“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ "Ὁ ῎Αγγελος ἐβόα τῇ Κεχαριτωμένῃ·"

Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

Η αρχή του τέλους!

ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟΨΕΙΣ!
ΤΙΤΛΟΣ: Η ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ
Ενώ ΗΠΑ και Ισραήλ τηρούσαν σιγή ιχθύος το τελευταίο χρονικό διάστημα στο θέμα της Συρίας, αφήνοντας τους αντικαθεστωτικούς έρμαια των μαχητών της Χεζμπολάχ, σήμερα γράφεται ότι ανακάλυψαν πως ο Άσαντ χρησιμοποιεί …χημικά και πρέπει να δημιουργήσουν ζώνες απαγόρευσης πτήσεων εντός της Συρίας. 

ΗΠΑ και Ισραήλ εξυπηρετούνται στο βάθος με το καθεστώς Άσαντ. Ωστόσο για κάποιους λόγους στην παρούσα φάση δεν μπορούν να τον στηρίξουν. Εκείνος για να επιβιώσει αναζήτησε λύσεις σε Ιράν – Ρωσία και Χεζμπολάχ. Η Χεζμπολάχ τον ξελασπώνει αλλά θέλει ανταλλάγματα. Αυτά είναι, να του πάρει τα χημικά (και όχι μόνο) που λογικά θα τα χρησιμοποιήσει εναντίον του Ισραήλ. Για το Ισραήλ η πτώση της Al-Qusayr σημαίνει ότι μπορεί να "έκλεισαν" οι δρόμοι ανεφοδιασμού προς τους αντικαθεστωτικούς αλλά "άνοιξαν" εκείνοι των Ιρανικών οπλικών συστημάτων προς την Συρία με τελικό προορισμό τη Χεζμπολάχ.

Το Ιράν παραμένει ως επιλαχούσα λύση στην Συρία. Αν ζορίσουν τα πράγματα στις μάχες θα μπουν και οι λεγόμενοι και «φρουροί της επαναστάσης». Εκεί όμως έχουν τώρα εκλογές. Προσοχή! Υπάρχει ένας υποψήφιος που παίρνει μέρος και είναι Δήμαρχος. Αυτός είναι της Δύσης. Πάνε για «πορτοκαλί» καταστάσεις και εκεί. Η Ρωσία δεν μπορεί στρατιωτικά να ανταπεξέλθει απέναντι στο ΝΑΤΟ σήμερα. Κερδίζει χρόνο στηρίζοντας τον Άσαντ. Τη μάχη της θα την δώσει στον Καύκασο. 

Η Τουρκία φώναξε αλλά πληρώνει την επιμονή της για την …«συγγνώμη» του Ισραήλ. ΗΠΑ και Ισραήλ χρόνια τώρα προωθούν την λύση ενός ενιαίου (προτεκτοράτου) Κουρδιστάν, η Τουρκία σε κόντρα θρέφει την Αλ Κάιντα. Όταν τελειώσουν με τους γύρω οι ΗΠΑ και το Ισραήλ θα ασχοληθούν με την Τουρκία. Τώρα όμως θέλουν να τους βάλουν μπροστά. Ο ρόλος της Τουρκίας υποβαθμίστηκε μετά τα επεισόδια και τώρα θα αναβαθμιστεί. Κάποιοι πήραν ήδη το μήνυμά τους. Έτσι πιστεύω. Σύντομα θα σταματήσουν οι ταραχές και θα δούμε έναν Ερντογάν …παντοδύναμο να παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο σε Μέση Ανατολή και όχι μόνο. 

Η αρχή του τέλους! 
(συγγνώμη για το ...χαλαρό ύφος της γραφής, απλά ...facebook!!!)

GEOPOLITICS & DAILY NEWS

ΠΗΓΗpentapostagma.gr