“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ "Ὁ ῎Αγγελος ἐβόα τῇ Κεχαριτωμένῃ·"

Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

Ματαιώθηκε η πτήση Σαμαρά για Μπακού μετά από βλάβη στο πρωθυπουργικό αεροσκάφος

Μετά από βλάβη που διαπιστώθηκε κατά τη διάρκεια της πτήσης, το πρωθυπουργικό αεροσκάφος επέστρεψε στην Ελευσίνα, όπου αποφασίστηκε να μην γίνει η πτήση.
Ματαιώθηκε τελικά η πτήση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά για το Μπακού του Αζερμπαϊτζάν, μετά από βλάβη που διαπιστώθηκε στα πτερύγια προσγείωσης του πρωθυπουργικού αεροσκάφους, το οποίο και επέστρεψε στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας.

Το αεροπλάνο, τύπου Embraer Legacy, απογειώθηκε λίγο μετά τις 17:00 το απόγευμα, μεταφέροντας τον πρωθυπουργό και ακόμα οκτώ επιβαίνοντες, αλλά στις 17:45 ο κυβερνήτης ανέφερε βλάβη στα πτερύγια προσγείωσης.

Έπειτα την επιστροφή στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας, ο πρωθυπουργός αποφάσισε να μην γίνει η πτήση.

Άγνωστο παραμένει εάν ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στο Αζερμπαϊτζάν με κάποιο άλλο μέσο.

Στο Μπακού, ο Σαμαράς είναι προγραμματισμένο να συμμετάσχει στην εκδήλωση κατά την οποία θα υπογραφεί η συμφωνία εξόρυξης του κοιτάσματος φυσικού αεριού «Σαχ Ντενίζ 2», που θα εφοδιάζει την Ευρώπη μέσω του αγωγού TAP. 

Στη διάρκεια της επίσκεψης του κ. Σαμαρά στο Μπακού θα υπογραφεί και η συμφωνία ιδιωτικοποίησης του ΔΕΣΦΑ, μεταξύ του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ και του προέδρου της αζέρικης κρατικής εταιρίας φυσικού αερίου και πετρελαίου Socar.

Τον Πρωθυπουργό συνοδεύουν ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης και ο αρμόδιος υφυπουργός για θέματα ενέργειας Ασημάκης Παπαγεωργίου.

Πηγή
www.skai.gr