“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ "Ὁ ῎Αγγελος ἐβόα τῇ Κεχαριτωμένῃ·"

Τρίτη 2 Απριλίου 2013

ΞΕΣΗΚΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΜΕ ΜΠΛΟΚΑΚΙ! 28% ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΡΑ!

Θύελλα αντιδράσεων από τους Διπλωματούχους Μηχανικούς που βλέπουν τον κλάδο τους να καταρρέει
Όσοι απ’ αυτούς στάθηκαν ΤΥΧΕΡΟΙ και κατόρθωσαν να εργάζονται ως σήμερα, αμείβονται με μισθούς πείνας στα χέρια των μικροεργολάβων που έχασαν πια τα προνόμια των κομματικών τους  «γνωριμιών», και προσπαθούν να «ρεφάρουν» με τους μισθούς τους.
Κάποιοι Μηχανικοί που δεν άντεξαν την «δουλοπρέπεια» των εργολάβων και θέλησαν να δουλεύουν μόνοι τους, δεν βγάζουν ούτε τα έξοδα τους. Οι δε άνεργοι που έχουν να δουν δουλειά πριν το 2009, είναι σε απελπιστική κατάσταση καθώς υποχρεώνονται να πληρώνουν τους κλάδους Ασφάλειας της Κύριας και της Επικουρικής σύνταξης  ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ.
Η απάντηση δε του ασφαλιστικού τους ταμείου (ΕΤΑΑ πρώην ΤΣΜΕΔΕ) σε αίτημα τους για προσωρινή διακοπή των ασφαλιστικών τους εισφορών, έως ότου προέκυπτε κάποια καινούργια εργασία, είναι ότι ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΠΡΩΤΑ Η ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΗΤΡΩΟ ΤΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ
Η ήδη επιβαρυμένη κατάσταση για τους Μηχανικούς, επιδεινώθηκε ακόμη περισσότερο όταν άρχισαν να καταφθάνουν τα πρώτα ειδοποιητήρια πληρωμών για το Α’ εξάμηνο του 2013 όπου διαπιστώθηκε αύξηση της τάξεως του 28%.
Τα πράγματα λένε οι Μηχανικοί ότι έχουν φθάσει στο απροχώρητο και υπόσχονται ότι δεν θα μείνουν μόνο στις κινητοποιήσεις.