“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ "Ὁ ῎Αγγελος ἐβόα τῇ Κεχαριτωμένῃ·"

Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

Ποιοι κωλυσιεργούν… 23 μήνες με τις έρευνες πετρελαίου;

Επί 23 μήνες βρίσκεται σε εξέλιξη ο διαγωνισμός Open Door για την παραχώρηση των περιοχών σε Ιωάννινα, Πατραϊκό και Κατάκολο, χωρίς μέχρι στιγμής να μπορεί να προσδιοριστεί πότε θα υπογραφούν οι συμβάσεις με τις επιλεγείσες κοινοπραξίες. Το αρνητικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί στο συγκεκριμένο τομέα παρά τις διακηρύξεις και εξαγγελίες των αρμόδιων κυβερνητικών παραγόντων,περιέγραψε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Energean Oil & Gas Μαθιός Ρήγας, μιλώντας στις εργασίες του 24ου Ετήσιου Συνεδρίου που πραγματοποιεί το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο.
Ως γνωστόν η Energean, εκτός από την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων πετρελαίου στον Κόλπο της Καβάλας, έχει προκριθεί ως επικεφαλής κοινοπραξιών για την πραγματοποίηση ερευνών στις περιοχές Ιωαννίνων και Κατακόλου.
Όπως είπε ο ίδιος με την παρέμβασή του στο ενεργειακό πάνελ του συνεδρίου, η Ελλάδα έχει τώρα μια μεγάλη ευκαιρία να ανταποκριθεί σε πέντε προκλήσεις. Αρκεί βέβαια να ληφθούν άμεσα αποφάσεις σε πέντε κρίσιμα μέτωπα, τα οποία παραμένουν ακόμη ανοικτά.