“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ "Ὁ ῎Αγγελος ἐβόα τῇ Κεχαριτωμένῃ·"

Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Ελλάς ή Τέφρα!

Αν για κάποιο λόγο ολόκληρος ο πλανήτης διδάσκεται και θαυμάζει τους Αρχαίους Έλληνες είναι για την παιδεία τους και τους αγώνες τους. Η φράση «ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ» πρέπει να κοσμεί τις αίθουσες των σχολείων μας αν και εφόσον θέλουμε να ξεπεράσουμε αυτό που περνάμε σήμερα. Αυτό που περνάμε σήμερα δεν είναι το «οικονομικό λάθος» (που σαφώς υπήρχε και τέτοιο), αλλά στην ουσία είναι το παιδαγωγικό μας λάθος. Πληρώνουμε το ότι δεν εφαρμόσαμε όσα εφάρμοσαν αυτοί που μας αλλοίωσαν.

Ο Λουκάς που γράφει (μέγα λάθος για αρθρογράφο να αναφέρεται στον εαυτό του, αλλά δικαιούται ο οποιοσδήποτε αρθρογράφος να το κάνει στην περίπτωση που είτε είναι κακός, είτε το πράττει για το καλό της επισήμανσης) είναι ανεπίτρεπτο να μιλήσει στο γιο/κόρη του για την Κωνσταντινούπολη την ώρα που δεν τον έχει πάει στην Ακρόπολη.

Δεν είναι σύνθετη η οικονομική κρίση. Ας αφήσουμε τους όρους που μας κουράζουν. Μάθαμε όλοι στα spreads, τα PSI και ποιος ξέρει αύριο τι... Δεν πτωχεύσαμε από το PSI και τα spreads. Αυτά ήρθαν σήμερα ως αποτελέσματα των λαθών που κάναμε. Ας ασχοληθούμε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ με την παιδεία. Από εκεί χαθήκαμε μεταξύ μας.

Δεν υπάρχουν αριστεροί και δεξιοί. Δεν υπάρχουν ιδεολογίες. Οι Έλληνες καλούνται να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα τα οποία στην περίπτωση που θέλουμε μπορούμε και τα «ελέγχουμε» με τον πλέον ανέξοδο τρόπο. Τον εγκέφαλο. Και το κάνουμε πριν μας ελέγξουν εκείνοι που επιθυμούν να ξεχάσεις το χθες, το όνομά σου και από πού κατάγεσαι.

Για να έχει ο ανθρώπινος νους συντριπτικά ποσοστά επιτυχίας απέναντι στον εχθρό του, πρέπει πρώτα από όλα να τον έχει μελετήσει. Για να έχει ο ελληνικός νους καθολική αντιμετώπιση και ΡΙΖΙΚΗ λύση στο πρόβλημα που μαστίζει τη δεδομένη στιγμή τη χώρα πρέπει πρώτα από όλα να αλλάξει σκέψη, να αφήσει τα ΜΜΕ, να πάρει βαθιά ανάσα και να παραδεχτεί πως είναι σε ΠΟΛΕΜΟ. Μόνο τότε θα γίνει ΕΛΛΗΝΑΣ με θάρρος και πυγμή στη ΣΚΕΨΗ, αρκεί να μην ξεχάσει ότι οι ΕΛΛΗΝΕΣ πρέπει να είναι παντοτινά ΕΝΩΜΕΝΟΙ!

ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ ΝΑ ΠΕΙΝΑΣΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΙΝΑΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ.

Πολλοί με κατακρίνουν – το παραδέχομαι, δεν πήγα ποτέ στο Σύνταγμα ως αγανακτισμένος πολίτης – αλλά δεν σκέφτονται ότι οι λάθος επαναστάσεις δημιουργούν άλλοθι σε εκείνους που μας έφεραν εδώ και σήμερα ξεπουλάνε ασυστόλως. Εγώ θα πάω στο Σύνταγμα όταν η πλειοψηφία θα ξέρει γιατί πήγε και θα πάω για χάριν του ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ και όχι για χάριν της οικογένειας. Ας σταματήσουμε να σκεφτόμαστε τον πόνο μας ώστε να λύσουμε το πρόβλημα. Δείτε το ως ΕΛΛΗΝΙΚΟ το ΠΡΟΒΛΗΜΑ και όχι ως δικό σας. Πάλι το ίδιο θα είναι, αλλά θα το συγκαταλέξετε στα ΕΘΝΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ.

Πόσοι ΕΛΛΗΝΕΣ εντέλει μετά από 100 χρόνια θα θυμούνται τα όσα οικονομικά δράματα βιώνουμε εμείς σήμερα;


Από εδώ και στο εξής είμαστε ΜΠΡΟΣΤΑ στον ΚΑΘΡΕΠΤΗ και το είδωλο είναι η ΙΣΤΟΡΙΑ μας, όχι ΕΜΕΙΣ.

Δεν είναι κακό να ΠΕΙΝΑΣΟΥΜΕ αρκεί να μείνουν οι ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ.


Παραμένουμε ως ΚΟΥΚΙΔΑ στο χάρτη της ΓΗΣ που ωστόσο έχει το προνόμιο να ξεκινούν πάντοτε όλοι οι παγκόσμιοι αγώνες από εμάς.


Δεν είναι ΤΥΧΑΙΟ!

Ελλάς ή Τέφρα λοιπόν…

Και μέχρι το τέλος ΕΛΛΗΝΕΣ!

Προχθές είχα προσθέσει στο τέλος της ανάρτησης (link - εδώ) ότι θέλω να πάψετε να με κλέβετε οι bloggers. Σε αυτό σας παρακαλώ να με κλέψετε. Διαδώστε το αν και εφόσον το θεωρείτε άξιο λόγου. Αφορά την ΠΑΤΡΙΔΑ και όχι εμένα, αυτή τη φορά.