“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ "Ὁ ῎Αγγελος ἐβόα τῇ Κεχαριτωμένῃ·"

Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

Όχι μόνο δεν είναι έκπληξη....η πιθανότητα να γίνει ο πρώτος νέγρος Πάπας στην ιστορία είναι πολύ-πολύ μεγάλη !!!

Σε όσους προκαλεί έκπληξη η υποψηφιότητα του μαύρου καρδινάλιου διαβάστε αυτό το άρθρο της dialymail.co.uk από το 2009
από savvasm
11-Φεβ-2013/Άρθο του 2009 από τη dailymail.co.uk/μετάφραση savvasm για τον Κωτσαρίκο
Ο Καρδινάλιος Peter Kodwo Appiah Turkson της Γκάνα διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην συνάντηση  στο Βατικανό για τις προκλήσεις της Καθολικής Εκκλησίας στην Αφρική. Σε συνέντευξη Τύπου ο Turkson ρωτήθηκε αν πίστευε ότι ήταν η κατάλληλη στιγμή για έναν μαύρο Πάπα, ιδίως υπό το πρίσμα της εκλογής του Ομπάμα.
“Γιατί όχι;” απάντησε ο Turkson . Υποστήριξε ότι κάθε άνθρωπος που δέχεται να χειροτονηθεί ιερέας θα πρέπει να είναι πρόθυμος να είναι ο Πάπας, και δίνεται εκπαίδευση στην πορεία ως επίσκοπος και καρδινάλιος. “Όλα αυτά είναι μέρος του πακέτου.”
Σημείωσε, επίσης, ότι ο πρώην Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Κόφι Ανάν, ήταν από την Γκάνα. Το 1978 ο πολωνικής καταγωγής Πάπας Ιωάννης Παύλος ΙΙ, έγινε ο πρώτος μη-ιταλικής καταγωγής Πάπας σε 455 χρόνια.  Ακολούθησε το 2005 με την εκλογή γερμανικής καταγωγής Πάπας Βενέδικτος XVI. Είναι ένα ερώτημα αν θα ψάξουν οι Καρδινάλιοι για τον διάδοχο του Πάπα έξω από την Ευρώπη.
Ο αρχιεπίσκοπος του Cape Coast, στη Γκάνα, διορίστηκε από τον Βενέδικτο να είναι ο ηγέτης της συζήτησης της Συνόδου για την Αφρική.
Είναι μια υψηλού προφίλ θέση – σημαντικό για να αφήσει τους Καρδινάλιους να γνωρίσουν ιεράρχες από περιοχές εκτός από τη δική τους. 

agioiapostoloiartas.blogspot.gr