“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ "Ὁ ῎Αγγελος ἐβόα τῇ Κεχαριτωμένῃ·"

Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Σαμαράς: "Η επιστροφή στη δραχμή δεν είναι επιλογή"

Δεν αποτελεί επιλογή για την ελληνική κυβέρνηση η προοπτική εξόδου από την ευρωζώνη δήλωσε από το Παρίσι ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς στο πλαίσιο ομιλίας του σε εκδήλωση για τα 125 χρόνια της εφημεριδας International Herald Tribune (ΙΗΤ). "Για μας, η εγκατάλειψη της ευρωζώνης, η επιστροφή στη δραχμή και η υποτίμηση για να κερδίσει η χώρα ακαριαία σε ανταγωνιστικότητα δεν είναι επιλογή. Είναι πλήρης καταστροφή!" τόνισε ο κ. Σαμαράς.
Σημείωσε μάλιστα ότι εάν οι έβγαινε η χώρα από το ευρώ, οι Έλληνες, που έχουν ήδη απολέσει το 35% του βιοτικού τους επιπέδου την τελευταία πενταετία "θα έχαναν ακόμη 70% από τα σημερινά επίπεδα εντός ολίγων μηνών! Καμία κοινωνία δεν μπορεί να αντέξει κάτι τέτοιο. Και καμία δημοκρατία δε θα μπορούσε να επιζήσει από κάτι τέτοιο" σημείωσε.
Επισήμανε, δε, ότι μόλις έφευγε ένα κράτος-μέλος το πιθανότερο είναι ότι οι διεθνείς αγορές θα έβαζαν στο στόχαστρό τους τον επόμενο αδύναμο κρίκο. "Κανείς δε γνωρίζει πού θα σταματούσε αυτό. Θα ήταν εξαιρετικά οδυνηρό για τους πάντες. Και θα μπορούσε να αποδειχτεί μοιραίο για πολλούς" προειδοποίησε ο κ. Σαμαράς.
Ο πρωθυπουργός, που σημείωσε την ανάγκη αποκατάστασης της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής και της ευρωπαϊκής οικονομίας διαβεβαίωσε ότι "η Ελλάδα έχει αναστρέψει ήδη την πορεία της" και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η Ελλάδα θα τα καταφέρει. Προέβλεψε, τέλος ότι  σε ένα χρόνο από τώρα η επιτυχία της Ελλάδας θα δίνει ώθηση στο ευρωπαϊκό εγχείρημα συνολικά. Θα θεωρείται δικαίως σημαντική απόδειξη ότι η Ευρώπη μπορεί να επιλύει τα προβλήματά της και να ξεπερνά με επιτυχία τις δυσκολίες.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Θ.Π: Είδες τι σημαίνει να έχεις φοιτήσει στο ίδιο κολέγιο με τον πολιτικό σου αντίπαλο;;; Υπάρχει ταύτιση απόψεων !!!  

«Η ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΑΠΟΨΕΩΝ …
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΛΟΓΗ»