“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ "Ὁ ῎Αγγελος ἐβόα τῇ Κεχαριτωμένῃ·"

Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

Milliyet: “Δημοκρατία της μπανανίας η Ελλάδα”

Ιδιαιτέρως προκλητικά δημοσιεύματα έκαναν την εμφάνισή τους στον τουρκικό τύπο με αφορμή την επιτάχυνση των διαδικασιών για την ιδιωτικοποίηση ελληνικών λιμένων και μαρίνων. Με τον τίτλο «Αντίδραση στις ιδιωτικοποιήσεις, η Ελλάδα μπορεί να πουλήσει ακόμα και τη θάλασσα», κυκλοφορεί η εφημερίδα TurkiyeΣτο δημοσίευμα αναφέρεται, ότι η Ελλάδα που επιτάχυνε τις ιδιωτικοποιήσεις για να αυξήσει τα έσοδά της, ξεκίνησε το χρονοδιάγραμμα για την πώληση λιμένων και μαρίνων.
Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στο δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας στις αντιδράσεις του ΚΚΕ για τις ιδιωτικοποιήσεις. Σύμφωνα με τον συντάκτη του άρθρου «το ΚΚΕ αντιδρά έντονα στις ιδιωτικοποιήσεις και είπε ότι σε περίπτωση που δεν αντιταχθεί ο λαός, η κυβέρνηση θα πουλήσει ακόμα και τη θάλασσα.»
Η εφημερίδα Yeni Safak γράφει «Φεύγουν τα λιμάνια και οι μαρίνες του γείτονα», ενώ η Aksam έχει τον τίτλο «Εξοργισμένοι οι Έλληνες Κομμουνιστές. Αν το επιτρέψουμε θα πουλήσουν ακόμα και τη θάλασσα»,
Με τίτλο «Θα πουλήσουν ακόμα και τη θάλασσα» αναφέρεται στο ίδιο θέμα και η εφημερίδα Haberturk.
Η εφημερίδα Milliyet έχει δώσει σε ανταπόκριση από την Αθήνα τον τίτλο «Δημοκρατία της μπανανίας η Ελλάδα».
Στο άρθρο του ανταποκριτή της εφημερίδας αναφέρεται ότι η απόφαση της κυβέρνησης για την ιδιωτικοποίηση λιμένων και μαρίνων, εξόργισε την αντιπολίτευση, ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στις αντιδράσεις του ΚΚΕ.
Παράλληλα η εφημερίδα δημοσιεύει αναλυτική λίστα των λιμανιών και των μαρίνων που θα ιδιωτικοποιηθούν άμεσα. axiaplus.gr