε ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος είναι υποψήφιος για την προεδρία της χώρας στις εκλογές που θα γίνουν το Μάρτιο του τρέχοντος έτους.
Οι επισκέπτες της πύλης θα έχουν τη δυνατότητα να γνωριστούν με το προεκλογικό πρόγραμμα, το βιογραφικό σημείωμα και τις φωτογραφίες του Βλαντίμιρ Πούτιν, να κάνουν κριτική ή να εκφράσουν τις ευχαριστίες τους προς τον υποψήφιο πρόεδρο, καθώς επίσης και να αφήσουν για αυτόν τις προτάσεις τους στην ρουμπρίκα «Ας αλλάξουμε όλοι μαζι τη χώρα μας».

Όλες οι προτάσεις τους θα ακουστούν,- υποσχέθηκε ο γραμματέας του πρωθυπουργού Ντμίτρι Πεσκόφ. «Είναι δύσκολο να κάνεις ιστοσελίδα να περιέχει σπάνιες πληροφορίες για άνθρωπο, ο οποίος από το 1999 έχει άμεση σχέση με την ηγεσία της χώρας. Απ’ αυτή την άποψη κανείς δεν θα πρέπει να αναζητά εδώ κάτι το εντυπωσιακό. Ταυτόχρονα όμως είναι εξαιρετικά μοντέρνα, περιεκτική, λογική και αξιόπιστη διαδικτυακή πηγή, που παρουσιάζει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για τον Πούτιν ως υποψήφιο για το προεδρικό αξίωμα της Ρωσικής Ομοσπονδίας»,- παρατήρησε ο Ντμίτρι Πεσκόφ. Στην ιστοσελίδα έχει ήδη αναρτηθεί το σχέδιο του προεκλογικού προγράμματος του υποψηφίου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν. Ιδιαίτερη προσοχή ο υποψήφιος πρόεδρος δίνει εδώ στην οικονομία και υπόσχεται να συντελεί στην παρότρυνση των επενδύσεων μέσω της μείωσης των επιτοκίων, μέσω της καταστολής του πληθωρισμού και της ανάπτυξης της εθνικής χρηματαγοράς, καθώς επίσης και της χρήσης του «μακροπρόθεσμου χρήματος»,- αναφέρεται στο σχέδιο του προεκλογικού προγράμματος του Πούτιν. Ο υποψήφιος πρόεδρος επισήμανε επίσης ότι στη Ρωσία χρειάζεται εντατική αύξηση των επενδύσεων - κατά 25% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος μέχρι τα μέσα της δεκαετίας έναντι του 20% σήμερα. «Σκοπός μας είναι να δημιουργήσουμε μέσα στα πλησιέστερα 20 χρόνια τουλάχιστον 25 εκατομμύρια εργατικές θέσεις νέας ποιότητας με αντάξια αμοιβή της ενδιαφέρουσας δουλιάς. Η ανάπτυξη της νέας παραγωγής στη Ρωσία θα πρέπει να είναι πιο επικερδής, απ’ ό,τι είναι στις άλλες χώρες»,- αναφέρεται στο σχέδιο. Εκτός απ’ αυτό, ο Βλαντίμιρ Πούτιν υπόσχεται να δημιουργήσει όλες τις συνθήκες για την παρότρυνση της ατομικής πρωτοβουλίας, και να εγγυηθεί την ελεύθερη επιχειρηματική δραστηριότητα. Το κράτος θα πρέπει να συντελεί στον τεχνικό επανεξοπλισμό της οικονομίας και να βοηθά τους επιχειρηματίες να αποκτήσουν πρόσβαση στις σύγχρονες τεχνολογίες. Μία άλλη κατεύθυνση της ανάπτυξης θα γίνει η στήριξη του αγροβιομηχανικού συγκροτήματος. Για να δοθεί νέα ώθηση στο κίνημα των ιδιωτών αγροτών ο Πούτιν προτείνει να απλοποιηθεί στο μέγιστο βαθμό ο μηχανισμός εμφάνισης νέων επιχειρήσεων παραγωγής αγροτικών προϊόντων. Η προεκλογική ιστοσελίδα του Βλαντίμιρ Πούτιν θα λειτουργεί μόνο στη ρωσική γλώσσα και ύστερα από τις εκλογές θα παγοποιηθεί και σε στατική μορφή θα υπάρχει ακόμα για ορισμένο χρονικό διάστημα. Το κόστος της ιστοσελίδας είναι 1,1 εκατομμύρια ρούβλια (λίγο πάνω από 300 χιλιάδες δολάρια). Η χρηματοδότησή της έγινε από τον εκλογικό λογαριασμό του υποψηφίου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν.