“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ "Ὁ ῎Αγγελος ἐβόα τῇ Κεχαριτωμένῃ·"

Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

Με ελικόπτερο ο Πούτιν στις μεγαλύτερες Στρατιωτικές Ασκήσεις που έγιναν ποτέ μετά την Σοβετική Εποχή !

Ο Ρώσος πρόεδρος επιθεωρεί τις στρατιωτικές ασκήσεις από ελικόπτερο στη νήσο Σαχαλίν στον Ειρηνικό, βόρεια της Ιαπωνίας 
Μόσχα, Ρωσία
Τις μεγαλύτερες στρατιωτικές ασκήσεις επιχειρησιακής ετοιμότητας στη σύγχρονη ιστορία της Ρωσίας επιθεώρησε από αέρος ο Βλαντιμίρ Πούτιν. Οι ασκήσεις εντάσσονται στις προσπάθειες ενίσχυσης της στρατιωτικής ικανότητας και επιχειρησιακής ετοιμότητας των ρωσικών δυνάμεων, χωρίς να στοχεύουν κατά συγκεκριμένου έθνους σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας.
Τα μεγαλύτερα στρατιωτικά γυμνάσια από τη σοβιετική εποχή πραγματοποιούνται στη ρωσική Άπω Ανατολή με τη συμμετοχή 160.000 ανδρών.

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Ανατόλι Αντόνοφ υπογράμμισε πως η Μόσχα έχει ενημερώσει τους γείτονές της για τις ασκήσεις και έχει παράσχει λεπτομερή πληροφόρηση στην Κίνα (οι δύο χώρες δεσμεύονται από σύμφωνο για εκατέρωθεν ενημέρωση σχετικά με στρατιωτικές δραστηριότητες κατά μήκος των συνόρων.

Η κρατική εφημερίδα Rossiyskaya Gazeta έχει χαρακτηρίσει τις ασκήσεις ως «την πιο εντατικό έλεγχο επιχειρησιακής ετοιμότητας στη σύγχρονη ιστορία του ρωσικού στρατού».

Ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν επιθεώρησε την Τρίτη από αέρος ναυτικές στρατιωτικές ασκήσεις στη νήσο Σαχαλίν στον Ειρηνικό, βόρεια της Ιαπωνίας.

Απόστρατος αξιωματικός του ρωσικού Γενικού Επιτελείου δήλωσε πως οι ασκήσεις στη νήσο Σαχαλίν «στοχεύουν στην προσομοίωση απάντησης σε μία υποθετική επίθεση από ιαπωνικές και αμερικανικές δυνάμεις».

Η Ρωσία και η Ιαπωνία έχουν εμπλακεί σε μακρόχρονη διαμάχη για νησιωτικό σύμπλεγμα στον Ειρηνικό Ωκεανό, το οποίο η Μόσχα αποκαλεί Κουρίλες Νήσους και η Ιαπωνία Βόρεια Εδάφη.

Από πλευράς του ο Ρώσος υπουργός Άμυνας επέμεινε ότι οι ευρείας κλίμακας ασκήσεις στην Άπω Ανατολή δεν συνιστούν επίδειξη δύναμης, αλλά έχουν ως ζητούμενο την ενδυνάμωση της επιχειρησιακής ικανότητας του στρατού.

Ο Ανατόλι Αντόνοφ υπογράμμισε πως οι ασκήσεις «δεν στοχεύουν κατά των συμφερόντων άλλων χωρών», σημειώνοντας πως η Μόσχα έχει παράσχει σε μεγάλη κλίμακα πληροφορίες σχετικά με τα γυμνάσια σε γειτονικά κράτη και στα μέσα ενημέρωσης.

Πάντως, στρατιωτικοί αναλυτές εκτίμησαν πως οι στρατιωτικές ασκήσεις που διεξήχθησαν κατά μήκος των συνόρων με την Κίνα ενδέχεται να έχουν «στόχο» το Πεκίνο.

Ο ανεξάρτητος στρατιωτικός αναλυτής με έδρα τη Μόσχα, Αλεξάντερ Κραμτσίκιν, τον οποίο επικαλείται το BBC, ανέφερε ότι το χερσαίο σκέλος των ασκήσεων στοχεύει στην Κίνα, και το ναυτικό στην Ιαπωνία».  veteranos.gr

Θ.Π. KAI OXI MONO ….