“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ "Ὁ ῎Αγγελος ἐβόα τῇ Κεχαριτωμένῃ·"

Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Θεόδωρος Πάγκαλος: «Για μένα ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σαν τη Χρυσή Αυγή» !!!

Δ. Στρατούλης: «Θα πρέπει να του ζητηθούν ευθύνες και όχι μόνο πολιτικές»
«Χτύπησε» και πάλι ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ.  Θεόδωρος Πάγκαλοςβάζοντας στο στόχαστρό του τον ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του. Από τα βέλη του πάντως δεν γλίτωσε ούτε ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Σε συνέντευξη που παραχώρησε σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού Alpha χαρακτήρισε αυταρχικό κόμμα τον ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα αναρωτήθηκε γιατί καταδικάζεται η βία της Χρυσής Αυγής και «επαινείται και συγκινεί τις κυρίες του Κολωνακίου» η βία που ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ. «Δεν θεωρώ δημοκρατικό κόμμα τον ΣΥΡΙΖΑ, τον θεωρώ περιθωριακό κόμμα σαν τη Χρυσή Αυγή με διαφορά στυλ».
Αναφορά έκανε και στην βουλευτή Ρένα Δούρου, λέγοντας ότι όταν δέχθηκε το ποτήρι του νερού εμφανίσθηκε ως θύμα, ενώ όταν αυτός είχε δεχθεί το γιαούρτι, εκείνη έκανε πλάκα με το συμβάν, καλύπτοντας τους δράστες. Από τα πυρά του δεν γλίτωσαν και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για τις οικονομικές τους απόψεις: «Ανατροπή θα πει να εθνικοποιήσουμε την οικονομία, να αναλάβουν τα σοβιέτ, να αναλάβει Κομισάριος ο -πώς τον λένε αυτόν τον αστείο- ο Στρατούλης να αναλάβει Κομισάριος του ενός τομέα, ο Λαφαζάνης του άλλου και να βαδίσουμε πάνοπλοι προς τη σοσιαλιστική επανάσταση». Όμως από τα πυρά του δεν γλίτωσε ούτε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, λέγοντας ότι ο ίδιος μεν ήταν συνεργάτης του Γιώργου Παπανδρέου, αλλά οι βουλευτές του εργάζονταν για την ανατροπή του πρώην πρωθυπουργού. Διαφώνησε και με το είδος της συμμετοχής του ΠαΣοΚ στην κυβέρνηση, υποστηρίζοντας ότι ο κ. Βενιζέλος θα έπρεπε να συμμετέχει στην κυβέρνηση ως αντιπρόεδρος, όπως θα έπρεπε να συμμετέχουν και άλλα κορυφαία στελέχη του Κινήματος σε κυβερνητικές θέσεις. Αντιδράσεις για τη συνέντευξη
Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ δεν έγινε κανένα επίσημο σχόλιο για τις δηλώσεις του κ. Πάγκαλου, στελέχη του ωστόσο ανέφεραν ότι οι δηλώσεις «δεν προξενούν καμία έκπληξη» και ο πρώην υπουργός απλά «συνεχίζει να υβρίζει». 
Από την πλευρά του ΠαΣοΚ δεν υπήρξε καμία ανακοίνωση- σχολιασμός, ενώ στελέχη της Ιπποκράτους που ρωτήθηκαν σχετικά, έλεγαν ότι το θέμα «δεν μας απασχολεί, διότι δεν μας αφορά».

Τι δήλωσε ο Δ.Στρατούλης
Πάντως, σε εξίσου αιχμηρό τόνο ήταν τα όσα είπε ο Δημήτρης Στρατούλης σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 989: «Στον κ. Πάγκαλο πρέπει να δοθούν δύο βραβεία. Το ένα βραβείο το δικαιούται χωρίς αντίπαλο και αυτό είναι της συχνότερης ρήψης ''λάσπης στον ανεμιστήρα'' εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ και του ελληνικού λαού. Το δεύτερο βραβείο το δικαιούται για τη συμβολή του στην ενίσχυση του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ. Κάθε φορά που τραμπουκίζει λεκτικά εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, αντί να του κάνει κακό, τον ενισχύει, γιατί από τα λεγόμενα του επιβεβαιώνει ότι το πολιτικό κατεστημένο, στο οποίο ανήκει και το οποίο ακόμα εκπροσωπεί, είναι σαπισμένο και εκπέμπει αβάστακτη πολιτική δυσοσμία». Συνεχίζοντας ο κ. Στρατούλης τόνισε: «Ας πάει στο σπιτάκι του να ζήσει με τα εκατομμύριά του κι ας σταματήσει να μας προκαλεί. Πρέπει επιτέλους να μάθει, ότι στο ''σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί''. Ήταν αντιπρόεδρος της κυβέρνησης του Γ.Παπανδρέου, που μας έβαλε στο ΔΝΤ, φτωχοποίησε το λαό και ταπείνωσε τη χώρα μας. Θα πρέπει να του ζητηθούν και να του καταλογιστούν ευθύνες, και όχι μόνο πολιτικές, από τα αρμόδια θεσμοθετημένα όργανα της βουλής αλλά και της πολιτείας». tovima