“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ "Ὁ ῎Αγγελος ἐβόα τῇ Κεχαριτωμένῃ·"

Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

Κι άλλοι άχρηστοι Patriot στην Τουρκία… εκτός κι αν…

Στην Τουρκία βρίσκονται μέρη του συστήματος Patriot τα οποία αφίχθησαν με πλοίο γερμανικών συμφερόντων στο λιμάνι της Αλεξανδρέττας. Όπως είναι γνωστό οι γερμανικοί Patriot πρόκειται να εγκατασταθούν στη περιοχή του Καχραμάνμαρας με σκοπό στις αρχές Φεβρουαρίου να είναι έτοιμοι να προστατεύσουν τα τουρκικά σύνορα με τη Συρία. Μαζί με τα συστήματα στη χώρα αφίχθησαν και 240 άτομα τα οποία θα τους επανδρώσουν.
Υπενθυμίζεται πως στη Τουρκία βρίσκονται συστήματα τα οποία ανήκουν στην Ολλανδία και στις ΗΠΑ, χώρες οι οποίες έχουν αναπτύξει από δύο πυροβολαρχίες η καθεμία. Εάν το ερώτημα που έχει εγερθεί περί της χρησιμότητας των πυραύλων αυτών δεν έχει ακόμα απαντηθεί, προφανώς ούτε εμείς μπορούμε να λύσουμε… το μυστήριο.
Εκτός κι αν στο παρασκήνιο εξελίσσονται συζητήσεις που αφορούν και στη στρατιωτική επέμβαση στη Συρία, έστω και χωρίς την αμερικανική συνδρομή. Σε ένα τέτοιο σενάριο θα μπορούσε η Τουρκία να απειληθεί από συριακούς πυραύλους, ή να τα αξιοποιήσει για να κρατήσει μακριά από τον εναέριο χώρο της τα συριακά μαχητικά.
Υπάρχει βέβαια και η πιο κυνική ερμηνεία, ότι το ΝΑΤΟ έπρεπε να κάνει κάτι για την Τουρκία, αφού κοινή είναι η πεποίθηση ανάμεσα σε αναλυτές, ακόμα και Τούρκους, ότι η αμερικανική απροθυμία εμπλοκής οδήγησε σε «άδειασμα» της Άγκυρας στη Συμμαχία…