“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ "Ὁ ῎Αγγελος ἐβόα τῇ Κεχαριτωμένῃ·"

Κυριακή 12 Μαΐου 2013

H Τουρκία προετοιμάζει εισβολή στη Συρία ...Η έκθεση (USAK) αλλά και οι σημερινές εκρήξεις θα δώσουν την αφορμή !

Έκθεση (USAK) προειδοποιεί για τον αυξανόμενο κίνδυνο της πρόκλησης που αφορούν τους πρόσφυγες από τη Συρία...Την Παρασκευή βγήκε η έκθεση ενώ σήμερα έγιναν τρεις εκρήξεις με παγιδευμένα αυτοκίνητα Τυχαίο;  Το πράγμα μυρίζει δουλειά  της ΜΙΤ απο μακριά ...Η Εισβολή στη Συρία και η δημιουργία ζώνης ασφαλείας στο Συριακό έδαφος θα είναι το επόμενο Βήμα ! 
(Το στρατόπεδο προσφύγων Cilvegözü στην Αντιόχεια είναι ένα από τα 13 στρατόπεδα καθορίζονται από τις τουρκικές αρχές για Σύρους πρόσφυγες που έχουν εγκαταλείψει τη βία στη χώρα τους. (Φωτογραφία: Zaman ))

10 Μάη 2013 / Sinem Cengiz, ΑΓΚΥΡΑ 
Δεδομένου ότι πολλά περιστατικά έχουν ήδη συμβεί στις επαρχίες όπου οι Σύριοι πρόσφυγες που φιλοξενούνται στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας, μια νέα έκθεση που δημοσιεύθηκε από την Άγκυρα με βάση το Διεθνές Στρατηγική Οργάνωσης και Έρευνας (USAK) προειδοποιεί ότι υπάρχει αυξανόμενος κίνδυνος πρόκλησης και χειρισμοί που μπορεί να οδηγήσουν σε σημαντικά προβλήματα που αφορούν τους πρόσφυγες της Συρίας στο εγγύς μέλλον. !!

"Καθώς η κρίση στο πόλεμο στη Συρία συνεχίζεται, ο αριθμός των περιστατικών που προκαλούνται από ορισμένες ομάδες, προκειμένου να δημιουργηθεί ένταση στα μέρη όπου ζουν πρόσφυγες θα αυξηθεί", προειδοποίησε ο Osman Bahadır Dinçer, ειδικός σε θέματα Μέσης Ανατολής !

Η έκθεση βγήκε την Παρασκευή, προσθέτοντας ότι οι ανησυχίες για την ασφάλεια θα ειναι μια νέα κλιμάκωση στα στρατόπεδα, όπου οι συριακές πολίτες που διαμένουν.

Πρόσφατα, νέοι της  Συρίας  έγινε  πάλη με την τουρκική νεολαία στην Reyhanli περιοχή του Hatay, η οποία φιλοξενεί μεγάλο αριθμό προσφύγων από τη Συρία. Μετά τον αγώνα, η τουρκική ομάδα που είχαν τουρκικές σημαίες γύρω από την πόλη και διαμαρτυρήθηκε για την παρουσία των Συρίων.

Η έκθεση USAK υπογραμμίζει το γεγονός ότι η περιοχή βρίσκεται αντιμέτωπη με τον κίνδυνο της πολιτικής, ανθρωπιστικής βοήθειας και την ασφάλεια κρίσεων, επισημαίνοντας ότι το θέμα των προσφύγων έχει πολλές πτυχές. Προειδοποιεί ότι εάν δεν ληφθούν περαιτέρω προληπτικά μέτρα, θα μπορούσε να υπάρχει τεράστιος κίνδυνος για τα προβλήματα που εμφανίζονται στις περιοχές όπου έχουν στηθεί οι καταυλισμοί των προσφύγων .

"Η Τουρκία θα πρέπει να έχει σχέδιο Β για το θέμα των προσφύγων, διότι αν η κατάσταση παραταθεί, σε μακροπρόθεσμη βάση το θέμα αυτό θα είναι ένα σοβαρό πονοκέφαλο για την Τουρκία», πρόσθεσε ο Dinçer.''

Από την αρχή, η Τουρκία, ένθερμος αντίπαλος του συριακού καθεστώτος, έχει ανοίξει τις πόρτες του για να Σύριοι οι οποίοι εγκατέλειψαν την  χώρα ενώ μαίνεται εμφύλιος πόλεμος στη χώρα τους.

Η έκθεση υπογραμμίζει, ωστόσο, ότι σε ορισμένες από τις πόλεις που θα φιλοξενήσουν τους πρόσφυγες ξεπερνούν σε αριθμό τους κατοίκους της περιοχής. "Για παράδειγμα, ο πληθυσμός στην Reyhanli είναι 60.000 και σήμερα υπάρχουν 80.000 πρόσφυγες», δήλωσε ο Dinçer.

Σύμφωνα με την έκθεση, επί του παρόντος η Τουρκία φιλοξενεί 192.770 πρόσφυγες σε οργανωμένους καταυλισμούς και ότι δεν υπάρχουν επιπλέον 250.000 διαμονή σε διάφορες τουρκικές επαρχίες.

Εκτός της Τουρκίας, υπάρχουν επίσης ένα μεγάλο αριθμό προσφύγων στην Ιορδανία, το Λίβανο και το Ιράκ. Των Ηνωμένων Εθνών αρχές εκτιμούν ότι ο συνολικός αριθμός των προσφύγων θα μπορούσε να χτυπήσει 1 εκατ. στο εγγύς μέλλον.

Σύμφωνα με μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το Ουσάκ, η συντριπτική πλειοψηφία των Σύρων προσφύγων (88,1 τοις εκατό) ήταν ευχαριστημένοι με τις υπηρεσίες που παρέχονται στα τουρκικά στρατόπεδα. Η Τουρκία, εκτός από την παροχή καταφύγιο για τους πρόσφυγες, παρέχει επίσης υπηρεσίες όπως η υγειονομική περίθαλψη και η εκπαίδευση στα στρατόπεδα. 

Ωστόσο, οι υπηρεσίες υγείας αποτελούν την κύρια πηγή δυσαρέσκειας για τους πρόσφυγες. 

Η πλειοψηφία των προσφύγων ανέφερε ότι δεν πιστεύω ότι μια θρησκευτικές συγκρούσεις θα προκύψουν στη Συρία σε περίπτωση πτώσης  του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ.

Η έκθεση, επίσης, τόνισε ότι το 84 τοις εκατό των προσφύγων θέλουν να επιστρέψουν στη Συρία μετά την τελειώσει ο πόλεμος.

Περισσότερο από το ήμισυ των προσφύγων, 59,2 τοις εκατό, θέλουν να δουν ένα δημοκρατικό σύστημα που θεσπίστηκε στη μεταπολεμική εποχή και 78. 9 τοις εκατό των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι δεν πιστεύουν ότι η εδαφική ακεραιότητα της Συρίας απειλείται και ότι δεν υπάρχει κίνδυνος να κατανέμεται στην εποχή μετά τον πόλεμο.

Η έκθεση υπογραμμίζει, επίσης, ότι η Τουρκία έχει δαπανήσει συνολικά 2 δισ. Τουρκικές λίρες για τη φροντίδα των Σύριων προσφύγων που έχουν καταφύγει στη χώρα,! 
Σχόλιο: Εάν δεις  τις δηλώσεις Ερντογάν αλλά ιδίως του Νατβούτουγλου το λέει καθαρά ! veteranos.gr