“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ "Ὁ ῎Αγγελος ἐβόα τῇ Κεχαριτωμένῃ·"

Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2012

Τέλος τα passwords μέχρι το 2016;

Πόσες φορές δεν έχετε ευχηθεί να μην έπρεπε να θυμηθείτε τόσα passwords, άλλα για το email σας, άλλα για το κινητό σας, κωδικούς για τράπεζα, Facebook, Twitter και τόσα άλλα; Σύμφωνα λοιπόν με τις προβλέψεις της IBM, όλα αυτά θα αλλάξουν μέχρι το 2016, καθώς οι κωδικοί θα αντικατασταθούν πλήρως από βιομετρικά στοιχεία. Ανάμεσα στα αυτά: αναγνώριση προσώπου, σκανάρισμα της ίριδας του ματιού, αναγνώριση φωνής ή ακόμα και αναγνώριση μέσω DNA. Κάποια από αυτά τα συστήματα είναι ήδη διαθέσιμα για όλο τον κόσμο, σε ορισμένες συσκευές. Ας ελπίσουμε λοιπόν σε ένα μέλλον με λιγότερα.. passwords!


Σχόλιο: Δηλαδή η ΙΒΜ μας λεει ότι θα καταργήσει αρχικά όλα τα passwords, που χρησιμοποιούμε (πιθανόν να εννοεί και αυτά των πιστωτικών καρτών που χρησιμοποιούμε στα καταστήματα και στα SUPERMARKETS) προφανώς για να μην γίνονται αντικείμενο υποκλοπής από επιτήδειους. Αντί αυτού ένας ειδικός ηλεκτρονικός μηχανισμός θα ανιχνεύει από το σώμα μας (μάτι, ΜΕΤΩΠΟ ή ΠΑΛΑΜΗ) τα βιομετρικά στοιχεία του σώματος μας και αργότερα «δια λόγους εξέλιξης» θα αντικαταστήσουν λογικά αυτή τη διαδικασία με μία συσκευή εμφύτευσης (μικροτσίπ) που θα φέρει κατάλληλη κωδικοποίηση για κάθε άνθρωπο.... το λεγόμενο ΧΑΡΑΓΜΑ. Τι θα πρέπει να μας θυμίζει άραγε αυτό;

“….καὶ ποιεῖ πάντας, τοὺς μικροὺς καὶ τοὺς μεγάλους, καὶ τοὺς πλουσίους καὶ τοὺς πτωχούς, καὶ τοὺς ἐλευθέρους καὶ τοὺς δούλους, ἵνα δώσωσιν αὐτοῖς χάραγμα ἐπὶ τῆς χειρὸς αὐτῶν τῆς δεξιᾶς ἢ ἐπὶ τῶν μετώπων αὐτῶν,  17 καὶ ἵνα μή τις δύνηται ἀγοράσαι ἢ πωλῆσαι εἰ μὴ ὁ ἔχων τὸ χάραγμα, τὸ ὄνομα τοῦ θηρίου ἢ τὸν ἀριθμὸν τοῦ ὀνόματος αὐτοῦ.  18 ῟Ωδε ἡ σοφία ἐστίν· ὁ ἔχων νοῦν ψηφισάτω τὸν ἀριθμὸν τοῦ θηρίου· ἀριθμὸς γὰρ ἀνθρώπου ἐστί· καὶ ὁ ἀριθμὸς αὐτοῦ χξς´”

“..και κάνει σ’ όλους, στους μικρούς και στους μεγάλους, και στους πλούσιους και στους φτωχούς, και στους ελεύθερους και στους δούλους, να δώσουν σ’ αυτούς χάραγμα πάνω στο χέρι τους το δεξί ή πάνω στο μέτωπό τους.  17 Και να μη δύναται κανείς να αγοράσει ή να πουλήσει παρά μόνο όποιος έχει το χάραγμα, δηλαδή το όνομα του θηρίου ή τον αριθμό του ονόματός του.  18 Εδώ είναι η σοφία: όποιος έχει νου ας λογαριάσει τον αριθμό του θηρίου, γιατί είναι αριθμός ανθρώπου. και ο αριθμός του είναι εξακόσια εξήντα έξι.”