“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ "Ὁ ῎Αγγελος ἐβόα τῇ Κεχαριτωμένῃ·"

Δευτέρα 18 Μαρτίου 2013

Αναστασιάδης: «Πείτε χαιρετίσματα στην Μέρκελ – Το κούρεμα δεν περνάει»

Συνεχίζεται το θρίλερ των διαπραγματεύσεων στην Κύπρο με τις ισορροπίες εντός της Βουλής να είναι εύθραυστες, την ώρα που το έκτακτο Eurogroup εξετάζει εναλλακτικά σχέδια για το «κούρεμα» των καταθέσεων, ενώ ο Νίκος Αναστασιάδης φέρεται να απαντάει με δηκτικό τρόπο στη γερμανίδα καγκελάριο, Ανγκελα Μέρκελ. Μπορεί οι προσπάθειες των τελευταίων ωρών να προσανατολίζονται σε μεθόδους για να σωθούν οι μικροκαταθέτες, ωστόσο, δεν είναι καθόλου σίγουρο τι θα προκύψει από μια ψηφοφορία στην Κυπριακή Βουλή, όπου οι βουλευτές εμφανίζονται ακόμη ιδιαίτερα διχασμένοι με αποτέλεσμα η συνεδρίαση της Ολομέλειας να πηγαίνει από αναβολή σε αναβολή.
Μάλιστα όπως ανέφερε το τηλεοπτικό κανάλι Mega ο πρόεδρος της χώρας, Νίκος Αναστασιάδης, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τους Ολι Ρεν, αλλά και τον ευρωβουλευτή στενό συνεργάτη της Ανγκελα Μέρκελ, Έλμαρ Μπροκ, στους οποίους ανέφερε ότι είναι πολύ δύσκολο να βρει πλειοψηφία στην Κυπριακή Βουλή για να περάσει τα μέτρα φορολόγησης των καταθέσεων.
Ο πρόεδρος Αναστασιάδης φέρεται να τους είπε χαρακτηριστικά «Όταν σας προειδοποιούσα ότι δεν υπάρχει πλειοψηφία στη Βουλή για να εγκρίνει την συμφωνία δεν ακούγατε και επιμένατε. Να δώσετε χαιρετίσματα στην κ. Μέρκελ».
Τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι το ίδιο δήλωσε και ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, Μιχάλης Σαρρή, στους ομόλογούς του κατά την τηλεδιάσκεψη του Eurogroup Πηγή