“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ "Ὁ ῎Αγγελος ἐβόα τῇ Κεχαριτωμένῃ·"

Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

Ξεκίνησαν οι εργασίες επιδιόρθωσης του Φάρου στη Λαδόξερα !!!

Ευχάριστη και σημαντική εξέλιξη για την υπεράσπιση των ελληνικών εθνικών συμφερόντων αποτελεί η έναρξη εργασιών για την ανακατασκευή του Φάρου στη Λαδοξέρα (Βόρειο Αιγαίο). Οι εργασίας ξεκίνησαν, σύμφωνα με την ιστοσελίδα «Φαροφύλακες» τα ξημερώματα του Σαββάτου στη Λαδόξερα (Ζουράφα) της Σαμοθράκης, της οποίας ο Φάρος καταστράφηκε μετά από έντονο κυματισμό τον περασμένο Φεβρουάριο. Οι εργασίες λαμβάνουν χώρα υπό την διακριτική παρακολούθηση ακταιωρού της τουρκικής Ακτοφυλακής και σκαφών του Λιμενικού Σώματος που περιπολούν και προστατεύουν το συνεργείο.
Επιτέλους κάτι κινείται και είμαστε χάριν της δικαιοσύνης να απονείμουμε τα εύσημα στους υπεύθυνους που προχώρησαν στην ανακατασκευή του φάρου της Λαδοξέρας, στην περιοχή της οποίας ουκ ολίγες φορές τουρκικά σκάφη δημιουργούν περιστατικά. Το προαναφερθέν αποδεικνύει ότι στην Ελλάδα υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που δουλεύουν για το καλό της χώρας.
Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες οι εργασίες επανατοποθέτησης του Φάρου στη Λαδόξερα διακόπηκαν προσωρινά λόγω έντονου κυματισμού που δυσκόλευε το έργο του συνεργείου κατασκευής. Το συνεργείο κατασκευής παραμένει στη Σαμοθράκη περιμένοντας καλύτερες καιρικές συνθήκες για να ολοκληρώσει το έργο του. pygmi