“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ "Ὁ ῎Αγγελος ἐβόα τῇ Κεχαριτωμένῃ·"

Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2012

Ο φόρος άνθρακα είναι αποδεδειγμένα άχρηστος ενάντια στην δήθεν υπερθέρμανση του πλανήτη

«Για χρόνια, οι συνήγοροι για την παγκόσμια αύξηση της θερμοκρασίας υποστηρίζουν ότι η εφαρμογή κάποιου είδους φόρου άνθρακα θα μειώσει σημαντικά την ποσότητα του διοξειδίου του άνθρακα που εκπέμπεται στην ατμόσφαιρα από τις βαριά βιομηχανοποιημένες Ηνωμένες Πολιτείες. Η ιδέα, λένε, είναι ότι ένας φόρος διοξειδίου του άνθρακα θα οδηγούσε τελικά σε λιγότερες επιβλαβείς, κλίμα-μεταβαλλόμενες εκπομπές λόγω του υψηλότερου κόστους. Ο φόρος θα παρέχει ένα πρόσθετο κίνητρο για την εξοικονόμηση ενέργειας.
Όμως, ο ερευνητής κλίματος Paul Knappenberger, σε ένα έγγραφο που δημοσιεύθηκε τον Νοέμβριο, είπε, ακόμη και αν οι ΗΠΑ στάθμευαν κάθε αεροπλάνο, τρένο και αυτοκίνητο, και έκλειναν τα ρολά σε κάθε εργοστάσιο, ο αντίκτυπος στην παγκόσμια εκπομπή άνθρακα θα ανερχόταν σε ελάχιστο εώς καθόλου - καθιστώντας την επιβολή ενός φόρου άνθρακα κάτι το εντελώς άχρηστο.»
Όπως και οι περισσότεροι φόροι, ένας φόρος άνθρακα θα είναι μια ακόμη τιμωρία μέσω της Ατζέντα 21 που θα χτυπήσει τους φτωχούς εργαζόμενους και τις οικογένειες της μεσαίας τάξης. Ένα άλλο επιχείρημα είναι ότι ένας φόρος διοξειδίου του άνθρακα θα κάνει τον φορολογικό κώδικα μας πολύ πιο αποτελεσματικό. Οι υποστηρικτές λένε ότι το σύστημα του φόρου εισοδήματος είναι πολύ αναποτελεσματικο, διότι δεν πληρώνουν όλοι τους φόρους εισοδήματος, έτσι ανταλλάσσοντας μέρος του φόρου εισοδήματος με ένα φόρο άνθρακα θα κλείσει αυτό το κενό. ΠΗΓΗ
pentapostagma.gr