“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ "Ὁ ῎Αγγελος ἐβόα τῇ Κεχαριτωμένῃ·"

Κυριακή 17 Ιουνίου 2012

Αύριο ψηφίζουμε ελεύθερα !!!

Γράφει ο Κλεισθένης.
Το αυριανό αποτέλεσμα των εκλογών παρόλα τα όσα λέγονται δεν πρόκειται να επιφέρει καμία αλλαγή στις αποφάσεις των Ελλήνων όπως αυτές καταγράφηκαν στις 6 του Μάη. Τα μνημόνια είναι ήδη ανενεργά. Όποια κυβέρνηση θελήσει να εφαρμόσει τα μνημόνια σίγουρα θα πέσει σε λίγες εβδομάδες. Η προσπάθεια να ψηφιστούν τα επαχθή μέτρα έτσι ώστε να δυσκολέψουν όποιον θελήσει να τα αναιρέσει δεν θα έχει καμία επιτυχία. Η δυνατότητα μιας κυβέρνησης που θα θελήσει να καταργήσει όλα τα μέτρα των μνημονίων είναι μεγάλη και η ευκολία επίσης. Η κατάργηση όσων ψηφίστηκαν γίνεται απλά με ένα νόμο όπου θα αναφέρονται οι προς κατάργηση νόμοι και η επαναφορά σε ισχύ προηγούμενων νόμων.
Το να προβλέψει κάποιος τα μελλούμενα δεν χρειάζεται να έχει μαντικές ικανότητες. Ήδη το ένα κόμμα του δικομματισμού δλδ το ΠΑΣΟΚ διαλύθηκε, μπήκε στον αποτεφρωτήρα, όπως λέει και ο Τράγκας. Το άλλο κόμμα δλδ η ΝΔ αν επιμείνει στην τήρηση των μνημονίων τότε σίγουρα σε λίγους μήνες θα διαλυθεί κι αυτό. Η τεχνική ότι θα αναδιαπραγματευτεί με την ΕΕ μπορεί να της δώσει λίγο χρόνο αλλά όταν η αναδιαπραγμάτευση καταστεί αναποτελεσματική (κάτι που είναι σίγουρο) τότε ή θα αλλάξει ρότα ή θα υποστεί συντριπτική ήττα στις επόμενες εκλογές οι οποίες πιθανά δεν θα αργήσουν. Σίγουρα θα υπάρξει αναδιάταξη του κόμματος της δεξιάς και όπως πιστεύω θα ξαναγεννηθεί με κάποιο τρόπο ένα κεντρώο κόμμα που θα εκπροσωπήσει την διαλυμένη και φτωχοποιημένη μεσαία τάξη.  Η κρίση θα επιφέρει και συνταγματικές αλλαγές, εύχομαι να είναι δομικές και όχι “μπαλώματα”. Προσωπικά έχω πάρει θέση υπέρ μιας πατριωτικής κυβέρνησης που θα μας οδηγήσει στην αποδέσμευση απ' το ευρώ και την ΕΕ. Το εγχείρημα θα είναι δύσκολο και πρέπει όλοι μας να συνδράμουμε μία τέτοια κυβέρνηση.
Η επιστροφή σε εθνικό νόμισμα μπορεί να γίνει με δύο τρόπους, αυτόματα δλδ σε μικρό χρόνο ή σταδιακά δλδ σε μεγαλύτερο χρόνο έτσι ώστε να υπερπηδηθούν τα εμπόδια και να ελαχιστοποιηθούν οι δυσμενείς για τον λαό επιπτώσεις της αλλαγής του νομίσματος. Ένα τέτοιο δύσκολο εγχείρημα πρέπει να το κάνει μία πατριωτική κυβέρνηση με την πλήρη υποστήριξη του λαού. Η αποδέσμευση απ' την ΕΕ μπορεί να γίνει με πλήρη αποχώρηση ή με ειδικό καθεστώς σύνδεσης. Αυτό θα κριθεί απ' αυτούς που θα πάρουν τις απαραίτητες αποφάσεις και που θα συνυπολογίσουν όλα τα δεδομένα. Το ότι καμία απ' τις πολιτικές δυνάμεις που θέλουν να συμμετάσχουν στην κυβέρνηση που θα προκύψει απ' τις εκλογές της 17ης Ιούνη δεν παρουσίασε συγκεκριμένο σχέδιο απεμπλοκής απ' το ευρώ και την ΕΕ δείχνει καιροσκοπισμό και ανευθυνότητα. Όλοι προσπάθησαν να “χαϊδέψουν” αυτιά για να προσθέσουν ψηφαλάκια. Επειδή τα σημερινά κόμματα πολύ σύντομα δεν θα υπάρχουν, τουλάχιστον με την σημερινή τους μορφή, το πολιτικό σύστημα θα ξαναπροσδιοριστεί, σε τρόπο ώστε να υπάρξουν πολιτικές δυνάμεις που θα αναλάβουν τις αναγκαίες αλλαγές.
Η πολιτική αστάθεια, το ανεβοκατέβασμα κυβερνήσεων και ίσως οι επαναλαμβανόμενες εκλογές θα διαμορφώσουν κατάλληλα το πολιτικό σύστημα. Η συνταγματική αλλαγή όσο κι αν την αποφεύγουν θα γίνει, ήδη πολλοί κινούνται προς αυτή την κατεύθυνση όμως λόγω των εκλογών οι πολίτες δεν έδωσαν την αρμόζουσα σημασία. Όταν ο πολίτης έχει σοβαρότατα οικονομικά προβλήματα νομίζει ότι είναι περιττό να ασχολείται με την αλλαγή του συντάγματος. Ξεχνά όμως ο πολίτης ότι το σύνταγμα είναι ο θεμελιώδης νόμος που καθορίζει το πολιτικό παιγνίδι και κατ' επέκταση το μέλλον του. Η μετά την 6η Μάη περίοδος θα είναι περίοδος αλλαγών, στο χέρι μας είναι οι αλλαγές να είναι για το καλό του λαού, της δημοκρατίας και της πατρίδας μας. Περιμένουμε με υγεία τις εξελίξεις συνδιαμορφώνοντάς τες με την ενεργό μας συμμετοχή.

Πηγή: ideopigi