“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ "Ὁ ῎Αγγελος ἐβόα τῇ Κεχαριτωμένῃ·"

Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Δεσμεύσεις από όλα τα κόμματα και αυξημένη επιτήρηση!

Επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες που ήθελαν την Ευρώπη να ζητά δεσμεύσεις από όλα τα κόμματα, καθώς μετά από σχεδόν τέσσερις ώρες τηλεδιάσκεψης των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, έπεσε στο «τραπέζι» του διαλόγου η συγκεκριμένη απαίτηση. Ο υπουργός Οικονομικών υποστήριξε πως εξήγησε στους εταίρους ότι «κάθε δημοκρατικό πολίτευμα έχει τις ιδιαιτερότητές του», αλλά σημείωσε πως οι Ευρωπαίοι «θέλουν να ξέρουν ότι απέναντί τους έχουν μία χώρα που έχει συνέπεια και όχι το ένα ή το άλλο κόμμα». Ωστόσο, σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου, υπογράμμισε πως οι εταίροι μας δεν ζητάνε έγγραφες δεσμεύσεις, χωρίς να διευκρινίσει το είδος των δεσμεύσεων που ζητήθηκαν.


«Κατά βάθος πολιτικά θέματα»
Ο Ε. Βενιζέλος στις δηλώσεις του ανέφερε πως αντικείμενο της συζήτησης «είναι και η πολιτική κατάσταση και η κοινωνική κατάσταση. Το τι θέλουν οι Έλληνες πολίτες. Τίθενται θέματα τεχνικά αλλά κατά βάθος πολιτικά». «Από εμάς εξαρτάται αν αυτές τις ημέρες θα κινηθούμε με ταχύτητα, αποτελεσματικότητα και ενότητα. Όσοι υποστηρίζουν λύση εξόδου από το ευρώ, λύση χρεοκοπίας δηλαδή, δεν προσφέρουν καμία βοήθεια στη χώρα. Δεν αντιλαμβάνονται ότι με την τυφλή τους αντίδραση θέτουν σε κίνδυνο τους μισθούς, τις συντάξεις και το επίπεδο ζωής» συμπλήρωσε.

Αισιόδοξος ο Γιούνκερ
Από τη μεριά του ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν – Κλοντ Γιούνκερ εξέφρασε την πεποίθησή του πως θα παρθούν αποφάσεις για την Ελλάδα στην επόμενη συνάντησή τη Δευτέρα. Παρόλα αυτά, τόνισε ότι οι  υπουργοί οικονομικών της Ευρωζώνης «διαπιστώνουν ανάγκη ενισχυμένης επιτήρησης» για την Αθήνα, χωρίς να προχωρήσει σε περισσότερες λεπτομέρεις.