“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ "Ὁ ῎Αγγελος ἐβόα τῇ Κεχαριτωμένῃ·"

Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Ρουκέτα του ΣΔΟΕ στη Βουλή

Το ΣΔΟΕ με έγγραφο που έστειλε στη Βουλή αναζητεί τους λογαριασμούς και τα περιουσιακά στοιχεία 8 πολιτικών και των συγγενών τους. Με επείγουσες διαδικασίες η διεύθυνση ειδικών υποθέσεων του ΣΔΟΕ βάζει στο στόχαστρο τους Γιάννη Ανθόπουλο (ΠΑΣΟΚ), Γιώργο Βουλγαράκη(ΝΔ), Νικήτα Κακλαμάνη(ΝΔ), Τάσο Μαντέλη (ΠΑΣΟΚ), Γιάννο Παπαντωνίου (ΠΑΣΟΚ), Φεβρωνία Πατριανάκου (ΝΔ), Αρη Σπηλιωτόπουλο (ΝΔ) και Απόστολο Φωτιάδη (ΠΑΣΟΚ).
Το έγγραφο με τα ονόματα των πολιτικών, οι δύο από τους οποίους έχουν και σήμερα τη βουλευτική ιδιότητα (Κακλαμάνης, Σπηλιωτόπουλος), εστάλη στην Υπηρεσία Αυτοτελούς Κοινοβουλευτικού Ελέγχου από την Επιχειρησιακή Διεύθυνση Ειδικών Υποθέσεων Αθηνών του ΣΔΟΕ, μετά από ερώτηση που είχε υποβάλει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Αριστεράς Νίκος Τσούκαλης, σύμφωνα με την οποία ο βουλευτής ζητούσε να πληροφορηθεί από τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα ποια πολιτικά πρόσωπα ερευνώνται αυτήν τη χρονική περίοδο από το ΣΔΟΕ, πότε ξεκίνησε η έρευνα και σε ποια φάση βρίσκεται. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Real News, η Επιχειρησιακή Διεύθυνση του ΣΔΟΕ απάντησε στα ερωτήματα σχετικά με τους οκτώ πολιτικούς και τους λόγους για τους οποίους ο καθένας από αυτούς βρέθηκε στο στόχαστρο των φοροελεγκτικών μηχανισμών.
Για τον πρώην υφυπουργό Παιδείας του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Ανθόπουλο εξετάζονται, ύστερα από καταγγελίες που έφτασαν στο ΣΔΟΕ, υποθέσεις που είχε χειριστεί ως δικηγόρος εταιρειών και έχουν ήδη ανοίξει οι τραπεζικοί του λογαριασμοί.
Ο Νικήτας Κακλαμάνης με δήλωσή του που έγινε και στη Βουλή διευκρίνησε ότι ο ίδιος έχει ζητήσει να ελεγχθεί από το ΣΔΟΕ μετά από ανώνυμες και κακόβουλες όπως τις χαρακτήρισε, καταγγελίες που έγιναν εις βάρος του. Στη λίστα των οκτώ πολιτικών που ελέγχονται περιλαμβάνεται και ο πρώην υπουργός της Νέας Δημοκρατίας Γ. Βουλγαράκης, για τον οποίο έχει ζητηθεί άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών, όπως επίσης και για την σύζυγό του, τη συμβολαιογράφο Αικατερίνη Πελέκη.

Φύλλο και φτερό οι τραπεζικοί λογαριασμοί τους
'Οσον αφορά στον βουλευτή, πρώην υπουργό και πρώην δήμαρχο Αθηναίων κ. Νικήτα Κακλαμάνη ελέγχεται το «πόθεν έσχες» για τα περιουσιακά του στοιχεία, ενώ έχει δοθεί εντολή να ξεκινήσει άμεσα έρευνα για τραπεζικούς λογαριασμούς σε τράπεζες του εξωτερικού. Φορολογικός έλεγχος βρίσκεται σε εξέλιξη για τον πρώην υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών του ΠΑΣΟΚ Τάσο Μαντέλη, ενώ παράλληλα έχουν ανοίξει οι τραπεζικοί του λογαριασμοί.
Το έγγραφο με τα οκτώ πολιτικά πρόσωπα που εστάλη στην Υπηρεσία Αυτοτελούς Κοινοβουλευτικού Ελέγχου περιλαμβάνει και μια γυναίκα πολιτικό, τη Φ. Πατριανάκου. Τη λίστα των οκτώ πολιτικών συμπληρώνει ο πρώην υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ Απόστολος Φωτιάδης, ο οποίος παλαιότερα είχε διατελέσει και υφυπουργός Γεωργίας. http://spirospero.gr