“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ "Ὁ ῎Αγγελος ἐβόα τῇ Κεχαριτωμένῃ·"

Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Κρίνεται στον Αρειο Πάγο το χαράτσι - Αναζητούνται εναλλακτικοί τρόποι είσπραξης

Έσοδα τουλάχιστον 700 εκατ. ευρώ κινδυνεύει να χάσει το κράτος το επόμενο χρονικό διάστημα για το 2012 για τις εισπράξεις μέχρι και τον Φεβρουάριο και για το 2013 είναι περίπου ίδιο ή και λίγο παραπάνω, εάν ληφθεί απόφαση που θα αποσυνδέει την είσπραξη του τέλους ακινήτων από τη ΔΕΗ, σύμφωνα με τον Γ.Γ. Πληροφοριακών Συστημάτων, Χ. Θεοχάρη Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα Fm, ο κ. Θεοχάρης ανέφερε ότι ήδη αναζητούνται εναλλακτικοί τρόποι είσπραξης
«Αν υπάρξουν προβλήματα, το ισοδύναμο για το ποσό αυτο, θα πρέπει να βρεθεί με άλλον τρόπο. Αυτές τις μέρες προσπαθούμε να βρούμε μια διαδικασία, η οποία δεν θα ταλαιπωρήσει πολύ κόσμο. Το πιο εύκολο να πει κάποιος είναι να πάνε οι πολίτες με το ενοικιαστήριο ή το πωλητήριο στη ΔΕΗ και να δηλώσουν τον ΑΦΜ του ιδιοκτήτη και τότε εμείς θα έχουμε όλα τα στοιχεία», πρόσθεσε.
«Αυτό έχει πολλά πρακτικά προβλήματα και θα ταλαιπωρηθεί όλη η Ελλάδα. Γι' αυτό ψάχνουμε μεθοδολογίες πρακτικά εφαρμόσιμες. Βέβαια, όλα αυτά θα εξαρτηθούν από τον χρόνο που θα μας δοθεί. Αν πρέπει να κοπεί η είσπραξη αύριο, εμείς πρέπει μέσα ή μετά τις γιορτές να έχουμε τελειώσει. Θα είναι διαφορετικό από το να έχουμε τη δυνατότητα μέχρι τον Μάρτιο να το ψάξουμε», επεσήμανε ο κ.Θεοχάρης.
Σήμερα στον Αρειο Πάγο συζητείται η αίτηση αναστολής της απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών που έκρινε αντισυνταγματική και παράνομη την είσπραξη του τέλους ακινήτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.
Χθές ο πρόεδρος υπηρεσίας του Αρείου Πάγου, αρεοπαγίτης Γεράσιμος Φουρλάνος, απέρριψε το αίτημα του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, με το οποίο ζητούσε την έκδοση προσωρινής διαταγής αναστολής της απόφασης. Εντός δύο ημερών αναμένεται να εκδοθεί η σχετική απόφαση. Ethnos.gr