“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ "Ὁ ῎Αγγελος ἐβόα τῇ Κεχαριτωμένῃ·"

Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013

ΠΟΙΑ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΟ 1974;

Δικτατορία Eurogroup: Η απόφαση-όλεθρος θα ισχύσει χωρίς την έγκριση της Βουλής!
Επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες που μετέδωσε τα ξημερώματα το defencenet.gr ότι η ολέθρια συμφωνία του Eurogroup δεν θα τεθεί υπό την έγκριση της κυπριακής Βουλής, υπό τον φόβο της απόρριψής της, όπως συνέβη με την πρώτη απόφαση την περασμένη εβδομάδα. Tην επίσημη αναγγελία την έκανε ο ... υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ξεφτιλίζοντας εντελώς της κυπριακή κυβέρνηση!
«Η Επιτροπή μας πληροφόρησε σήμερα ότι η απαραίτητη νομοθεσία για την εφαρμογή όσων συμφωνήθηκαν έχει ήδη κυρωθεί», είπε ο Σόιμπλε στους δημοσιογράφους αφού οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης ενέκριναν τη συμφωνία αναφερόμενος και στην Κύπρο, αλλά και στην γερμανική Βουλή.
«Πρόσθετη νομοθεσία θα ήταν αναγκαία μόνον εάν επιβαλλόταν φορολόγηση σε ανασφάλιστες καταθέσεις, αλλά όχι για την αναδιάρθρωση των εν λόγω τραπεζών», πρόσθεσε ο Σόιμπλε, αναφερόμενος στους όρους της συμφωνίας που ενέκρινε το Eurogroup σε μία δικαιολογία που όχι απλώς είναι έωλη αλλά και ψευδής, αφού υπάρχουν και ομόλογα, μικρότερης αξίας από τα 100.000 ευρώ και ασφαλιστικά ταμεία των οποίων η περιουσία κατάσχεται
Είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο στην ευρωζώνη σε μία χώρα της οποίας οι ηγέτες συμφωνούν σε μία χρηματοδοτική λύση να μην τίθεται υπό την κρίση του Κοινοβουλίου η απόφαση.
Μια ομάδα κυβερνώντων των οποίων των οποίων τα κίνητρα είναι άκρως αμφιλεγόμενα κάτι που είναι σαφές λόγω της μεθόδευσης που ακολουθήθηκε και εκ του αποτελέσματος, εγκρίνουν μία συμφωνία, αλλά η συμφωνία αυτή ουδέποτε θα πάρει την σφραγίδα της εθνικής αντιπροσωπείας.
Πόσο νόμιμη μπορεί να είναι μια τέτοια απόφαση και σε τι διαφέρει από την απόφαση μιας δικτατορικής κυβέρνησης; Σε τίποτα!
Δυστυχώς φαίνεται ότι η Κύπρος πληρώνει αυτό που πλήρωσαν πολλοί λαοί μετά τον Β' ΠΠ και πληρώνει ήδη και η Ελλάδα: Την ανακάλυψη υδρογονανθράκων στο υπέδαφός της.
Μια ευλογία, που αν δεν υπάρξουν ηγέτες ικανοί να την διαχειριστούν καταλήγει σε "κατάρα". Αυτό το σκηνικό που βλέπουμε στην Κύπρο παίχθηκε πολλές φορές σε διάφορα κράτη: Ιράν, Ιράκ, Βενεζουέλα, αραβικές χώρες από τον Β΄ Π.Π. και μετά.
Το ζητούμενο είναι πλέον πως η απόφαση αυτή θα επηρεάσει ολόκληρη την πορεία του Ελληνισμού όχι μόνο στην Κύπρο, αλλά και στην Ελλάδα.
Για πόσο ακόμα το Eurogroup  και η Γερμανία θα αποφασίζουν χωρίς να ακούγεται η βούληση των πολιτών. Και ειδικά η Κύπρος δεν είναι περίπτωση Ελλάδας, όπου (ακόμα...) η πλειοψηφία θέλει παραμονή στην νομισματική ένωση που έχει ισοπεδώσει όλες τις οικονομίες του ευρωπαϊκού νότου. Οι Κύπριοι ΔΕΝ θέλουν να παραμείνουν στο ευρώ. Άρα;
Με την επιβολή κουρέματος στις καταθέσεις αλλά και τον έλεγχο στη διακίνηση κεφαλαίων πλέον το ευρώ σε κάθε χώρα ξεχωριστά αποκτά μία διαφορετική αξία: Υψηλότερη στη Βόρεια Ευρώπη και πολύ χαμηλότερη στο νότο.
Σήμερα τα ευρώ που βρίσκονται εγκλωβισμένα στην Κύπρο έχουν πολύ μικρότερη αξία απ’ τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωζώνης, όπου δεν υπάρχει έλεγχος και απαγορεύσεις στη διακίνηση κεφαλαίων.
Ας δούμε και πάλι και το περιεχόμενο της συμφωνίας για να καταλάβουμε την έκταση της καταστροφής που οι νέοι "Εφιάλτες" πέρασαν στην Κύπρο:
1.Η Λαϊκή Τράπεζα θα αναδιαρθρωθεί άμεσα με την πλήρη συμμετοχή των ιδίων κεφαλαίων, κατόχων ομολόγων και ανασφάλιστων καταθετών - με βάση την απόφαση της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου.
2.Η Λαϊκή θα χωριστεί σε μια καλή τράπεζα και μια κακή τράπεζα. Η κακή τράπεζα θα «τρέξει» με την πάροδο του χρόνου.
3.Η καλή Λαϊκή Τράπεζα θα απορροφηθεί από την Τράπεζα Κύπρου, χρησιμοποιώντας το πλαίσιο εξυγίανσης τραπεζών, αφού ακούσει τα Διοικητικά Συμβούλια της Τράπεζας Κύπρου και της Λαϊκής. Θα λάβει τα εννέα δισ. ευρώ του ELA και οι ανασφάλιστες καταθέσεις θα παραμείνουν παγωμένες μέχρι να πραγματοποιηθεί η ανακεφαλαιοποίηση και μπορεί στη συνέχεια να υπόκειται σε κατάλληλες συνθήκες.
4.Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας θα παρέχει ρευστότητα στην Τράπεζα Κύπρου, σύμφωνα με τους ισχύοντες κανόνες.
5.Η ανακεφαλαιοποίηση της Τράπεζας Κύπρου θα γίνει μέσω μετατροπής των καταθέσεων / ίδια κεφάλαια των ανασφάλιστων καταθέσεων με πλήρη συμβολή των ιδίων κεφαλαίων και των κατόχων ομολόγων.
6. Η μετατροπή θα είναι τέτοια ώστε να διασφαλιστεί δείκτης κεφαλαίων 9% από το τέλος του προγράμματος.
7.Όλα οι ασφαλισμένοι καταθέτες σε όλες τις τράπεζες (όσοι δηλαδή διατηρούν αποταμιεύσεις μέχρι του ποσού των 100.000 ευρώ) θα πρέπει να προστατεύονται πλήρως, σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία.
8.Τα χρήματα του προγράμματος (έως 10 δισ. ευρώ) δεν θα χρησιμοποιηθούν για την ανακεφαλαιοποίηση των δύο τραπεζών.
defencenet.gr