“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ "Ὁ ῎Αγγελος ἐβόα τῇ Κεχαριτωμένῃ·"

Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

Τυχαία η πρόκληση των Βουλγάρων για την Θράκη μας ...Στην αεροπορική άσκηση «THRACIAN STAR»;

Σε ωμή πρόκληση των Βουλγάρων με Ιστορικό χάρτη που περιλαμβάνει τη Ελληνική Θράκη σε χάρτη που  η Μακεδονία είναι χωρισμένη απο την Ελλάδα με σύνορα  !
Eνώ  αναφέρεται ότι «η βουλγαρική καταγωγή βρίσκεται στους αρχαίους Θράκες», ενώ συμπεριέλαβαν και ιστορικό χάρτη στον οποίο απεικονίζοντο εδάφη που συμπεριελάμβαναν όλη την Ελληνική Θράκη  και εμφανίζει τους Βουλγάρους ώς Θράκες. Αμέσως ενημερώθηκε για το θέμα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος, ο οποίος έδωσε σαφή εντολή να μην συμμετάσχει η Πολεμική Αεροπορία, αν οι Βούλγαροι δεν αφαιρούσαν τις ανιστόρητες αναφορές εθνικιστικού χαρακτήρα από τα ενημερωτικά στοιχεία.
Άμεση η αντίδραση με επιστολή διαμαρτυρίας του Α/ΓΕΑ  Αντιπτέραχου Τουρνά, στον Βούλγαρο ομόλογό του, Υποπτέραρχο Constantin Popov,  όπου τονιζόταν με έμφαση ότι τα στοιχεία είναι πλήρως ανακριβή, ότι η ιστορική αυτή αναφορά είναι άσχετη με τους σκοπούς της αεροπορικής άσκησης και ζήτησε να αποσυρθεί ο εν λόγω χάρτης από τα επιχειρησιακά στοιχεία αυτής προκειμένου να συμμετάσχει η Πολεμική Αεροπορία.
Ο  Βούλγαρος Α/ΓΕΑ με απαντητική επιστολή διαβεβαίωσε τον Έλληνα ομόλογό του ότι θα απαλειφθούν όλες οι εθνικιστικού περιεχομένου αναφορές στην καταγωγή των Βουλγάρων και στον διαχωρισμό των αρχαίων Μακεδόνων από τους Έλληνες και  τελικά η ΠΑ θα συμμετάσχει στην άσκηση!

Μόνο τυχαία δεν χαρακτηρίζεται η στάση της Βουλγαρίας στην συγκεκριμένη χρονικά στιγμή !

Να θυμίσουμε οτι η περυσινή άσκηση διεξήχθη μεταξύ πληρωμάτων της Βάσης του Αμιάνου και της βουλγαρικής Αεροπορίας και σκοπό είχε την συνεκπαίδευση αλλά και τη γνωριμία του μαχητικού  Μig της Βουλγαρίας αλλά και τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα σε αερομαχίες με το Αμερικάνικο f-16 !! Αλλά εμείς έχουμε την αίσθηση οτι κάποιοι στέλνουν μήνυμα στην Ελλάδα και δεν είναι βέβαια οι Βούλγαροι ...Το μυρίζει από μακριά και είναι το αέριο !
Κάποιοι μας θυμίζουν οτι πρέπει να είμαστε τα καλά παιδιά και να προσέξουμε που και σε ποιους  θα δώσουμε τα πρωτεία ...Πολλά τυχαία μαζεύονται σε τούτον εδώ τον βράχο! veteranos.gr