“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ "Ὁ ῎Αγγελος ἐβόα τῇ Κεχαριτωμένῃ·"

Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

Ο «Σουλτάνος» Ερντογάν, το τζαμί και η Αγία Σοφία

Ανήμερα της “μαύρης” επετείου των Ιμίων ο  σύγχρονος “σουλτάνος” του οθωμανικού επεκτατισμού επειχειρεί να επιφέρει καίριο πλήγμα στην ελληνική ψυχή.  Ανήμερα της τραγωδίας στη βραχονησίδα του Αιγαίου, με τους τρεις νεκρούς Έλληνες ήρωες, ο Ερντογάν αποθρασύνεται και απλώνει τα χέρια του σε ό,τι έχει απομείνει από τα ιερά και τα όσια του έθνους μας. Ανήμερα της επετείου των Ιμίων ο “ιέραξ” του τουρκικού μεγαλοϊδεατισμού, όπως οι κομάντο στην ελληνική βραχονησίδα ύψωσαν την ημισέληνο, έτσι προσπαθεί κι αυτός να σκεπάσει με την τουρκική σημαία κάθε τι ελληνικό.Είναι ο ίδιος που πριν μερικά χρόνια είχε το θράσος να κάνει και μαθήματα δημοσιογραφίας στους Έλληνες για όσα γράφονται στα ελληνικά ΜΜΕ σχετικά με τους Τούρκους και τη δράση τους.
Οι Τούρκοι θέλησαν τα λιμάνια μας, τα πήραν. Δανείζουν με τις τράπεζές τους τον Έλληνα και τον κρατούν όμηρο. Τώρα προχωρούν σε διπλό χτύπημα στην πίστη του. Μέσα σε μια μέρα είδαν το φως της δημοσιότητας δύο ειδήσεις. Πρώτον το αίτημα Ερντογάν για τζαμί στην Αθήνα και δεύτερον η πληροφορία πως οι γείτονες θέλουν να επαναλειτουργήσουν την Αγία Σοφία ως τέμενος.
Το σχέδιο των Τούρκων προχωράει κανονικότατα και τα “νύχια” τους μπαίνουν όλο και πιο βαθιά στη σάρκα της πατρίδας μας. Εκμεταλλεύομενοι την οικονομική μιζέρια της Ελλάδας πουλάνε εκδούλευση, παζαρεύουν “εξυπηρετήσεις”, με απώτερο σκοπό να επιφέρουν καίριο πλήγμα σιγά σιγά, αλλά μεθοδικά στον ελληνισμό. Θέλουν τζαμί στην Αθήνα και υποστηρίζουν πως θα το φτιαξουν με δικά τους έξοδα. Θέλοντας να φανούν ως υπερασπιστές και προστάτες των θρησκευτικών δικαιωμάτων των απανταχού μουσουλμάνων που διαβιούν στην πατρίδα μας.
Κι από την άλλη  η Τουρκική Βουλή εξετάζει αίτημα για την επαναλειτουργία της Αγίας Σοφίας ως τεμένους. Κωνσταντινούπολη. Τον περασμένο Αυγουστο θέλησαν να κάνουν το ίδιο με το βυζαντινό Ναο της Αγίας Σοφίας Τραπεζούντας και μάλιστα τότε είχε εκφράσει την έντονη αντίθεσή του  ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.
Το θέμα με την Αγία Σοφία στην Κωνσταντινούπολη δεν είναι καινούριο. Και πέρυσι τον Ιούνιο λίγες μέρες μετά τη μαύρη επετειο της αλώσεως της Πόλης την τουρκική κοινωνία απασχολούσε ακριβώς το ίδιο ζήτημα. Το ανησυχητικό είναι πως ολοένα και περισσότεροι Τούρκοι αρέσκονται στην ιδέα ενώ μέχρι πρόσφατα  η συγκεκριμένη πρόταση απασχολούσε αποκλειστικά μια μικρή πτέρυγα του εξστρεμιστικού κινήματος των Γκρίζων Λύκων. Η συγκυρία πάντως που ανακινείται το θέμα δεν είναι τυχαία. Ο Ερντογάν θέλει να βουλώσει το στόμα της εσωτερικής αντιπολίτευσης από τη μια κι από την άλλη να απαντήσει στους εθνικιστές που τον χτυπούν για την πιο διαλλακτική στάση του στο Κουρδικό. πηγή
http://www.pentapostagma.gr/2013/01/blog-post_9511.html