“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ "Ὁ ῎Αγγελος ἐβόα τῇ Κεχαριτωμένῃ·"

Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

Στη Συρία οι Ρωσικοί S-300 μετέδωσε το ''ΑL Manar''

Ο Πρόεδρος της Αυτόνομης Δημοκρατίας της Συρίας Μπάσαρ Άσαντ επιβεβαίωσε την έλευση στη χώρα των αντιπυραυλικών συστημάτων S-300.
Για το γεγονός αυτό, όπως ενημέρωσε το συριακό πρακτορείο ειδήσεων Σουριά – αλ – Εν, κανε δήλωση  στη συνέντευξη στο τηλεοπτικό κανάλι "Αλ Μανάρ ", η οποία ολόκληρη θα μεταδοθεί το βράδυ.  εφημερίδα "Εδιότ Αχρονότ " του Ισραήλ ενημερώνει ότι  ο Ασάντ πρόσθεσε ότι η προμήθεια  των επόμενων συστοιχιών του Α/Α   συστημάτων S -300 αναμένεται στο προσεχές χρονικό διάστημα.
Επίσης, επιβεβαίωσε ότι η Συρία θα συμμετέχει στο συνέδριο "Γενεύη-2", αλλά δεν περιμένει από το συνέδριο σοβαρές αποφάσεις. Εκτός τούτου ο Άσαντ επιβεβαίωσε τη συμμετοχή της "Χεζμπολάχ" στις πολεμικές επιχειρήσεις στο έδαφος της Συρίας. 
Νωρίτερα ο υφυπουργός του ΥΠΕΞ της Ρωσικής Ομοσπονδίας Σεργκέι Ριαμπκώφ αναφερόμενος στις προμήθειες των ρωσικών συστημάτων αντιπυραυλικής προστασίας S-300 στη Συρία δήλωσε στους δημοσιογράφους: "Δεν μπορώ ούτε να επιβεβαιώσω ούτε να διαψεύσω τις πληροφορίες για το σε ποιο στάδιο βρίσκονται οι προμήθειες αυτές. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι δεν αρνούμαστε τις προμήθειες αυτές. Αντιλαμβανόμαστε τις ανησυχίες και τα μηνύματα που μας στέλνουν για το γεγονός αυτό από διάφορες πρωτεύουσες. Βλέπουμε ότι το θέμα αυτό απασχολεί πολλούς συνεργάτες μας. Δεν έχουμε λόγους να αναθεωρήσουμε τη θέση μας στον τομέα αυτό ". 
Ο Πρόεδρος της Συρίας επίσης επιβεβαίωσε ότι οι εκπρόσωποι των αρχών θα συμμετέχουν στο συνέδριο "Γενεύη-2".  "Η Συρία θα συμμετέχει στην συνάντηση αυτή , δεν αναμένουμε όμως σοβαρές αποφάσεις ", είπε ο Άσαντ ασκώντας κριτική σχετικά με την ηγεσία της αντιπολίτευσης του εξωτερικού.
Την παραμονή ο επικεφαλής του ΥΠΕΞ της Συρίας, Βαλίντ Μουάλλεμ, ενημέρωσε ότι θα εκπροσωπεί τη χώρα στο διεθνές συνέδριο "Γενεύη-2" με πρόθεση να επιλυθεί η σύγκρουση στη Συρία.  "Θέλουμε να διευκρινίσουμε τις λεπτομέρειες και να εξακριβώσουμε με ποιον θα κάνουμε  διάλογο ", είπε ο Μουάλλεμ. Ταυτόχρονα ο επικεφαλής του ΥΠΕΞ της Αυτόνομης Δημοκρατίας της Συρίας υπογράμμισε ότι "είναι μάταιο να επικοινωνείς με εκείνους τα χέρια των οποίων είναι γεμάτα αίμα ".  "Εκείνος που ακολουθεί  τη τρομοκρατία και χρησιμοποιεί βία, δεν μπορεί να στηρίζει την ειρηνική ρύθμιση ", δήλωσε.   Με τα λόγια του η κυβέρνηση της Συρίας δεν θα επιβάλλει κάποιες προκαταρκτικές συνθήκες για τη συμμετοχή στο συνέδριο. 
Ο Μουάλλεμ επίσης δήλωσε ότι η κυβέρνηση της Συρίας θα διοργανώσει  δημοψήφισμα για όλες τις αποφάσεις του συνεδρίου "Γενεύη-2".  Σύμφωνα με τη δήλωσή του η κυβέρνηση της χώρας δεν θα προβάλλει κάποιες προκαταρκτικές συνθήκες για την συμμετοχή στο καινούργιο συνέδριο.  "Θα πάμε (στο συνέδριο) με καλές προθέσεις, με ελπίδες να επιλύσουμε (τη σύγκρουση)... θα πάμε στη Γενεύη χωρίς προκαταρκτικές συνθήκες", δήλωσε ο Μουάλλεμ. 
Ο Άσαντ αναγνώρισε ότι στο έδαφος της χώρας υπάρχουν μαχητές του ριζοσπαστικού κινήματος των Σιίτων της Λιβύης "Χεζμπολάχ".  "Πράγματι στις περιοχές στα σύνορα με το Λίβανο υπάρχουν ομάδες μαχητών του "Χεζμπολάχ". Ο στρατός της Συρίας όμως και όχι το "Χεζμπολάχ" πολεμάει με τις ένοπλες ομάδες των ανταρτών και θα συνεχίσει να πολεμάει μέχρι που θα εξουδετερώσει όλους τους τρομοκράτες ", είπε ο Άσαντ. 
Ο Πρόεδρος της Συρίας επίσης αποδοκίμασε τη χρηματοδότηση που δίνουν η  Τουρκία, η Σαουδική Αραβία και το Κατάρ στους αντάρτες της Συρίας. Κατά τα λόγια του Άσαντ με τη βοήθεια των χωρών αυτών στη Συρία εισήλθαν περίπου 100 χιλιάδες αντάρτες από αραβικές και άλλες χώρες.
Μιλώντας για την έξαρση της κατάστασης στην περιοχή των υψωμάτων του Γκολάν ο Μπάσαρ Άσαντ είπε: "Ο στρατός της Συρίας θα αντιδράσει άμεσα στην ισραηλίτικη επίθεση στο έδαφος της Συρίας ".  "Η κυβέρνηση της Συρίας δεν θα εμποδίζει σε οποιαδήποτε ομάδα της Συρίας που θα θελήσει να αρχίσει πόλεμο για την απελευθέρωση των υψωμάτων του Γκολάν", πρόσθεσε ο Πρόεδρος της Συρίας.  riefingnews