“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ "Ὁ ῎Αγγελος ἐβόα τῇ Κεχαριτωμένῃ·"

Σάββατο 9 Ιουνίου 2012

Οδηγούμαστε στην αυτοκαταστροφή !!!

Μόνο το εξωτερικό χρέος της Ισπανίας είναι σήμερα περί το 1 τρις € - υψηλότερο δηλαδή από αυτό της Ελλάδας, της Ιρλανδίας, της Πορτογαλίας και της Ιταλίας μαζί. Επομένως, η αντίστροφη μέτρηση για το ευρώ, ο ευρωπαϊκός Αρμαγεδδών δηλαδή, ευρίσκεται ήδη εδώ - με τον τελικό να παίζεται στην Ισπανία και όχι στην Ελλάδα. Δυστυχώς ο νέος πρωθυπουργός της Ισπανίας, πιστό "θύμα" του "δόγματος λιτότητας" της πρωσικής Γερμανίας (η οποία δεν κερδίζει τόσο από το ευρώ, όσο από την κρίση του), κατάφερε μέσα σε λίγους μήνες να οδηγήσει τη χώρα του στην καταστροφή - ενδεχομένως δε πολύ σύντομα στα νύχια του ΔΝΤ. Όπως είπε τώρα χαρακτηριστικά γνωστός πολιτικός, "Όλα όσα μπορώ να σας διαβεβαιώσω είναι το ότι, όταν κοιτάζω στα μάτια τους πρωθυπουργούς των χωρών της Ευρωζώνης, καθώς επίσης την ηγεσία της, αυτό που διακρίνω είναι ο παραλογισμός τους - ένας απόλυτος, ολοκληρωτικός και απεριόριστος παραλογισμός".
Είναι περιττό λοιπόν να διαπιστώσουμε ότι, αυτό που συμβαίνει σήμερα στην Ευρώπη είναι όχι μόνο ανόητο, αλλά απολύτως (αυτό)καταστροφικό – ανάλογο με την επιμονή των Η.Π.Α. στον πόλεμο του Βιετνάμ ή με την επίθεση των Ιαπώνων στο Pearl Harbor.
Δυστυχώς, η δύναμη κάποιων πολιτικών ηγετών να δίνουν εντολές σε όλους τους άλλους, όπως αυτή της κυρίας Merkel σήμερα, προκαλεί συνήθως την κατάρρευση της λογικής – ενώ όσο αυξάνει αυτή η δύναμη, τόσο μειώνεται η υπευθυνότητα». Σε συνάρτηση με τα παραπάνω, η προσπάθεια της Ευρώπης να διατηρεί κάθε φορά το κόστος της αντιμετώπισης της κρίσης χρέους χαμηλό, με τα κεφάλαια των μηχανισμών στήριξης (EFSF κλπ.) σε περιορισμένα επίπεδα, μοιάζει με την πυροσβεστική, η οποία προσέχει να μην καταναλώνει πολύ νερό, κατά τη διάρκεια της καταπολέμησης μίας πυρκαγιάς – με αποτέλεσμα να έρχεται αντιμέτωπη με συνεχώς περισσότερες, νέες εστίες.
Όπως λέγεται, η Γερμανία επιμένει στη διατήρηση του τείχους «πυροπροστασίας» της Ευρωζώνης σε χαμηλό ύψος – έτσι ώστε να φαίνονται οι φλόγες από όλες τις χώρες, για να φοβούνται και για να παραδειγματίζονται από τις καταστροφές που προκαλούνται σε κάποιες άλλες, στις οποίες η πυρκαγιά είναι πλέον ανεξέλεγκτη (Ελλάδα).
Εμείς όμως έχουμε την άποψη ότι, μετά την «απύθμενη» ανοησία των Ευρωπαίων κυβερνώντων οι οποίοι, χωρίς κανένα λόγο, τοποθέτησαν το Δούρειο Ίππο (ΔΝΤ), μέσα στα τείχη της Τροίας (Ευρωζώνη), οι κίνδυνοι σήμερα για ολόκληρο τον πλανήτη είναι μεγαλύτεροι από ποτέ – πόσο μάλλον όταν μετά τις συζητήσεις σχετικά με τις ενδεχόμενες χρεοκοπίες τραπεζών και κρατών, καταλήξαμε να μιλάμε για τέλος του Ευρώ.
Αρκετοί θα θυμούνται σίγουρα την αστυνομική δίωξη ενός Έλληνα, πριν από δύο περίπου χρόνια, ο οποίος αναφέρθηκε σε ένα μαζικό ηλεκτρονικό μήνυμα του στην εισαγωγή της δραχμής. Σήμερα, οι αναφορές στην έξοδο από το Ευρώ, τόσο από τα Ελληνικά, όσο και από τα διεθνή ΜΜΕ, καθώς επίσης από πολλούς άλλους (πολιτικούς, τραπεζίτες, οικονομολόγους κλπ.) είναι αναρίθμητες, χωρίς κανένας να ενδιαφέρεται – αν και συνιστούν μία ποινικά κολάσιμη, αυτοεκπληρούμενη προφητεία.
Δυστυχώς, όταν οι πρώτες εικόνες χιλιάδων ανθρώπων μπροστά από κλειστές τράπεζες εμφανιστούν στα ΜΜΕ παγκοσμίως, η κατάσταση θα είναι πλέον μη αναστρέψιμη – ένα τρομακτικό σενάριο, το οποίο δεν θα εξυπηρετούσε ούτε την πατρίδα μας, ούτε καμία άλλη χώρα στον πλανήτη, οπότε οφείλει να αποφευχθεί με κάθε θυσία.

Βασίλης Βιλιάρδος

Ο κ. Β. Βιλιάρδος είναι οικονομολόγος και συγγραφέας, πτυχιούχος της ΑΣΟΕΕ Αθηνών, με μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Αμβούργου

thesecretrealtruth