“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ "Ὁ ῎Αγγελος ἐβόα τῇ Κεχαριτωμένῃ·"

Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Πρωταθλήτρια στην καταπάτηση ελευθεριών η Τουρκία!

Ευτυχώς που υπάρχουν κάποιοι αντικειμενικοί τούρκοι υπήκοοι (γιατί εθνοτικά οι περισσότεροι πολίτες μόνο τούρκοι δεν είναι) και μαθαίνουμε την αλήθεια που κρύβουν φυσικά τα σίριαλ, τα οποία εξιδανικεύουν την κατάσταση στην γείτονα χώρα με σκοπούς που πολλάκις έχουν αναφερθεί από αυτήν την ιστοσελίδα. Έτσι έρχεται το άρθρο του δημοσιογράφου, Gökçer Tahincioğlu, στην εφημερίδα Μιλιέτ να καταγγείλει την παραβίαση των ανθρώπινων δικαιωμάτων στην Τουρκία. Χαρακτηριστικά αναφέρει ότι τα τελευταία χρόνια η Τουρκία με τον αριθμό ρεκόρ, των 15.940 προσφυγών στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, είναι πρωταθλήτρια στον τομέα αυτό σε όλη την Ευρώπη.
Σύμφωνα με τον ίδιο τον Τούρκο δημοσιογράφο, οι προσφυγές αυτές που ζητούσαν δικαίωση από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, αναφέρονται σε παραβιάσεις ελευθερίας λόγου, οικογενειακού ασύλου, κακομεταχείρισης φυλακισμένων για πολιτικούς λόγους, αυθαίρετη καταπάτηση ιδιωτικής περιουσίας από το κράτος, καθώς και καταπίεση θρησκευτικών πεποιθήσεων.
Αυτή είναι η Τουρκία! Γιατί στην Ελλάδα κανείς δεν καταγγέλλει τις συγκεκριμένες παραβιάσεις; Που είναι οι ευαισθησίες ορισμένων;