“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ "Ὁ ῎Αγγελος ἐβόα τῇ Κεχαριτωμένῃ·"

Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

ΟΙ "ΓΥΠΕΣ" ΠΕΤΟΥΝ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΤΗΣ

Για θέματα ενέργειας η τρόικα στην Κύπρο
Θέμα αναθεώρησης των χρονοδιαγραμμάτων για το φυσικό αέριο, τα οποία περιλαμβάνονται στο κυπριακό μνημόνιο, προκειμένου αυτά να είναι πιο ρεαλιστικά, συζήτησε με τεχνοκράτες της Τρόικας αντιπροσωπεία του Υπουργείου Ενέργειας της Κύπρου, υπό το Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου, Στέλιο Χειμώνα. Στη συνάντηση, τέθηκαν όλα τα θέματα που περιλαμβάνονται στο μνημόνιο, "παράγραφο με παράγραφο", όπως ανέφερε στις δηλώσεις του ο κ. Χειμώνας.
"Είχαμε μια πάρα πολύ καλή συζήτηση, νομίζω είμαστε στο σωστό δρόμο και αναμένουμε τη διαμορφωμένη μορφή των διαφόρων παραγράφων έτσι ώστε να τεθούν, να αναθεωρηθούν κάποια χρονοδιαγράμματα που όντως ήταν πάρα πολύ στενά για να είναι ρεαλιστικά", πρόσθεσε.
Σε ερώτηση σε ποια χρονοδιαγράμματα αναφέρεται, ο κ. Χειμώνας έφερε ως παράδειγμα τις μελέτες που πρέπει να γίνουν πριν τη λήψη της τελικής επενδυτικής απόφασης (για τον τερματικό σταθμό υγροποίησης φυσικού αερίου), εξηγώντας ότι το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης αυτών των μελετών δεν μπορεί να είναι τώρα.
"Όλα αυτά θα αναθεωρηθούν ούτως ώστε να είναι πιο ρεαλιστικά για να μπορέσουμε να δουλέψουμε στα σωστά πλαίσια", πρόσθεσε.
 Σε ερώτηση ότι χωρίς απτά στοιχεία της ύπαρξης φυσικού αερίου, δεν μπορούμε σε μια ολοκληρωμένη επενδυτική απόφαση, ο κ. Χειμώνας είπε ότι δεν μπορεί σ` αυτό το στάδιο να δοθεί στην Τρόικα ολοκληρωμένη επενδυτική απόφαση, η οποία, όπως υπενθύμισε, θα γίνει το 2015.
Είπε ότι έχει δοθεί στην Τρόικα ολοκληρωμένο έγγραφο στρατηγικής, το οποίο αποτέλεσε τη βάση της συζήτησής. defencenet